Mennyit tud a párizsi klímaegyezményről és az éghajlatváltozásról? Kvíz!

12 kérdéses gyorstesztünkből kiderül, képben van-e a minket körülvevő világot illetően.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, és egyúttal új klímatárgyalásokat sürgetett.

Trump leszögezte: az Egyesült Államok kivonul a 2015-ben aláírt párizsi klímaegyezményből, de kész arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a visszalépés feltételeiről vagy a megállapodás teljes újratárgyalásáról. Június 1-től persze beszüntetik pénzügyi hozzájárulásuk teljesítését, és nem költenek tovább a Zöld Klíma Alapra sem. A kilépési folyamat minden bizonnyal csak a következő amerikai elnökválasztás után, 2020 végén válik teljessé, de így is világszerte aggodalomra ad okot. Jelzésértékű, hogy a kilépés kérdésében még a Fehér Ház munkatársai is megosztottak voltak, és az elnök döntését azóta számtalan amerikai nagyvállalat is ellenezte, péntek óta pedig már

az egész világ a globális felmelegedésről és a klímaváltozásról beszél.

Éppen ezért szeretnénk tesztelni az önök tudását, hogy kiderüljön, mennyire vannak képben az éghajlatváltozással kapcsolatban. Igyekeztünk nem túl nehéz, de nem is túl könnyű feladatsort összeállítani. Jó szórakozást!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!