Mangalicafagylalttal és epres sóskahabbal etet a Gourmet Fesztivál

A legújabbkori néphagyomány része, hogy május közepén négy napra a menő éttermek kivonulnak a budai Millenáris Parkba a nagy magyar gasztrofiesztára.

A Michelin-csillagos Onyx, a Costes és a Borkonyha, a fine-dining úttörő Emile, a Tanti, valamint a Babel, hogy csak a legismertebb helyeket említsük, mind képviseltetik magukat idén is. A fővárosiak kedvét kereső vidéki spílerek (Sparhelt, Macok, Ikon, Anyukám Mondta) is megmutatják magukat persze.

Tehát, ahogy lenni szokott, a Sziget Fesztivál szervezői egyszer egy évben egy helyre terelték megint majdnem az összes magyar konyhaművészt.

S mint eddig mindig, idén is egy téma köré húzták fel a fesztivált:

a speciális húsösszetételéről ismert zsírsertés, vagyis a mangalica, valamint az eper kapta a főszerepet.

Ezen kívül természetesen bármilyen más alapanyagot felhasználhattak a résztvevők, így került spárga, retek, spenót, sóska, és mindenféle színes burgonya a kínálatba. Idén a plasztiktányérokat is száműzték az asztalokról, pultokról. Több formabontó, az adott étterem és a „felszolgált” étel stílusát képviselő megoldással találkoztunk.

De a legfontosabb, hogy miféle fogások várják az ínyenceket a május 20-i hétvégén Budán.

A Costes például tölcsérbe méri az előételnek szánt mangalicakrém-eperfagylalt kombót.

A Tanti konfitált mangalica-császár, spárgahab, savanyított eper és retek kompozíciót kínál.

A Bock Bisztró papírpohárból felhörpölhető mangalica-lapockát füstölt tojáshabbal és savanyított uborkával.

A Panificio il Basilico eperrel körített sóska habot.

Az Arany Kaviár pedig epres-vodkás nyalókát.

Az élménynek borsos az ára. A fenti fogások mellett ki kell csengetni  fejenként 4 ezer forintot is. A belépőért kortynyi borral, whiskyvel vagy pálinkával nedvesített kóstolópoharat, gasztroszínpadot celebséfekkel és bloggerekkel, lejárt Jamie Oliver Magazint, és ha gyorsak vagyunk egy-két apró falatkát kapunk. Bár a Millenáris Park parkban falatozásra alkalmas ülő- és pihenőhely akad, de sehol egy pohár- vagy kézmosó csap, és sok sikert a wc megtalálásához is. Fesztiválkártyánkat viszont rengeteg helyen tudjuk újratölteni. Jó étvágyat!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!