Elhunyt a testépítés egyik legnépszerűbb alakja

Sokan állítják, a szteroidok miatt halt meg, mások szerint a partidrogok végeztek Rich Pianával. Most megnézzük, kiről is van szó.

Péntek hajnalban ütötte fel a fejét a hír, hogy több héten át tartó kóma után elhunyt Rich Piana, a jelenkori testépítőbiznisz egyik legismertebb alakja. Pár órával később a TMZ-nek a Pianát ellátó kórház is megerősítette a testépítő halálát, aki az intézmény beszámolója szerint egy műtét után vesztette életét. Halálát rengeteg teória lengi körbe, vannak akik szerint a partidrogok végeztek vele, mások szerint a sokéves embertelen szteroidhasználat nyújtotta be a számlát, és akadnak olyanok, akik úgy gondolják, valami veleszületett betegség végzett vele.

Pontosat még nem lehet tudni, később egy kis találgatásba mi is belemegyünk, de először is nézzük, ki volt Rich Piana és miért volt ennyire megosztó személy.

Monday Motivation- Shredded by the Day- Mission 240- Currently 266- Down from 286! #muscledismorphia #whateverittakes #welcometomyworld #loveitkillit #dailygoals #killinit #5percenters

28.7k Likes, 4,720 Comments – Rich Piana (@1dayumay) on Instagram: “Monday Motivation- Shredded by the Day- Mission 240- Currently 266- Down from 286!…”

Szerencsére Piana elég sokat beszélt magáról a videóiban, illetve a The Sun is készített róla egy elég átfogó anyagot, így a rajongók sokkal többet tudhattak róla, mint az átlag testépítőkről. A fiatal Rich Piana állítólag már 11 éves korában szerelembe esett a testépítéssel, amikor elkísérte az édesanyját egy edzésére. Saját bevallása szerint 15 évesen már megvolt az első versenye, így igen korán bekerült a sportágba. Azt mondani sem kell, hogy a testépítés gyakorlatilag nem létezik anabolikus szteroidok nélkül, így Piana is hamar felfedezte magának ezeket a teljesítményfokozókat. Erről egyébként 2015-ben nyíltan beszélt,

elmondta, hogy legalább 30 éve cuccol, és neki bevált ez az út.

Nyilván másképp nem is lehet érvényesülni ebben a sportban, de Piana igazán nagy eredményeket még a nagy mennyiségű szteroidokkal sem ért el. Legjobb eredménye egy hetedik és egy tizenegyedik hely a Nemzeti Bajnokságban, illetve egyszer megválasztották Mr. Kaliforniának, de ennyi. Le is mondott a komoly versenyzői karrierről, manapság inkább a saját táplálékkiegészítő márkáját promózta és versenyeket szervezett. Ebben sokkal nagyobb sikereket ért el, mint a testépítésben, az Instagramon például 1 millió követővel büszkélkedhet.

Piana azzal ért el nagy népszerűséget a hobbisták és a sportot követők körében, hogy nem kertelt: őszintén megmondta, hogy igenis rajta van a cuccon, és megpróbálja maxon járatni a testét. Persze, attól még ez nem lesz jó hatással az egészségére, de legalább senkit sem akart hülyíteni a kemény munkával és a lehetetlen nem létezikkel. Sőt, egyszer még kifejezetten tanácsolta is, hogy mindenki maradjon naturál (tehát ne használjon szteroidokat).

“Ha választhatsz, hogy naturál maradj vagy cuccozz, maradj naturál. Nincs okod arra, hogy szteroidozz. Csak roncsold a tested, roncsolod magad.”

Ebből is látszik, hogy igazából Piana tökéletesen tisztában volt vele, hogy egyszer benyújtják neki a számlát. Csak néhány adat arról, mennyire pörgette maxon ezt a testépítés dolgot:

  • Havonta 650 000 forintot költött növekedési hormonra.
  • Saját bevallása szerint akkora protein shakeket ivott, amiben egy csecsemő megfulladna.
  • Legalább ekkora ételeket is evett, napi kilencszer.
  • Versenysúlya 113-118 kiló között mozgott, de nem volt ritka, hogy előtte akár 150 kilóra is feltömegelte magát.

“Why doesn’t Rich Piana ever hit a double bicep pose? Who the Fuck walks around hitting double bicep poses?? Not me!! GOALS- Arms Bigger than my head! #whateverittakes #welcometomyworld #loveitkillit #1dayumay #5percenters #livinthedream

31.6k Likes, 506 Comments – Rich Piana (@1dayumay) on Instagram: “”Why doesn’t Rich Piana ever hit a double bicep pose? Who the Fuck walks around hitting double…”

Mi történt vele?

Augusztus hetedikén Rich Pianát túladagolása miatt kórházba szállították. Azt egyelőre nem tudni, hogy mégis mit adagolt túl, ami tény, hogy a rendőrség 20 darab szteroidokat tartalmazó ampullát talált nála, illetve egy ismeretlen eredetű fehér port, valószínűleg kokaint. Piana állítólag a fürdőszobájában esett össze, majd beverte a fejét. A barátnője állítólag megpróbálta megtartani, de ez tényleg lehetetlen küldetésnek bizonyult.

El is indultak a találgatások, hogy Piana biztosan a sok cucctól esett össze, de egyelőre csak a kórház közleményére támaszkodhatunk, akik szerint egy műtét után nem kelt fel, és pont. Nem kell hozzá orvosnak lenni, hogy az ember kilogikázza: ha valaki ennyire két végén égeti a gyertyát, annak bármikor bekövetkezhet a baj. De ami a lényeg, hogy Piana 46 éves korában elhunyt, és ha ez a szteroidok miatt történt, valószínűleg fel is volt rá készülve, tudta milyen kockázatokat vállal.

Zárásképp nézzük is meg, hogyan vélekedett a szteroidokról és a mellékhatásaikról.

Rich Piana a szteroidok mellékhatásairól- magyar felirattal

A fordítást készítette: www.izompóló.hu A magyar nyelvű felirat megnyitásához kattints a videó alján lévő felirat gombra.

(via The Sun)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!