Megtiltották a YouTube-ozást az egyetemista sportolónak

Donald De La Haye-nek röhejes okból kell választania szenvedélye és szórakozása között.

Komoly választás elé állította a Nemzeti Főiskolai Sportszövetség (NCAA) a Közép-floridai Egyetem (University of Central Florida) amerikaifutball-csapatának rúgóját, Donald De La Haye-t:

választania kell a vloggerkedés és az amerikaifutball között.

De La Haye a foci és a tanulás mellett ugyanis egy 60 ezres YouTube-csatornát működtet, amiből a reklámbevételeknek hála, ki tud szedni egy kis pénzt. Ez már csak azért is csípi az NCAA szemét, mert szigorú szabályaik szerint a játékosok egy árva petákot sem kaphatnak a foci miatt, de még ajándékokat sem fogadhatnak el azért, mert jól sportolnak.

Mielőtt továbbmennénk, mutatjuk az említett Donald De La Haye munkásságát. Ezen a videón épp lerúgja a tévéjét egy ház tetejéről. Többek között ilyen videókkal szerez nézettséget:

I KICKED MY TV OFF A ROOF

So i decided since my tv broke what better way to get rid of it than kicking it off a 5 story building! Enjoy! Follow me on : https://www.twitter.com/deestroying and on https://www.instagram.com/deestroying Follow my camera man on : https://www.instagram.com/Mesutartois/

Ám De La Haye nem is a fociból szerzi a pénzt, hanem a YouTube-tól kapja a videókban található reklámokért, ami elvileg nem lehetne probléma az NCAA számára. Ám a Nemzeti Főiskolai Sportszövetség és a Közép-floridai Egyetem emberei szerint De La Haye a saját karakterét, focista mivoltát használja a pénzszerzéshez. Ez pedig véleményük szerint szabályellenes.

A helyzet viszont az, hogy De La Haye mindössze néhány videójából derül ki, hogy ő a UCF rúgója. Ennek De La Haye hangot is adott a meghallgatáson, amin megvédhette volna magát, de az egyetem vezetőit ez az indok sem érdekelte.

“Úgy érzem arra kényszerítenek válasszak a szenvedélyem és a szórakozásom között.”

– mondta De La Haye, majd hozzátette, nem fogja abbahagyni a videózást azért, mert néhány fejes úgy gondolja, hogy ő ebből rohadt gazdag lesz. A játékos egyébként azt is megpróbálta felhozni saját védelmében, hogy igazából nem is nagyon tud megélni ebből a pénzből, hiszen a nagy részét a családjának küldi, a többiből pedig a csatornáját fejleszti.

A dolog most ott tart, hogy a 20 éves játékosnak megmondták:

amennyiben továbbra is pénzt vesz fel a videók után, komoly szankciók elé nézhet. De La Haye azóta már töltött is fel egy videót.

(via Deadspin)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!