Mégsem kapnak fizetett szexszünetet a svéd dolgozók

:(((((

A svéd politikus, Per-Erik Muskos még februárban vetette fel a fizetett, egy órás munkahelyi szexszünet ötletét. A New York Times információi szerint azonban ebből semmi sem lesz, miután Övertorneå város 31 fős vezetése elutasította a kezdeményezést.

Lássuk be, normális indokokat hoztak fel a szexszünet ellen:

  • A dolgozók már így is kapnak egy óra fitneszszünetet, ami helyett nyugodtan hazamehetnek szexelni.
  • Ha adnak szexszünetet, adniuk kell takarító vagy kertészkedő szünetet is, a végén meg már senki sem fog dolgozni.
  • Na, meg nem is látják úgy, hogy ez javítana bármit is a dolgozók teljesítményén.

A tervezetet tehát elég gyorsan kukába dobták, így inkább lett az egészből egy figyelemfelkeltés, mint komoly javaslat. Muskos persze egyáltalán nem boldog az elutasítás miatt, de nincs meglepve.

“Erre számítottam, de nagyon csalódott vagyok.”

– nyilatkozta Muskos, majd mindenkit biztosított arról, továbbra is harcol az ötletéért. Még mindig kitart amellett, hogy ezzel erősítené a családokat, és sok elfoglalt párt tenne boldoggá. Az ötlet egyébként a svéd szexológusok szerint sem lenne jó. Ők arra hivatkoztak, hogy alapvetően az egy óra nagyon kevés, ennyi idő alatt egyetlen nő sem tudna ráhangolódni a szexre.

Egy dolgot azonban még az övertorneåi városvezetés is elismert, még akkor is, ha nem lett az egészből semmi:

az emberek elkezdtek beszélni a szexről.

Szerintük már ez is valami.

Oszd meg a cikket

BKK: a rendszer biztonságosan működik

A Budapesti Közlekedési Központ kérésének eleget téve közöljük az alábbiakat:

“A reset.hu oldalon A BKK szerint nincs nagyobb gáz a simán hamisítható mobilbérletekkel címmel megjelent cikkük kapcsán a BKK az alábbi reagálást küldi. A cikk címében tévesen állítják, hogy „simán hamisítható”-k a BKK online felületén vásárolható termékek.

Mivel a most bevezetett értékesítési csatornán az ellenőrzés alapvetően online rendszerben történik, vagyis az internetes felületen megjelenő QR kód, illetve – az okmány típusától függően – az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnal visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal. Ezáltal, valamint a beépített biztonsági elemek segítségével, az online értékesítés során kibocsájtott termékek hamisítása, illetve sokszorosítása jelentős nehézségekbe ütközik.

A rendszer biztonságosan működik, és az általa nyújtott szolgáltatások igénybevételére alkalmas”.

Oszd meg a cikket

Nagyon úgy tűnik, hogy megölte magát a Linkin Park énekese!

Pedig a Volton még nem látszott semmi.

Chester Bennington felakasztotta magát – adta hírül az Index a TMZ nyomán. A hírt azóta több, a még hihető kategóriába tartozó világhírügynökség is megerősítette. A Linkin Park énekesének holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles megyei Palos Verdes Estates nevű településen, egy magánlakásban. A 41 éves énekesnek hat gyereke volt két feleségtől.

Az együttes soproni debütálása kapcsán készült videós látleletünk innentől nekrológ!

Amikor Chester leveszi a felsőjét, kiráz a hideg

Oszd meg a cikket

Végre iható lesz a sör a Szigeten!

Elnézést kérünk, mert nyilván eddig is iható volt – a folyadékoknak van egy ilyen tulajdonsága –, de a minden pultban kapható standard malátakoktélból végre nem spórolják ki a komlót. Szerdán mutatták be a Sziget Sört egy sajtótájékoztatón, amelyre sajnos nem tudtunk elmenni, de egy kémünk szerint a Dreher sörgyár terméke „a klasszikus Drehernél határozottan jobb, a Hidegkomlósnál kevésbé intenzívebb”.

Márpedig a Hidegkomlós Dreher a Soproni IPA mellett a magyar nagyüzemi gyártás értékelhető dobása, és ha ez a sör erre hasonlít, az már nem jelent rosszat. A komlósabb  tömegtermékek nagymértékű fogyasztása kevésbé terheli a számlaegyenlegünket, mintha kisüzemiket innánk, miközben a sörivás élményéből nem csak a savanyú szájíz marad. A fesztiválokon vásárolt világos sörök  szinte minden fesztiválozó szerint olyan „különleges” főzetek, amelyek tartalma valahogy elmarad a palackozott termékekétől, de ezen összeesküvéseket sajnos még nem sikerült leleplezni. Amit viszont tudni lehet a Sziget Sörről:

  • kreatív névválasztás
  • Centennial komlóval készül, aromás, virágos ízt érezhetünk a nyelvünkkel
  • 4,5 százalékos alkoholtartalom segíti a hidratációt és a hangversenyre látogató közönség józanságát megőrizni
  • 700 forintba kerül majd egy korsó belőle

És a végén mutatunk egy remek infografikát is, jó egészséggel fogyasztjuk!

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!