Így néz ki, amikor egy 104 éves géppel fotózzák végig a Forma-1-et

Joshua Paul egy fényképezőgép-matuzsálemmel járja a világ versenypályáit.

Ha van sportág, ahol a fotózásnál is számítanak a tizedmásodpercek, az a Forma-1. Ügynökségek tucatjai versenyeznek azon, hogy legjobb munkatársaik ott legyenek minden pillanatnál, és elkapjanak minden momentumot, ami számít.

Joshua Paul azonban más utat követ. A mondhatni különc fotós 2013 óta egy 104 éves, 4×5 inches filmre dolgozó Graflex fényképezőgéppel örökíti meg a futamokat.

photographer-shoots-f1-old-graflex-camera-joshua-paul-40
Joshua Paul és a kollégái

Amíg a modern kamerák akár húsz fotót is lőhetnek másodpercenként, a Graflexszel összesen lehet ennyit csinálni, ezért nem csak sasszemre, hanem gondosan kiválasztott pillanatokra is szükség van a tökéletesen megkomponált képekhez.

Pault annyira beszippantotta a versenyzés, hogy külön magazint indított Lollipop néven – és természetesen ott volt a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon is, ahol Kimi Raikkönennek is megmutatta masináját.

With one of my driving heroes Kimi Raikkonen at the 2017 Spanish Grand Prix! Thank you @calloalbanese and @scuderiaferrari for the invitation! #formula1 #formulaone #f1 #fia #motorsport #motorsports #motorsportphotography #grandprix #racing #simplythebest #fast #speed #racingdriver #kimi7 #seb5 #sebastianvettel #kimiraikkonen #barcelona #montmelo #circuitdecatalunya #spanishgp #forzaferrari #graflex #blackandwhite #heroes

257 Likes, 11 Comments – Lollipop Magazine (@lollipopmagazine) on Instagram: “With one of my driving heroes Kimi Raikkonen at the 2017 Spanish Grand Prix! Thank you…”

Így néz ki a Forma-1 Paul lencséjén keresztül

joshua-paul-1
joshua-paul-2
joshua-paul-3
joshua-paul-4
joshua-paul-5
joshua-paul-6
joshua-paul-7
joshua-paul-8
joshua-paul-9
joshua-paul-10
joshua-paul-11
joshua-paul-12
joshua-paul-13
joshua-paul-14
joshua-paul-15
joshua-paul-16
joshua-paul-17

(via Boredpanda | fotók: instagram/Lollipop Magazine)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!