Hamarosan jön a videótelefonálás az Instagramba, a kérdés, hogy minek?

Önnek hány csetkliens van a mobilján?

Egyelőre még csak néhányan férhetnek hozzá az Instagram legújabb fejlesztéséhez, a néhány hónapja bemutatott, és most kissé felturbózott élő videós közvetítéshez, amin annyit csavartak mindössze, hogy nem bárki, hanem csak adott személy láthatja, és az adott személy élő videó formájában válaszolhat is nekünk. Magyarán csináltak egy újabb

videótelefont.

A fejlesztést egyelőre még tesztelik, várhatóan az elkövetkező hónapokban fog eljutni mindenkihez.

instagram-videotelefon
(képernyőkép: instagram)

Mint egy falat kenyér

Az Instagram egy alapvetően képmegosztó alkalmazásnak indult, amit később felvásárolt a Facebook, és elindult vele a Snapchat irányába. Egyre több funkcióját másolta le, míg annyira ki nem nőtte magát, hogy már nem a Snapchat a közvetlen vetélytárs, hanem két, szintén házon belüli alkalmazása, a WhatsApp és a Facebook Messenger.

A két, alapvetően csetelésre szánt alkalmazáshoz képest az Instagram valóban el volt maradva, ugyanis mindkettő támogatja már egy ideje – a hanghívások mellett – a videótelefonálást, miközben ugyanúgy lehet velük képet küldözgetni egymásnak, sőt, napi történeteket összerakni a követőinknek, amit aztán 24 órán keresztül bármikor megnézhetnek, pont úgy, mint a Snapchatben – és az Instagramon.

Ön tudja, hogy nagyjából hány alkalmazással képes csetelni a telefonján?

Ha Androidot használ, akkor verziótól függően vagy a szöveges, hang és videós kommunikációra képes Hangouts, vagy a csak videó- és hanghívásra alkalmas Google Duo mindenképp ott feszül az eszközén. (Iphone esetén az iMessage az alapértelmezett csevegő.) Nyilván feltette a Facebook Messengert és a Vibert is, mert ezeket az alkalmazásokat a magyarok előszeretettel telepítik.

Korosztálytól függően könnyen lehet, hogy telefonján ott találja a Snapchatet, a WhatsAppot, a Skypeot, és akkor még nem is említettük a szimpla SMS-t, ami egyre több díjcsomagban válik korlátlanul és ingyenesen küldhetővé.

És ennyivel még nincs vége a történetnek. Twitterezik? A Twitter direct message funkciója nem más, mint egy csetkliens. Használja a Foursquare Swarm nevű becsekkoló alkalmazását, ha valahol jár? Nyugalom, az alkalmazás is tartalmaz egy csevegőklienst. Frissült a Youtube-kliense? Akkor önhöz is megérkezett a Youtube csetkliense.

Tudatosabb felhasználókál előfordulhat a Telegram vagy a Signal biztonságos üzenetküldő, esetleg a Mega nevű filemegosztó kliense, ami az utóbbi időben szintén – meglepő módon – egy csetrészleggel bővült. Ha pedig igazán fanatikus rajongója a Google-nak, akkor a Duo társát, az Allót mindenképp használja pár ismerősével.

Természetesen ne feledje, a telefonjával amúgy képes

telefonálni is.

Igen, szimpla, mezei hanghívást indítani.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!