Magyarország jövőre hazai pályán juthat fel a jégkorong elitjébe

Magyarország nyerte el a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság rendezési jogát pénteken a nemzetközi szövetség kongresszusán.

Idén sajnos nem sikerült a kijevi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon kiharcolni a feljutást a végül ötödik helyen végző magyar válogatottnak, de a magyar szövetség megpályázta a jövő évi torna megrendezését.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) pénteki bejelentése szerint meg is kaptuk a rendezést.

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója szerint a másik pályázó, Lengyelország – amely 2015-ben és 2016-ban is rendező volt – visszalépett, így 2013 után ismét hazai közönség előtt léphet pályára vb-mérkőzésen a nemzeti együttes.

A mérkőzések a budapesti Papp László Sportarénában lesznek 2018. április 22-28. között. 2013 után rendezünk ismét divízió I/A-s világbajnokságot.

A házigazda magyar válogatott mellett a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből frissen kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei, kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a legjobbak közé.

 

Bálizs Bence; Bergström, Alexander; Gõz Balázs; Wehrs Kevin
Bálizs Bence (j2) védi a svéd Alexander Bergström (b2) lövését, balról Gőz Balázs, jobbról Wehrs Kevin a Magyarország – Svédország felkészülési jégkorongmérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2017. április 3-án. (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!