Felejtse el a hagyományos lagzit: itt vannak a füves esküvők

Mi már a gondolatától is betéptünk, de egy létező és egyre inkább virágzó üzletág lett a marihuánával feltuningolt lakodalom. Olcsóbb és nyugodtabb, mintha a borissza nagybácsit kellene jóllakatni.

Akadnak a világnak olyan pontjai, ahol annyira rossz minden, hogy nem feltétlenül viszi el az embert bilincsben a rendőr, ha éppen marihuánát szív vagy tart otthon. Bár az Egyesült Államokban szövetségi szinten a marihuánafogyasztás továbbra is bűncselekménynek számít, az állami törvények felülírhatják ezeket, így fordulhatott elő, hogy a rekreációs célú fűszívást már 8 államban és a különleges jogállású fővárosban, Washingtonban legalizálták, míg orvosi célból már 29 tagállamban + fővárosban legális a fű. Ezeken a területeken a konkrét kannabisz-termelésen és árusításon felül is óriási piac nyílt meg a fű nyomában, és a fűsommelier kíséretében elköltött vacsorától kezdve a füves nyaralásig már elég sok mindent kipróbálhatnak az amerikaiak. Elkerülhetetlen és várható volt, hogy az esküvőbiznisz is kéri a maga szeletét a fűtortából, hiszen a felnőtt emberek a lakáson és a kocsin kívül vélhetően a legtöbb pénzt esküvőjükre fizetik ki egész életükben.

Looking for the perfect DIY favor for your #WeedWedding? The tag on these are PERFECT – Our Joint Union! Wedding Favor: De-lightful Joints and Buds – Wedding Ideas from Evermine http://ow.ly/5HXf303OH7R

150 Likes, 28 Comments – Love and Marij (@loveandmarij) on Instagram: “Looking for the perfect DIY favor for your #WeedWedding? The tag on these are PERFECT – Our Joint…”

Nem csak a szerelmesek, hanem az egész násznép szív

Egy lakodalom megszervezése vitán felül óriási szívás, a coloradói Bec Koop és csapata ezért találta ki, hogy legalább a nagy napon ne csak a házasulandók, hanem az egész vendégsereg legyen egy fokkal felszabadultabb. A nő által vezetett Irie Wedding & Events első körben a menyasszonyt és a vőlegényt marihuánaforgalmazókkal köti össze, természetesen a szokásos esküvőszervezői feladatok, tehát a helyszín, a virág, az asztalrend és az étkeztetés megtervezése mellett. Coloradóban 2014-ben legalizálták a marihuánát, és ezzel nagyjából egy időben született meg Koop ötlete is, hogy ezzel az esküvőszervezői cégének is lehetne kezdeni valamit. Mára odáig jutottak, hogy a 3000 dollárért (768 ezer forint) teljesen füves esküvőnk lehet, de 420 dollárért (107 ezer forint) az Irie talál a házasoknak anyakönyvvezetőt, fotóst és egy csendes helyszínt az esküvői vacsorájukhoz. Emellé pedig óránként 50-100 dollárért (12-25 ezer forint) felvehetünk egy olyan szakembert, aki kizárólag az esemény napján fontoskodik a marihuánával kapcsolatban.

Koop az első teljes évében összesen öt füves esküvőt csinált, második évében már 10-et, és idén ha így halad, már két tucatnál is több alkalommal fognak igényt tartani szolgáltatásaira, de akadt olyan, aki már most lefoglalt egy komplex csomagot náluk 2020-ra. Eleinte még helyszínt is nehezen találtak Coloradóban, ahol engedélyezték volna a csoportos szívást, de mostanára a rendezvényházak/éttermek mintegy harmada “beengedi” falai közé a marihuánát. A füves esküvőket jórészt az államból és máshonnan érkező nehézsúlyú stonerek veszik igénybe, de akadnak jócskán egyszerű turisták is, akik szeretnének a hagyományostól eltérően egybekelni és valami pluszt nyújtani a vendégeiknek.

Instagram post by Claire T. Davis * Aug 1, 2017 at 3:00am UTC

146 Likes, 30 Comments – Claire T. Davis (@thepeculiar.ink) on Instagram: “It’s a…nice day..for a…#weedwedding 😂 _______________________ Along with some of the hottest…”

Olcsóbb, mint az itatás

Egy esküvő szervezésénél mindig csücskös pont az ár, és általában hiába szeretjük a meghívottakat, nem feltétlenül szeretnénk milliókat költeni arra, hogy telezabálják és agresszív masinisztává igyák magukat. Egy esküvői fogadáson nyilván fontos az itatás, de mi van akkor, ha a rengeteg különböző alkoholos ital helyett csak egy minimálisan felszerelt italpult és egy kannabiszbárra kénytelen ráfanyalodni a közönség?

