A világ legerősebb konzoljának csak a nevét nem lehet komolyan venni

Vasárnap elkezdődött az év legnagyobb videojátékos eseménye, a Microsoft be is mutatta a továbbfejlesztett Xbox One-t.

A videojátékosok második karácsonya mindig júniusban van, ekkor rendezik meg az éves E3 néven futó expót, ahol az ipar nagy bejelentéseit szokás ellőni. Az esemény első napjain három cég tartott előadást: a sportjátékok és a Battlefieldek mögött álló Electronic Arts (EA Games), a Doomról és az Elder Scrolls játékokról ismert Bethesda, valamint a Microsoft.

Xbox One X – E3 2017 – 4K World Premiere Trailer

Lose yourself in worlds built for immersive true 4K gaming, where action is brought to life with 2160p frame buffers. Enjoy brilliant graphic details in lights, shadows, and reflections with High Dynamic Range and Wide Color Gamut. Experience premium audio that puts you in the center of 3D spatial sound.

A legérdekesebb előadás biztosan az utóbbi volt, hiszen végre bemutatták az Xbox One táposabb változatát, ami a rendkívül kreatív

Xbox One X nevet kapta.

A konzol azoknak az Xbox-felhasználóknak nyújt majd alternatívát, akik nem elégszenek meg az alapgép hardveres tudásával, és PC-szintű grafikai élményt szeretnének. A gépbe egy új, nyolcmagos processzor került 2,3 gigahertzes órajellel, 12 gigabájt GDDR5-ös RAM, valamint benne egy 1 terrabájtos merevlemez is, de a legnagyobb dolog a 4K UHD Blu-Ray lejátszó, hiszen ilyen nincsen a konkurens PlayStation 4 Próban.

Az Xbox One X cserébe száz dollárral többe kerül a Sony erőművénél: 499 dollárt kérnek el érte, ami nálunk áfával és euróval számolva valahol 160 ezer forintot környéki landolást jelent.  A Microsoft tehát megint a rizikós árpolitikát választotta, pedig éppen a százdolláros árkülönbség miatt estek látványosan pofára anno a szárnyaló PlayStation 4 mellett.

xbox
Az Xbox One X

A gép viszont cserébe tényleg a valaha volt legerősebb konzolnak tűnik a specifikációja alapján, ráadásul az ígéretek szerint képes lesz natív 4K-s felbontásban futtatni a játékokat, méghozzá 60 képkocka/másodperces képfrissítéssel, ami egyedülálló a piacon. Ezen kívül kisebb még a tavaly bemutatott vékony Xboxnál is, szóval jelenleg (a Switchet nem számolva) a legkisebb asztali konzol címet is felírhatják a dicsőségfalra.

A Microsoft showján a One X mellett rengeteg új játékot is bemtuattak, de ezek többségéről persze csak sunnyogva említették meg, hogy amúgy egyáltalán nem exkluzívak, tehát PC-n és PS4-en is ugyanúgy elérhetők lesznek. A felhozatalban ettől függetlenül volt minden, amit az amerikai nép szeret: ordibáló Terry Crews, orkvadászat Középföldén, és életre kelt gyerekkori emlékek is.

Crackdown 3 – E3 2017 – Official 4K Trailer

Xbox One and Windows 10 exclusive. CRACKDOWN 3 OFFICIAL E3 2017 TRAILER. Step up your BOOM! Suit up and throw down as a superpowered agent on a mission to take back the city. Terry Crews as Commander Jaxon wants you to join in on the open world mayhem, dropping November 7, 2017.

Shadow of War – E3 2017 Gameplay Demo (Xbox Conference)

Middle Earth Shadow of War – E3 2017 Gameplay Demo (Xbox Conference) Like my page on Facebook: https://www.facebook.com/mathchief/ SUBSCRIBE: http://bit.ly/14hihfM Gaming News: http://bit.ly/1dpZsqd My twitter: https://twitter.com/MathChief11

Dragon Ball FighterZ – XB1/PS4/PC – Ready to fight?! (Announcement Trailer)

Dragon Ball FighterZ is coming to Xbox One, PS4 and PC early 2018! Developed by Arc System Works, get ready for 3VS3 2D fighting and the best graphics yet! Look forward to a CLOSED BETA on Xbox One and PS4 before the end of the summer! More info coming soon.

Itt mutatták be egyébként az új Assassin’s Creedet, és akiknek még nem szorul ökölbe a kezük az utolsó bőrig lenyúzott cím hallatán, biztosan örültek is neki. Nem kevésbé lerágott, ám annál stabilabb színvonalat képvisel a Forza Motorsport, aminek msot a hetedik részét jelentették be.

