Ha tudná, micsoda buli megy a Galaxis őrzői forgatásán

A Galaxis őrzőit a partihangulat és az összeszokott csapat miatt szereti mindenki, ezeket viszont valójában nem kell megjátszani.

Az egész világ rákattant a Galaxis őrzői második részére, szegény Arthur királyt teljesen le is darálta a film sikere a mozikasszáknál. Nekünk is nagyon tetszett a film, bár végül az első rész színvonalát képtelen volt megugrani. A különc szuperhősöket a remek csapatdinamika, a tökéletesen megválasztott betétdalok és a hozzájuk passzoló hangulat miatt még azok a nézők is szeretik, akik amúgy idegenkednek a Marvel Filmes Univerzumtól. A Galaxis őrzőinek sikerét viszont nem a beszélő mosómedvének, nem Baba Grootnak, és nem is Kurt Russelnek köszönhetjük, hanem James Gunnak, az őrzők apukájának, a két film rendezőjének.

Thanks to all of you who went to see Guardians …

Thanks to all of you who went to see Guardians of the Galaxy Vol. 2 this 2nd weekend. This is our crew in Atlanta, Georgia who made it all happen.

Egy nagy család

Gunn alkotásaiból csak úgy árad a jó hangulat, a főhősök állandóan úgy oltogatják egymást, mintha csak egy elborult haveri társaságot, vagy egy beteg családot néznénk. Ez nem véletlen: a rendező valóban barátokat, közeli családtagokat szokott beszervezni projektjeibe, aki pedig a forgatás kezdetén még nem a család tagja, a végére az lesz.

Michael Rooker, akit a csodaszép, kék Yonduként ismertek meg a nézők, a való életben James Gunn egyik legjobb és legrégebbi barátja, szinte elválaszthatatlanok. Ez nyilván azt is megmagyarázza, miért sikerült olyan érzelmesre és hatásvadászra a második rész vége, ahol hirtelen minden nézőnek Rooker karaktere lett a kedvenc. A színész eddig Gunn összes filmjében szerepelt, és [SPOILER] a rendező sokáig gondolkodott, hogy egyáltalán el akarja-e készíteni a harmadik részt, ha nem lesz ott mellette a forgatáson régi barátja. [SPOILER VÉGE]

“Nem én voltam a stúdió első számú választása a szerepre. Nem voltam ott, amikor a megbeszélés zajlott, de a fél karomat tenném rá, hogy erősen lobbizott értem.

– nyilatkozta a színész a folytatás egyik promóciós rendezvényén.

Ott van még a Fosztogatók első tisztje, a fémfogú örök lúzer, aki szintén nagy szerepet kapott a folytatásban: ő egyébként a rendező öccse, Sean Gunn, aki ugyancsak majdnem minden alkalommal vele van.

Dave and Rooker take a break on the set of …

Dave and Rooker take a break on the set of Guardians of the Galaxy Vol. 2. #GotGPicoftheDay Post spoilers and get blocked. And for the rest of you who haven’t seen the film – I advise not reading comments at all!

Gunnról minden vele dolgozó színész pozitívan nyilatkozik, állításuk szerint már magán a forgatáson lenni egy élmény. Elég megnézni ezt a Facebook-posztot, ahogy Michael Rooker a Draxet játszó David Bautistával ping-pongozik két felvétel közt. Bautista nincs is jelmezben, szóval akkor is a színen van, amikor nem lenne szükség rá, mert ezt egyszerűen nem akarja kihagyni.

Óriási buli az egész

A két képregényfilm védjegyévé váltak a hetvenes-nyolcvanas évek slágerei, amik rendre megszólalnak a legfontosabb jelenetek alatt. Ezek egyébként nem véletlenül illenek össze hibátlanul a képi világgal: Gunn azon kevés rendező egyike, akik nem a leforgatott anyaghoz választanak zenét, hanem utóbbit válogatják ki először. Így a forgatáson mindig azok a számok szólnak felvétel közben, amiket a filmben is viszonthallunk.

Marvel Cinematic Universe

The Green Machine! (Andrew Gifford)

Marvel Cinematic Universe

The Ravager Rustle! (Andrew Gifford)

A stáb gyakran táncra is perdül, és ez most olyan jól sikerült, hogy a marketingkampány részévé is tették. Nem lennénk meglepve, ha kiderülne, hogy eredetileg csak sima bohóckodás volt a részükről, és csak később csináltak belőle reklámanyagot.

A különcök kedvence

James Gunn – és munkássága- egyébként azért is nagy kedvenc a geektársadalomban, mert a sorból kilógó, különcökről szól, és ők is készítik. A szalmakazal-hajú Gunn kitaszított, kockafejű gyerek volt, most viszont egyszer csak a világ királya lett, és közösségi oldalán ezért állandóan hálálkodik a rajongóknak. Gunn szinte mindig válaszol a jobb hozzászólásokra,

(NEKEM MÉG EGY KOMMENTEMET IS LÁJKOLTA!!!!!)

és a stílusból érezhető is, hogy valószínűleg tényleg ő pötyögi le a sorokat. Ezen kívül minden héten többször szokott Facebookon élőzni a rajongóknak, megválaszolva az összes égető kérdést.

Behind-the-scenes of the selfie I posted the …

Behind-the-scenes of the selfie I posted the other day with the whole crew.

James Gunn gyakorlatilag példaképévé vált az amerikai kockák jó részének, az élő bizonyítékká, hogy nem csak az vezethet a sikerhez, ha beállunk a sorba és népszerűségre törekszünk.

Ennek szellemiségében készült a két Galaxis őrzői, és most már hivatalos, hogy Gunn végül elkészíti a trilógia harmadik részét is, ami tervei szerint lezárja kedvenc kitaszítottjaink történetét, és utat nyit az Őrzők új generációjának.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!