Fél napig tartott leszedni a fáról az ijedt medvét, de azonnal felmászott egy másikra

A medve azóta is a fán van, és igazi türelemjátékot játszik a vadőrökkel.

A washingtoni Rentonban egy feketemedve órákon át nem mert lejönni egy fáról, majd mikor sikerült neki, ijedtében felszaladt egy másikra. A medve még szerdán, a helyi szemétszállítás napján merészkedett be a városba, de a szakértők szerint valamitől megijedhetett, ezért felmenekült egy fára.

Miután többeknek is feltűnt, hogy a medve már órák óta a fán van, a helyiek a vadőrök segítségét kérték. Nekik viszont egyáltalán nem volt egyszerű dolguk, hiszen babzsákokkal hiába lőttek az állatra, az csak feljebb mászott, a kábítólövedék használata pedig túl veszélyes lett volna.

A medve kalandjairól a KOMO News egy négy órás élő videót is csinált, amiben igazából tényleg nem történik semmi.

KOMO News

UPDATE: The bear finally come down from the tree in Renton, but has now climbed another tree. Fish & Wildlife officials were preparing to tranquilize the animal, but will have to wait until it comes down again. FULL STORY – bit.ly/2qT4myY

A medve végül félnapnyi pihenés után

magától lemászott a fáról, majd átmászott egy másikra.

A vadőrök szerint nem normális jelenség, hogy a környéken megjelenjen egy feketemedve, de ameddig az emberek nem bántják az állatot, addig mindenki biztonságban van. A medve egyébként azóta is ott van a fán, a vadőrök pedig abban reménykednek, hogy előbb-utóbb úgy is magától lejön.

Hasonló eset történt május 5-én pénteken, Szlovákiában, amikor is egy tátrai szálloda előtt található fára mászott fel egy egész medvecsalád. Ott végül pár óra után az anyamedve magától lemászott, a kicsik pedig később követték.

(via WJLA)

Oszd meg a cikket

Az elmúlt évek egyik legjobban várt F1-es tesztjét rendezik a Hungaroringen

Lesz ugyanis egy neves visszatérő a mezőnyben.

A Magyar Nagydíj utáni kedden és szerdán a Hungaroring történetében először kerül sor szezonközi Forma-1-es tesztre a pályán, ahol természetesen minden csapat képviseltetni fogja magát.

Mivel a szabályok előírják, hogy az év során tartott négy tesztnapból kettőt fiatal pilótáknak kell teljesíteniük, ezért hemzsegni fognak a nagy lehetőség előtt álló ifjoncok a Ringen,

de Kimi Raikkönen, Felipe Massa, vagy éppen Max Verstappen marad a mogyoródi dombok között, egy nyári szünet előtti levezetésre.

A gyakorláson részt vesz azonban egy másik húzónév is: a Renault bejelentette, hogy Robert Kubica első ízben nálunk fogja kipróbálni a csapat idei autóját, az R.S. 17-est – mindezt annak érdekében, hogy felmérjék, vajon képes lenne megbirkózni a jelen Forma-1-ének kihívásaival.

A lengyel 2011 februárja, súlyos ralibalesete óta nem vezetett aktuális F1-es autót.

Oszd meg a cikket

Ennél diszkrétebb szponzormegjelenést talán még nem látott futballmeccs a világon

A meccset vezette: Ronald McDonald sporttárs.

Ahogy az utóbbi években szokás, az európai fociszünetben a nagy klubok mindenféle zsíroskenyér-túrákon vesznek részt Amerikában, Ázsiában, vagy bárhol, ahol kifizetik az eurómilliós nagyságrendű fellépti díjukat.

A Manchester City, a Barcelona, a Manchester United és a Real Madrid idén az Egyesült Államokat választotta, ahol a Bajnokok Nemzetközi Kupája fantázianevű rendezvényen szórakoztatják a közönséget felkészülési meccseikkel. Utóbbi kettő találkozóján például bemutatták, hogy milyen egy mindenféle diszkréciótól mentes szponzormegjelenés:

BigSport on Twitter

Manchester United and Real Madrid led out in a pre-season friendly by… .. Ronald McDonald 😂 https://t.co/FcOKIFagk1

Igen, jól látja, a bíróötös tagjaként egy Ronald McDonaldnak öltözött figura vezette ki a csapatokat.

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, majd miután a Real Madridból négyen is hibáztak a tizenegyes-rúgásoknál, a csak három büntetőt kihagyó Manchester United nyert 2-1-re.

Real Madrid-Manchester United 1-1 – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Oszd meg a cikket

Örökre búcsúzhatunk a Windows egyik leghíresebb programjától

Az internet előtt ez volt a legjobb szórakozás a számítógépen, a Microsoft viszont meg akar válni tőle.

Eltűnhet a közeljövőben a Windowsos PC-kről kedvenc fapados rajzprogramunk, a Paint. Az ecsetes szoftver már bő 32 éve, a Windows 1.0 óta a rendszer részét képezi, de a Microsoft most gyakorlatilag halálra ítélte: felkerült a jövőben eltávolítandó szolgáltatások és alkalmazások listájára. Ez annyit jelent, hogy a Paint mostantól nem frissül, és egy közeli frissítésben kikerül a Windows 10 programok közül.

paintes
Mi egy szerény alkotással búcsúzunk a programtól

Teljesen azért nem marad Paint nélkül a rendszer, hiszen áprilisban megjelent a Paint 3D, ami az eredeti program alapfunkció közül is átvett párat, és nagy meglepetésre háromdimenziós képszerkesztésre is alkalmas. Ezt a jövőben is frissíti a Windows, szóval gyakorlatilag mondhatjuk, hogy a Paint nem vész el, csak átalakul.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!