És az tudták, hogy egy magyar álminiszter fosztott ki egy német ex-zsarut?

Reggeli lapszemlénkből kimaradt, de jobb későn, mint soha. A Blikk írta meg, hogy egy neve elhallgatását kérő Magyarországon élő német ex-zsarutól 7 millió forintnyi európai fizetőeszközt csalt ki egy társaság, amely a detektoros fémkeresős kutatáshoz tanfolyamot végeztetett el vele és hivatalos engedélyt is intézett neki.

Innentől pontosan idézzük a Blikk cikkét:

“Már évtizedek óta hobbim a régészet, mindig nagyon szerettem volna régészeti feltárást végezni. Magyarországra költözésem után egy társaságban szóba került a szenvedélyem. Egy férfi közölte, jó kapcsolatai vannak a minisztériumban, segít, hogy valóra váltsam az álmomat. A „jóakaró” néhány hét múlva fel is hívta a férfit. Egy előkelő szállodába invitálta, és azzal hitegette, hogy ott magával a miniszterrel beszélhet az eljárás részleteiről. Akár a filmekben, minden profi módon volt megrendezve. Kék lámpás autóval mentek előttünk az ötcsillagos szállodába. A hotel bárjában egy magát Kovácsnak nevező „miniszter” közölte: nagy szerencsém van: épp indul egy tanfolyam, beiratkozhatok. Az adminisztráció, a tolmács és az oktatás 22 ezer euró, azaz hétmillió forint. Sokalltam, mondtam, még átgondolom. Nemsokára újra Pestre hívtak, akkor már a „minisztériumba”. A Kossuth térre kellett mennünk, a bejáratnál egy tábla is kint volt, Belügyminisztérium felirattal – idézte fel a nem mindennapi történetet a pórul járt férfi, akit, ahogy mondta, bekísértek egy szobába, ahol újra a „miniszter” fogadta őket. Elmondásuk szerint az íróasztal tele volt zászlókkal. A „miniszter” megjelölt egy Akácfa utcai irodát, ahol a pénzt befizethetik. Átadtuk az összeget, mondták, majd iskolakezdéskor kapok számlát. Azóta sem érkezett semmi a fenyegető üzeneteken kívül. Amikor leesett, hogy csúnyán átvertek, a rendőrséghez fordultam”.

Oszd meg a cikket

Az elmúlt évek egyik legjobban várt F1-es tesztjét rendezik a Hungaroringen

Lesz ugyanis egy neves visszatérő a mezőnyben.

A Magyar Nagydíj utáni kedden és szerdán a Hungaroring történetében először kerül sor szezonközi Forma-1-es tesztre a pályán, ahol természetesen minden csapat képviseltetni fogja magát.

Mivel a szabályok előírják, hogy az év során tartott négy tesztnapból kettőt fiatal pilótáknak kell teljesíteniük, ezért hemzsegni fognak a nagy lehetőség előtt álló ifjoncok a Ringen,

de Kimi Raikkönen, Felipe Massa, vagy éppen Max Verstappen marad a mogyoródi dombok között, egy nyári szünet előtti levezetésre.

A gyakorláson részt vesz azonban egy másik húzónév is: a Renault bejelentette, hogy Robert Kubica első ízben nálunk fogja kipróbálni a csapat idei autóját, az R.S. 17-est – mindezt annak érdekében, hogy felmérjék, vajon képes lenne megbirkózni a jelen Forma-1-ének kihívásaival.

A lengyel 2011 februárja, súlyos ralibalesete óta nem vezetett aktuális F1-es autót.

Oszd meg a cikket

Ennél diszkrétebb szponzormegjelenést talán még nem látott futballmeccs a világon

A meccset vezette: Ronald McDonald sporttárs.

Ahogy az utóbbi években szokás, az európai fociszünetben a nagy klubok mindenféle zsíroskenyér-túrákon vesznek részt Amerikában, Ázsiában, vagy bárhol, ahol kifizetik az eurómilliós nagyságrendű fellépti díjukat.

A Manchester City, a Barcelona, a Manchester United és a Real Madrid idén az Egyesült Államokat választotta, ahol a Bajnokok Nemzetközi Kupája fantázianevű rendezvényen szórakoztatják a közönséget felkészülési meccseikkel. Utóbbi kettő találkozóján például bemutatták, hogy milyen egy mindenféle diszkréciótól mentes szponzormegjelenés:

BigSport on Twitter

Manchester United and Real Madrid led out in a pre-season friendly by… .. Ronald McDonald 😂 https://t.co/FcOKIFagk1

Igen, jól látja, a bíróötös tagjaként egy Ronald McDonaldnak öltözött figura vezette ki a csapatokat.

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, majd miután a Real Madridból négyen is hibáztak a tizenegyes-rúgásoknál, a csak három büntetőt kihagyó Manchester United nyert 2-1-re.

Real Madrid-Manchester United 1-1 – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Oszd meg a cikket

Örökre búcsúzhatunk a Windows egyik leghíresebb programjától

Az internet előtt ez volt a legjobb szórakozás a számítógépen, a Microsoft viszont meg akar válni tőle.

Eltűnhet a közeljövőben a Windowsos PC-kről kedvenc fapados rajzprogramunk, a Paint. Az ecsetes szoftver már bő 32 éve, a Windows 1.0 óta a rendszer részét képezi, de a Microsoft most gyakorlatilag halálra ítélte: felkerült a jövőben eltávolítandó szolgáltatások és alkalmazások listájára. Ez annyit jelent, hogy a Paint mostantól nem frissül, és egy közeli frissítésben kikerül a Windows 10 programok közül.

paintes
Mi egy szerény alkotással búcsúzunk a programtól

Teljesen azért nem marad Paint nélkül a rendszer, hiszen áprilisban megjelent a Paint 3D, ami az eredeti program alapfunkció közül is átvett párat, és nagy meglepetésre háromdimenziós képszerkesztésre is alkalmas. Ezt a jövőben is frissíti a Windows, szóval gyakorlatilag mondhatjuk, hogy a Paint nem vész el, csak átalakul.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!