Tudta mennyibe kerül egy epizódnyi Trónok harca?

Hogy ne kelljen találgatni, mondjuk.

A magyar Forbes ír róla, hogy a második évadtól egyetlen epizód már hatmillió dollárba került az HBO-nak, ez korábban mindössze négymillió dollár volt, de valószínűleg a csatorna is megérezte, hogy van potenciál George R.R. Martin világában, ezért emeltek a kereten. A költségeket a legegyszerűbb módon a CGI-varázslattal átitatott csatajelenetekkel lehet feltornázni, a korábbi évadokban két ilyen nagyjelenet volt (a hardhome-i mészárlás és a csata a Feketevíz-öbölben) és ezek elég magasra tette a lécet.

A hírek szerint az utóbbi 8 millió dollárba fájt a csatornának, de ez még mindig kevesebb, mint amit most, a negyedik epizódban villantottak meg – a kifejlett sárkánnyal spékelt hentesmutatvány a már lélektani határnak is beillő tízmillió dollár fölé lökte a büdzsét – ez több mint két és félmilliárd forint – és úgy tűnik, hogy ez a keret most már marad az évad végéig, tehát

idén összesen 100 millió dollárt eszik meg a sorozat.

Az üzleti magazin úgy tudja, hogy a Trónok harca a sorozatvilágban ugyan az egyik legköltségesebb, de mégsem rekorder. A Jóbarátok tűzokádó sárkányban és fagyott zombikban igencsak szűkölködő utolsó évada is 10 millió dollárba került, a költségeket a színészek fizetése dobta meg, de ott volt például a két évadot megélt, szintén HBO-gyermek, a Róma, ami hasonló büdzséből sokkal kisebb sikert ért el (mondjuk nekem ez most kicsit fáj, mert én imádtam) de a George Clooney által megformált Ross doktor sem a rendezők két szép szeméért maradt a Vészhelyzetben –  a negyediktől a hatodik évadig bezárólag 13 millió dollárba került egyetlen epizód.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!