Egy új felmérés is megmondta: az ország negyede túlsúlyos

De legalább az amerikaiaknál még így is jobban nézünk ki!

Az Európai Elhízás Napjának alkalmából a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, azaz az OECD kiadott egy statisztikát, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék. A felmérés szerint ugyanis Magyarország a legelhízottabb európai nemzet, de az egész világot tekintve is az előkelő negyedik helyen állunk. Elég rémisztő adat, de ez számszerűsítve azt jelenti, hogy

az ország felnőtt lakosságának 30%-a el van hízva.

A felnőttkori elhízások aránya csak Új-Zélandon, Mexikóban és az Egyesült Államokban magasabb, mint hazánkban. Ezzel a remek teljesítménnyel olyan országokat előzünk meg elhízásban, mint Törökország, Németország, vagy éppen a középmezőnyben tanyázó Szlovénia.

statisztika
Forrás: oecd.org

Persze, azt már a WHO is megmondta, hogy minden negyedik magyar el van hízva, de legalább most kaptunk egy újabb megerősítést. A legfittebbek egyébként a japánok és a koreaiak, náluk csak a felnőtt lakosság 3,7 és 5,3 százaléka elhízott. Az OECD a statisztikával arra is felszeretné hívni a figyelmet, hogy az elhízások aránya 2030-ra még tovább nőhet. Tehát aki még nem tette, sürgősen menjen el edzeni valamelyik konditerembe, mert ott mindenki kedves és cuki.

(via HVG)

Oszd meg a cikket

300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót a vonat Mendénél

Összeütközött egy vasúti átjáróban egy vonat és egy személyautó Mende-Pusztaszentistván állomásnál szombaton, az autó mindkét utasa a helyszínen életét vesztette – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a személyautót a vonat az átjárótól még 300 méteren keresztül tolta maga előtt, a jármű mindkét utasa meghalt, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött.

Vonat és személyautó ütközött Mendénél
MTI Fotó: Lakatos Péter

Oszd meg a cikket

Rejtélyes, gonosz erők szállták meg a Videoton csatárát

A bajnoki címről döntő Honvéd-Videoton meccs 55. percében történt, hogy a fehérvári Danko Lazovic kapott egy rúgást a hazai Ikenne-Kingtől. Ekkor még 0-0 volt az állás, ami a Honvéd bajnoki címét jelentette volna (Eppel góljával végül meg is nyerték a rangadót, 24 év után ünnepelhetnek újra bajnoki címet), így érthető, hogy Lazovic szeretett volna kiharcolni az ellenfélnek egy piros lapot. De ennyire?

Streamable – free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Oszd meg a cikket

Nyolc órán keresztül olvasnak fel a Bibliából Sárospatakon

Ötszáz perces biblia-felolvasást tartanak a sárospataki református gyülekezet tagjai vasárnap, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után.

A reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából meghirdetett eseményen a helyi református közösség ötven tagja olvas fel a szentírásból – közölte az MTI-vel Mátyás Péter főgondnok. Az istentisztelet után a gyülekezet átvonul a várudvarra, ahol megkezdik a felolvasást. A résztvevők előre megkapták az általuk tolmácsolandó igeszakaszt Fodor Ferenc lelkipásztortól. A főgondnok elmondta: a felolvasás este fél nyolcig tart, akkor az esemény a debreceni Őrálló együttes koncertjével folytatódik a Makovecz-téren. A zenei program egy rövid időre megszakad, amikor az ifjúsági evangelizáció keretében a résztvevők meghallgatják Pál László tápiószőlősi lelkipásztor igehirdetését.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!