Éppenséggel a marihuána olcsóbb, mint az alkohol. Egy 100 fős esküvőre egy kaliforniai fűtermesztő 300 dollárért (76 ezer forintért) állít fel egy kannabiszbárt minimum két órára, ezen felül pedig óránként további 100 dollárt (25 ezer forintot) kell leszurkolni, ha még több fűre lenne szüksége a násznépnek. Egy átlagos kannabiszbárban előre megterelt jointokat szívhatunk, vaporizálók és a legkülönfélébb pipák segítségével fogyaszthatunk, de igény szerint bongokat, kannabiszos koktélokat és marihuánás süteményeket/rágcsálnivalókat is a rendelkezésünkre bocsátanak. Ezért a pénzért gondolhatjuk, mennyi alkohol jutna egy 100 fős násznépnek. 300 dollárért pedig még egy kannabiszban jártas “csapost” is kapunk, aki a kötelező csacsogás mellett beszél az általa kínált fűtípusokról is, és még cigit teker is nekünk, ha túlságosan bénák lennénk. Egy pultos ára 25 dollár (6400 forint) óránként és Koop szerint 35 füvező vendéget képes egymaga kiszolgálni. Borravaló itt nincs, törvény tiltja.

@top_shelf_budtending specializes in providing an elegant, safe, and responsible experience at your next party, wedding or event in Colorado. That’s why they’ve earned today’s #First420 recognition badge! Come join the LoveandMarij list of cannabis friendly wedding vendors #worldwide and receive the #FIRST420 badge recognition! Check them out at www.topshelfbudtending.com #loveandmarij #weedwedding #cannabiscouples #highsociety #highlife #engagement #Colorado #shesaidyes #ColoradoWeddings #denver #idoobie #cannalove #weedofinstagram #fueledbyTHC #enhanceyourlife #smokeandstretch #420 #710

104 Likes, 11 Comments – Love and Marij (@loveandmarij) on Instagram: “@top_shelf_budtending specializes in providing an elegant, safe, and responsible experience at your…”

Vörös csíkszemű vigyorgó nagynéni

Rendben, füves esküvőt szeretnénk, de ettől megváltozik-e a hangulat? A dajdajozásból kábult csoportos bambulás lesz és a nagybácsi Buddhává szívva fogja bámulni, majd elemeire rombolni szájával a sültestálat? A füves esküvőkön a marihuána sokkal inkább kiegészítő, vagyis alkoholt is ugyanúgy fogyasztanak, de így talán nincs akkora veszélye annak, hogy éjfélkor kötöttfogású muay-thai mérkőzés tör ki a sógor és a vő között, mert az elfogyasztott pálinkáktól mindketten harcművésszé itták magukat. A marihuána-forgalmazók szerint is ez a nagy előny, a relatív olcsóság mellett.

„Sokak szerint az alkohol a legtöbb rendezvényen veszélyt jelent, hiszen túl lehet adagolni, és ha a túlzott alkoholfogyasztás miatt bármi történik, az egész esemény élvezhetősége nagyban romlik. A kannabisszal ez a veszély nem áll fenn.”

magyarázza Philip Wolf, Cultivating Spirits nevű cég ügyvezető igazgatója.

Természetesen gondolni kell azokra is, akik nem szívnak, vagy esetleg még fiatalkorúak, így Koop szerint a legjobban akkor cselekszünk, ha az események központjától egy kicsit távolabb helyezzük el a fűbárt, és elszigeteljük a marihuánafogyasztókat a többiektől. Ja és arra sem árt figyelni, hogy a welcomeslukk után a menyaszony és a vőlegény ne felejtse el az eskü szövegét az oltárnál.

What about a little bit of weed to liven up your wedding? Would you try this? #wedding #Weddingideas #weddinginspiration #cannabis #joints #party #celebration #stoner #weed #weedwedding #cannabiswedding #love #fun #Colorado #Washington

45 Likes, 2 Comments – Cultura Colectiva + (@culturacolectivaplus) on Instagram: “What about a little bit of weed to liven up your wedding? Would you try this? #wedding…”

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!