Kiszámolták, és akár bunda is lehetett a magyar válogatott andorrai veresége

Egy elemzés szerint valakik nagyon megszedték magukat a válogatott pocsék játékán.

A Fortunaweb elemzése szerint valakik nagyon nagyot szakítottak a válogatott andorrai vereségével, ráadásul több ponton bűzlik a dolog. Mint ismert, a magyar válogatott csúnya, 1-0-ás vereséget szenvedett a FIFA-világranglista 186. helyén tanyázó miniállamtól, Andorrától. A mérkőzés után Dzsudzsák Balázs többször is elmondta, hogy

valami nincs rendben.

A Fortunaweb pedig erre a mondatra és a Szerencsejáték Zrt. pénzügyi adataira alapozva szépen levezette, hogy igazából minden adott volt egy remek fogadási csaláshoz. Mivel Andorra a meccs előtt már 34 tétmeccs óta nyeretlen volt, nem meglepő, hogy a Tippmixen 22-szeres pénzt ígértek az esetleges győzelmük után, szemben a magyar válogatottra adott 1.11-es szorzóval.

Ezek teljesen megszokott arányok, az érdekesség azonban az, hogy hirtelen irreálisan sokan fogadtak a teljesen valószínűtlen andorrai győzelemre. A mérkőzés kimenetelére ugyanis összesen 94 ezer fogadás érkezett a Tippmix és TippmixPro hálózatokon, az össztét pedig 34,6 millió forint volt. Ennek a pénznek a 14%-át, tehát

4,8 millió forintot pedig Andorrára tettek fel a fogadók.

Ez már több, mint gyanús, hiszen az ilyen egyesélyes meccseken ez kirívóan magas szám. Ráadásul a Szerencsejáték Zrt. ekkora mennyiségű fogadásnál úgy átvariálja az oddsokat, hogy a végén továbbra is a cég jöjjön ki győztesen az egészből. A magyar-andorrai meccs előtt ez nem történt meg.

Dzsudzsák Balázs elsírja magát az andorrai vereség után

MENNYBŐL A POKOLBA ● “Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use” for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing.

A teljesen valószínűtlen eredmény, és a Szerencsejáték Zrt. mulasztása valakinek nagyon sok pénzt jelentett. A Fortunaweb többek között kiszámolta, hogy három-négy játékos lefizetésével és öt-hat fogadóember fizetésével akár 50 millió forintos nyereséget is szerezhettek a csalás megtervezői, akik többször is fogadhattak az andorrai győzelemre. Az oldal szerint az is több, mint gyanús, hogy a Szerencsejáték Zrt. részéről egyelőre semmilyen vizsgálatról nem hallani az ügyben.

A végeredmény 34,6 millió forint bevétel mellett kb. 113,488 millió forint kifizetési kötelezettség (106,568 millió nyeremény kifizetés + 6,92 millió költség),

azaz kb. 78,888 millió forint kár érte az állami céget (azaz az államot) ezen az egyetlen fogadáson.

Az oldal szerint a bundagyanús, pocsék játékot így a pénzügyi adatok is abszolút alátámasztják, bár erre egyértelmű bizonyítékaik értelemszerűen nincsenek. Mindenesetre az még nehezebben elképzelhető, hogy az egész ország így ráérzett az andorrai vereségre.

(via Fortunaweb)

UPDATE: a Szerencsejáték Zrt. képviselete közölte a Világgazdasággal, hogy a Tippmix- és a Tippmixpro-fogadások alapján megállapították, hogy a mérkőzés eredményének tisztességtelen befolyásolása teljesen kizárható, a magyar csapat vereségének sportszakmai okai voltak.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!