Mégsem kapnak fizetett szexszünetet a svéd dolgozók

:(((((

A svéd politikus, Per-Erik Muskos még februárban vetette fel a fizetett, egy órás munkahelyi szexszünet ötletét. A New York Times információi szerint azonban ebből semmi sem lesz, miután Övertorneå város 31 fős vezetése elutasította a kezdeményezést.

Lássuk be, normális indokokat hoztak fel a szexszünet ellen:

  • A dolgozók már így is kapnak egy óra fitneszszünetet, ami helyett nyugodtan hazamehetnek szexelni.
  • Ha adnak szexszünetet, adniuk kell takarító vagy kertészkedő szünetet is, a végén meg már senki sem fog dolgozni.
  • Na, meg nem is látják úgy, hogy ez javítana bármit is a dolgozók teljesítményén.

A tervezetet tehát elég gyorsan kukába dobták, így inkább lett az egészből egy figyelemfelkeltés, mint komoly javaslat. Muskos persze egyáltalán nem boldog az elutasítás miatt, de nincs meglepve.

“Erre számítottam, de nagyon csalódott vagyok.”

– nyilatkozta Muskos, majd mindenkit biztosított arról, továbbra is harcol az ötletéért. Még mindig kitart amellett, hogy ezzel erősítené a családokat, és sok elfoglalt párt tenne boldoggá. Az ötlet egyébként a svéd szexológusok szerint sem lenne jó. Ők arra hivatkoztak, hogy alapvetően az egy óra nagyon kevés, ennyi idő alatt egyetlen nő sem tudna ráhangolódni a szexre.

Egy dolgot azonban még az övertorneåi városvezetés is elismert, még akkor is, ha nem lett az egészből semmi:

az emberek elkezdtek beszélni a szexről.

Szerintük már ez is valami.

Oszd meg a cikket

300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót a vonat Mendénél

Összeütközött egy vasúti átjáróban egy vonat és egy személyautó Mende-Pusztaszentistván állomásnál szombaton, az autó mindkét utasa a helyszínen életét vesztette – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a személyautót a vonat az átjárótól még 300 méteren keresztül tolta maga előtt, a jármű mindkét utasa meghalt, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött.

Vonat és személyautó ütközött Mendénél
MTI Fotó: Lakatos Péter

Oszd meg a cikket

Rejtélyes, gonosz erők szállták meg a Videoton csatárát

A bajnoki címről döntő Honvéd-Videoton meccs 55. percében történt, hogy a fehérvári Danko Lazovic kapott egy rúgást a hazai Ikenne-Kingtől. Ekkor még 0-0 volt az állás, ami a Honvéd bajnoki címét jelentette volna (Eppel góljával végül meg is nyerték a rangadót, 24 év után ünnepelhetnek újra bajnoki címet), így érthető, hogy Lazovic szeretett volna kiharcolni az ellenfélnek egy piros lapot. De ennyire?

Streamable – free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Oszd meg a cikket

Nyolc órán keresztül olvasnak fel a Bibliából Sárospatakon

Ötszáz perces biblia-felolvasást tartanak a sárospataki református gyülekezet tagjai vasárnap, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után.

A reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából meghirdetett eseményen a helyi református közösség ötven tagja olvas fel a szentírásból – közölte az MTI-vel Mátyás Péter főgondnok. Az istentisztelet után a gyülekezet átvonul a várudvarra, ahol megkezdik a felolvasást. A résztvevők előre megkapták az általuk tolmácsolandó igeszakaszt Fodor Ferenc lelkipásztortól. A főgondnok elmondta: a felolvasás este fél nyolcig tart, akkor az esemény a debreceni Őrálló együttes koncertjével folytatódik a Makovecz-téren. A zenei program egy rövid időre megszakad, amikor az ifjúsági evangelizáció keretében a résztvevők meghallgatják Pál László tápiószőlősi lelkipásztor igehirdetését.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!