Elhunyt az 1990-es évek zenészlegendája

Chris Cornell több zenekarral is maradandót alkotott, egy koncertje után halt meg.

Családja hivatalos közleménye szerint 52 éves korában Detroitban meghalt Chris Cornell, a Soundgarden és Audioslave zenekarok egykori énekese. Halála teljesen váratlan volt, hiszen nem lehetett tudni semmiféle betegségéről vagy függőségéről. Cornellre pár órával koncertje után bukkantak rá holtan szállodai szobájában.

Az énekes nyaka körül egy szíjat találtak, és a halottkém csütörtökön megállapította, hogy Cornell felakasztotta magát.

Az énekes az 1990-es években vált legendává a Soundgarden zenekarral, ami a Nirvana-Alice in Chains-Pearl Jam mellett tartozott a grunge stílus nagy négyese közé, több klasszikus albumot is összehozva. Később az Audioslave énekeseként és szólóban is dolgozott, utoljára 2015-ben adott ki lemezt Higher Truth címmel. Soha nem tartozott különösebben a balhés rocksztárok közé, második feleségével két gyereket neveltek, és nagy támogatója volt a görög katolikus egyháznak.

Chris Cornell egyszer lépett fel Budapesten, 1992-ben a már legendássá vált Guns N’ Roses-Faith No More-Soundgarden koncerten, 2007-ben pedig majdnem fellépett szólóban a Szigeten, de az a koncert betegség miatt elmaradt.

Ami nagyon szomorú, hogy az 1990-es évek elejének legnagyobb rockzenekarai énekese közül már csak a Pearl Jamből Eddie Vedder van velünk.: a Nirvana Kurt Cobainje 1994-ben, az Alice in Chains Layne Staleyje 2002-ben távozott az élők sorából.

Audioslave – Like a Stone (Official Video)

Audioslave’s official music video for ‘Like A Stone’. Click to listen to Audioslave on Spotify: http://smarturl.it/AudioslaveSpot?IQid=AudioslaveLAS As featured on Audioslave.

(via ABC)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!