Fél napig tartott leszedni a fáról az ijedt medvét, de azonnal felmászott egy másikra

A medve azóta is a fán van, és igazi türelemjátékot játszik a vadőrökkel.

A washingtoni Rentonban egy feketemedve órákon át nem mert lejönni egy fáról, majd mikor sikerült neki, ijedtében felszaladt egy másikra. A medve még szerdán, a helyi szemétszállítás napján merészkedett be a városba, de a szakértők szerint valamitől megijedhetett, ezért felmenekült egy fára.

Miután többeknek is feltűnt, hogy a medve már órák óta a fán van, a helyiek a vadőrök segítségét kérték. Nekik viszont egyáltalán nem volt egyszerű dolguk, hiszen babzsákokkal hiába lőttek az állatra, az csak feljebb mászott, a kábítólövedék használata pedig túl veszélyes lett volna.

A medve kalandjairól a KOMO News egy négy órás élő videót is csinált, amiben igazából tényleg nem történik semmi.

KOMO News

UPDATE: The bear finally come down from the tree in Renton, but has now climbed another tree. Fish & Wildlife officials were preparing to tranquilize the animal, but will have to wait until it comes down again. FULL STORY – bit.ly/2qT4myY

A medve végül félnapnyi pihenés után

magától lemászott a fáról, majd átmászott egy másikra.

A vadőrök szerint nem normális jelenség, hogy a környéken megjelenjen egy feketemedve, de ameddig az emberek nem bántják az állatot, addig mindenki biztonságban van. A medve egyébként azóta is ott van a fán, a vadőrök pedig abban reménykednek, hogy előbb-utóbb úgy is magától lejön.

Hasonló eset történt május 5-én pénteken, Szlovákiában, amikor is egy tátrai szálloda előtt található fára mászott fel egy egész medvecsalád. Ott végül pár óra után az anyamedve magától lemászott, a kicsik pedig később követték.

(via WJLA)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!