A NASA válaszolt a bolygóvédő állásra jelentkező 9 éves kisfiúnak

Az amerikai űrkutatási hivatal kapta a hét legaranyosabb levelét és a válaszuk sem maradhatott el.

Az Egyesült Áramok űrügynöksége a héten “Planetary Protection Officer” címen hirdetett meg egy állást és olyan szakembereket keresnek, akik “bolygóvédelmi megbízottként” megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet. A felhívás a USAJobs-on, az amerikai kormány hivatalos online felületén jelent meg, ahol szövetségi hivatalok és szervezetek hirdetnek állásokat. A jelöltektől elvárják, hogy haladó szintű bolygóvédelmi ismeretekkel rendelkezzenek, legyen tapasztalatuk űrprogramok tervezésében és kivitelezésében, mivel a feladat a világűr emberek és robotok végezte felfedezéséből származó biológiai szennyezés megakadályozása lesz.

A pályázókat kiemelkedő fizetéssel kecsegtetik: évente 124 ezer és 187 ezer dollár (31,7 millió – 47,8 millió forint) között kereshet, akit felvesznek. De nem ez a nagy pénz motiválta a kilencéves amerikai Jack Davist, aki ahogy meglátta a hirdetést, azonnal elküldte kézzel írott jelentkezését.

level
Forrás: NASA

“Kedves NASA,

A nevem Jack Davis, és szeretnék jelentkezni a bolygóvédelmi megbízott állásra. Lehet, hogy kilenc éves vagyok, de szerintem megfelelő lennék az állásra. Ennek egyik oka, hogy a nővérem szerint is egy földönkívüli vagyok. Ezenkívül láttam majdnem minden űrfilmet és földönkívüliekről szóló filmet, amit csak lehetett. Láttam a Marvel Shield ügynökei című sorozatát és remélem a Sötét zsarukat is hamarosan megnézhetem. Nagyon jó vagyok vidieo (sic!) játékokban is. Fiatal vagyok, így meg tudnék tanulni úgy gondolkodni, mint egy földönkívüli.

Jack Davis
A galaxis őrzője
Negyedik osztály”

A tündérien megfogalmazott pályázatot akár le is tojhatták volna az amerikai űrkutatási hivatal munkatársai, de végül Jim Green, a NASA bolygótudományi részlegének vezetője postafordultával válaszolt is Jacknek.

nasa
Forrás: NASA

“Kedves Jack,

Úgy hallom, te vagy a “Galaxis őrzője” és érdekel téged a bolygóvédelmi megbízotti állás a NASA-nál. Ez nagyszerű!

A bolygóvédelmi megbízotti pozíciónk nagyon menő és a munkája nagyon fontos. Neki kell megvédeni a Földet az apró mikrobáktól, amiket az űrhajók a Holdról, aszteroidákról és a Marsról hoznak haza a különböző kiküldetésekről. De ugyanígy azt is meg kell akadályoznia, hogy mi beszennyezzünk más bolygókat vagy holdakat, azért, hogy felelősségteljesen fedezhessük fel a Naprendszert. 

Folyamatosan keressük a jövő tudósait és mérnökeit, akik segíthetnek nekünk, így reméljük, keményen fogsz tanulni és jól megy majd a suli. Reméljük egy napon a NASA-ban találkozhatunk!

Üdvözlettel,
Dr. James L. Green
Igazgató, Bolygótudományi Osztály”

Az űrkutatási hivatal itt nem állt meg, Jonathan Rall bolygókutatási igazgató még telefonon is felkereste a kis Davist, hogy gratuláljon neki a jelentkezéséhez. A NASA augusztus 14-ig várja a pályázókat a felelősségteljes állásra.

(via NASA)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!