Egy új felmérés is megmondta: az ország negyede túlsúlyos

De legalább az amerikaiaknál még így is jobban nézünk ki!

Az Európai Elhízás Napjának alkalmából a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, azaz az OECD kiadott egy statisztikát, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék. A felmérés szerint ugyanis Magyarország a legelhízottabb európai nemzet, de az egész világot tekintve is az előkelő negyedik helyen állunk. Elég rémisztő adat, de ez számszerűsítve azt jelenti, hogy

az ország felnőtt lakosságának 30%-a el van hízva.

A felnőttkori elhízások aránya csak Új-Zélandon, Mexikóban és az Egyesült Államokban magasabb, mint hazánkban. Ezzel a remek teljesítménnyel olyan országokat előzünk meg elhízásban, mint Törökország, Németország, vagy éppen a középmezőnyben tanyázó Szlovénia.

statisztika
Forrás: oecd.org

Persze, azt már a WHO is megmondta, hogy minden negyedik magyar el van hízva, de legalább most kaptunk egy újabb megerősítést. A legfittebbek egyébként a japánok és a koreaiak, náluk csak a felnőtt lakosság 3,7 és 5,3 százaléka elhízott. Az OECD a statisztikával arra is felszeretné hívni a figyelmet, hogy az elhízások aránya 2030-ra még tovább nőhet. Tehát aki még nem tette, sürgősen menjen el edzeni valamelyik konditerembe, mert ott mindenki kedves és cuki.

(via HVG)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!