Michelisz Norbert csapata letarolta a Hungaroringet

A csapattulajdonosi teendői mellett rajthoz álló pilóta ugyan nem tudott nyerni, a 18 éves Tassi Attila viszont mindkét futamon győzedelmeskedett, és ezzel élre állt a bajnokságban.

Amikor a szervezők egy hétvégére hozták össze a Német Túraautó Bajnokságot és a TCR International Seriest, úgy tűnt, bakot lőttek, abból fakadóan, hogy így utóbbi bizony háttérbe szorul majd a Mercedes, az Audi és a BMW küzdelme mellett.

Vasárnap délután kijelenthető, ennél jobb nem is történhetett volna a Hungaroringgel: magyar és “micheliszes” zászlóktól tarkállott a lelátó, sőt, a M1RA (Michelisz saját csapata) feliratú sapkák és molinók is akadtak szép számban.

Michelisz Norbert jött látott, és szombatig győzőtt: minden edzésen az első helyen végzett, az időmérőt is beleértve, így ő indulhatott első helyről vasárnap délelőtt. Csapattársa, Tassi Attila azonban kilőtt a harmadik helyről, a Honda WTCC-menője pedig nem is kakaskodott vele, így át is vette a vezetést.

IMG_0420
Michelisz Norbert és Tassi Attila a dobogón (Fotó: Dezső Attila/reset.hu)

Innentől sétagalopp volt Tassi számára a verseny: remekül kontrollálta a távolságot, és hiba nélkül élete első győzelmét szerezte a TCR-ben – hazai pályán, magyar csapat tagjként. Michelisz befutott a második helyre, kettős M1RA-sikernek örülhetett a közönség.

“Köszönöm Norbinak, hogy fedezte a seggem!”

– kezdte mondandóját a boldog győztes a futam után, Michelisz  pedig hamar elébe ment a rajttal kapcsolatos találgatásoknak:

“Nem direkt engedtem el Attilát. Briliánsan rajtolt, és nem tudtam semmit sem tenni ellene”.

A második futam már kevésbé bizonyult ilyen egyszerűnek: Tassi a nyolcadik, Michelisz a tizedik helyről vághatott neki, köszönhetően a fordított rajtrácsnak, de egy rajtbaleset miatt hamar átrendeződött a mezőny.

Tassi a harmadik helyről kezdhette meg a felzárkózást, méghozzá tökéletes tempóban: a 18 éves pilóta nem gatyázott, és három körrel a vége előtt átvette a vezetést!

IMG_0258
(Fotó: Dezső Attila/reset.hu)

A végén már nem változott a sorrend, így Attila néhány órán belül második TCR-győzelmét szerezte – Michelisz a hatodik helyen zárt.

“Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet velem”

– mondta Tassi örömittasan. “Egyszerűen kifogytam a szavakból. A rajt jól sikerült, s noha nem éreztem magam annyival gyorsabbnak, sikerült megelőznöm a riválisaimat. Nagyon boldog vagyok! Ez életem legszebb napja!”

Kettős győzelmével a M1RA tehetsége a pontverseny negyedik helyéről az elsőre ugrott, ám a pilóta úgy véli, ebből nem szabad sok következtetést levonni.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!