Brutális erő és akrobatikus harmónia – rúdtánc másképp

A távol-keleti cirkuszművészet találkozása a sztriptízbárokban fogant extrémsporttal. Lengőrúd-próbán jártunk.

A speciális erőfejlesztés, az akrobatikus technikák tökéletesítése, a koreográfia csiszolása, az ízületvédő izomcsoportok “nevelése” egyaránt része Bardóczy Ilka és Téri Gáspár antigravitációs művészetének.

A világ- és Európa-bajnok rúdtáncosnő a sportból kalandozott a manézs világát a mozgásművészeti irányzatokkal ötvöző új műfajok felé. Az évtizedes fizikai színházas tapasztalatokkal felvértezett párja a távol-keleti cirkuszi kunsztoktól ihletve kezdett a rúdtáncba. Az általuk öt évvel ezelőtt alapított Grotesque Gymnastics nevű formáció fellépett már a Sziget Fesztiválon, a Trafóban és a MU Színházban is.

Bardóczy Ilka és Téri Gáspár nemrégiben szintet ugrottak. Az eredmény a világon nagyon kevesek által művelt lengőrúd-produkció – ennek az egyik próbáján forgathattunk.

(A velük készült páros-interjú hamarosan olvasható a reset.hu-n.)

Rúdtánc másként: brutális erő és akrobatikus harmónia | reset.hu

A speciális erőfejlesztés, az akrobatikus technikák tökéletesítése, a koreográfia csiszolása, az ízületvédő izomcsoportok “nevelése” egyaránt része Bardóczy Ilka és Téri Gáspár antigravitációs művészetének. Ez majd újraindít! http://reset.hu/

 

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!