Hírek szombatra: Nikolics inkább marad az USA-ban, nem utazik haza a vb-selejtezőkre

Chicagóban szenzációs formában van, de Bernd Storck mellőzi a válogatottban. A támadó a lettek és a portugálok ellen sem játszik.

  • A magyar válogatottban rendszeresen mellőzött Nikolics Nemanja saját Facebook-oldalán közölte a nyilvánossággal, hogy két meccs erejéig lemondta a válogatottságot. A Chicago Fire csatára a magyar válogatott két következő vb-selejtezőjét, a Lettország (augusztus 31.) és Portugália (szeptember 3.) elleni találkozókat hagyja ki.

    “Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni! Amióta válogatott vagyok, mindig rendelkezésre álltam, akkor is első helyre tettem a nemzeti csapatot, amikor nem favorizáltak, de most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon. Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről, sőt első dolgom volt tájékoztatni a döntésemről a kapitányt. Bernd Storck korrekt volt, tudomásul vette az érveimet, megérti az elhatározásomat és támogatásáról biztosított. Két MLS-meccset hagynék ki, és ki tudja, hogy viselne meg a sok utazás és az időeltolódás. A klubomban is teljes mellszélességgel mellettem állnak. Értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban. A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!”

    – írja a támadó, akinek 22 bajnokin 16 gólja van az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), Bernd Storck szövetségi kapitány viszont igen ritkán szavaz neki bizalmat. Nikolicsot egyébként csak egyetlen játékos előzi meg az MLS góllövőlistáján, az ő neve talán többeknek ismerős lehet: úgy hívják, David Villa.

  • Vas és Zala megyében mintegy háromezer-ötszáz háztartásban továbbra sincs áram, mert a csütörtök esti viharban megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása szombatra húzódott. Győr-Moson-Sopronban az éjszaka mindenhol megszűnt az áramkimaradás – tájékoztatta szombat reggel az E.ON szóvivője az MTI-t. Ha már az időjárás: mind a hőség, mind a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt már csak néhány keleti megyében van elsőfokú figyelmeztetés. Estétől keleten nagy mennyiségű eső is várható.
  • Mintegy 170 Tesco-egység teljes működése bénulhat meg a szeptemberi iskolakezdés előtti bevásárlási hullámban Magyarországon, miután tegnapelőtt megalakult az áruházlánc dolgozóit képviselő sztrájkbizottság, ma reggelre pedig a multivállalat vezetőinek asztalára kerültek a bér- és létszámemelésről szóló szakszervezeti követelések. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által irányított törvényes tiltakozáshoz a vidéki és fővárosi Tesco-üzletek 80 százaléka, illetve a gyáli és a herceghalmi logisztikai központok, továbbá az ­online szolgáltatás munkavállalói csatlakoztak. Az összeomlás előtt álló dolgozói állomány határozatlan időre szóló teljes munkabeszüntetést hirdethet – írja a Magyar Idők.
  • A nap címe vitán felül a Borsé, pedig még nagyon korán van: Léböjtkúrán dobta le a ló Jakupcseket.

Egy-két gól Nikolicstól szombat délelőttre. Jó szórakozást hozzá!

NEMANJA NIKOLICS GÓLJAI CHICAGO FIRE 2016/2017

NEMANJA NIKOLICS GÓLJAI CHICAGO FIRE 2016/2017

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!