Assassin’s Creed Origins: E3 2017 Official World Premiere Gameplay Trailer | Ubisoft [US]

Watch the world premiere of Assassin’s Creed Origins and get a glimpse of ancient Egypt and the beginnings of the Assassin’s Brotherhood. Available October 27. Available for pre-order now. #AssassinsCreed https://AssassinsCreed.com https://www.facebook.com/assassinscreedUS https://instagram.com/AssassinsCreed_US https://twitter.com/assassinscreed http://www.youtube.com/Ubisoft_US ABOUT Assassin’s Creed Origins : Journey into Ancient Egypt, the most mysterious place in history, during a crucial period that will shape the world.

Forza Motorsport 7 – E3 2017 – 4K Announce Trailer

Xbox One and Windows 10 exclusive. Experience the danger and beauty of competitive racing at the limit in Forza Motorsport 7. Enjoy gorgeous graphics at 60fps and true 4K resolution in HDR. Collect over 700 Forzavista™ cars, including the largest assortment of Ferraris, Porsches, and Lamborghinis ever.

Az EA showja meglehetősen unalmas volt, a legtöbbeket persze az új Battlefield-kiegészítő és a Fifa 18 fogta meg, és persze a Madden, amiben idén debütál a sztori mód is.

Érdemes viszont még megemlíteni az egy év kihagyás után visszatérő Need for Speedet, ami gyakorlatilag egy óriási Halálos iramban tribute lett. Talán még a család is szerepet kap benne, de a mai grafikus motorok még biztosan képtelenek a Vin Diseléhez hasonló mimika imitálására.

Need for Speed Payback Official Gameplay Trailer

How do you get behind the wheel of a car that’s being transported through the desert? Watch our EA Play gameplay trailer and find out how the crew gets things done. Discover More: http://x.ea.com/31928 The crew (Tyler, Jess and Mac) have learned that The House are transporting a car equipped with a new piece of technology that may be a key component in bringing them down.

Kellemes meglepetés volt az EA Originals új játéka, az A Way Out. Gyakorlatilag egy kooperatív börtönjáték, ami erősen a történetre és a játékosok döntéseire épít. Kizárólag osztottképernyős mód van, még akkor is, ha az online multiplayert választjuk: a sztori többféleképp lesz végigjátszható, attól függően, hogy a két – jelentősen eltérő – főszereplőt a történet egyes pontjain mire használjuk fel.

A Way Out Official Gameplay Trailer

Watch the A Way Out Reveal Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yGZGSdgJVPM The first gameplay from A Way Out arrives courtesy of EA Play 2017. A Way Out offers something for everyone – may it be lean back or intense gameplay moments, action, adventure, exploration, puzzles, chase, stealth.

A Bethesda előadása sem váltotta meg világot, de a kifejezetten VR-technológiára fejlesztett Doom VFR azért elég ígéretesnek tűnik. A korábbi kiszivárgások miatt senkit nem lepett meg, de azért bejelentették itt is a 2015-ös év legkeményebb horrorjátékának, a The Evil Withinnek a folytatását, ám egyelőre magából a szoftverből semmit nem mutattak.

The Evil Within 2 – Official E3 Announce Trailer

The only way out is in. Find out more about The Evil Within 2 on Bethesda.net: https://beth.games/2rKeDwz You are Detective Sebastian Castellanos and at your lowest point. But when given a chance to save your daughter, you must enter a world filled with nightmares and discover the dark origins of a once-idyllic town to bring her back.

Wolfenstein II: The New Colossus – E3 2017 Full Reveal Trailer

Wolfenstein II: The New Colossus is the highly anticipated sequel to the critically acclaimed first-person shooter, Wolfenstein: The New Order developed by the award-winning studio MachineGames. Learn more at https://beth.games/2sniil7 An exhilarating adventure brought to life by the industry-leading id Tech 6, Wolfenstein II sends players to Nazi-controlled America on a mission to recruit the boldest resistance leaders left.

Nagy meglepetés, és nagyobb öröm egyszerre volt a Wolfenstein II bejelentésénél, és itt a játékból is egészen sokat mutattak. Az Evil Within és az új Wolfenstein is októberben érkezik PS4, Xbox One és PC platformokra.

A Bethesda előadásának abszolút csúcspontja a Skyrim Switch bejelentése volt: nekem ezek után senki ne merje azt hazudni, hogy nem létezik időgép.

Skyrim Switch – Official E3 Trailer

Be Anyone, Do Anything… and Now Go Anywhere. Learn more at https://beth.games/2smZ0w9 Winner of more than 200 Game of the Year Awards, The Elder Scrolls V: Skyrim – the epic fantasy masterpiece from Bethesda Game Studios – arrives for the Nintendo Switch.

Az E3 első napja tehát hangzatos bejelentésekből állt, de a felhozatal egyelőre nem túl meggyőző, szóval várjuk a folytatást, hogy szerepel ma este a Sony és a Ubisoft, valamint a Nintendo holnap.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!