Eloszlatunk pár kételyt az edzőtermekről, menjen mindenki gyúrni!

Gyenge emberként is kénytelen voltam elkezdeni mozogni, és még bele se haltam!

Az edzőtermeket Magyarországon minden esetben körbe lengi valami fura mitikus köd, amivel egy átlag fiatal úgy 15-16 évesen találkozik először, amikor rájön, nincsenek nagyon izmai: hirtelen a szemünk elé kerülnek az agresszív kopasz állatok, akik biztosan minket méregetnek röhögve, miközben mi lesütött szemmel mászkálunk a félelmetes vasak között. Én például ezt húztam el több mint tíz évig, de miután rájöttem, hogy a csapatsportokhoz béna vagyok, futni utálok, úszni pedig körülményes, némi baráti unszolásra elvonszoltam magam egy edzőterembe. Az első sokk után (úristen, de gyenge vagyok, úristen, de nehéz ez a sok szar) végül mostanra jutottam el oda, hogy nem úgy izgulok az öltözőben, mint egy szűzfiú petting előtt, és bár a karjaim még mindig olyanok, mint pár vékonyabb cérna, azért pár tévhitet el tudok oszlatni.

Senki sem méreget

Óriási tévedés, hogy bárkit is idegesítene egy edzőteremben az, hogy te még új fiú vagy ott. Aki elmegy oda, alapvetően gyúrni akar és magával foglalkozni, édes mindegy a többieknek, hogy mennyi súlyt raksz a gépekre. Már ha raksz egyáltalán.

terem1
Fotó: Wikipedia

Senkit nem zavarsz

Ahhoz tényleg nagyon nagy idiótának kell lenni, hogy az edzőteremben idegesítsd a többieket. Ha nem pakolod le mások gépéről a súlyokat vagy botladozol össze-vissza, leginkább mérhetetlen kedvességgel találkozol.

Mindenki kedves

Egy átlag nyeszlett srácnak kicsit mindig félelmetes, ha olyan emberek veszik körül, akik valószínűleg két ujjal el tudnák törni a gerincét. De az az igazság, hogy valójában senki nem akarja eltörni a gerincedet, és alap esetben az az egyetlen kommunikáció, hogy a lehető legelőzékenyebben megkérdezik tőled, hogy meddig használod még az aktuális gépet. Ha hosszú időt válaszolsz, azzal sincs semmi baj. Azt pedig mindenki felejtse el, hogy csak azért, mert valaki kopasz, azonnal egy utolsó paraszttá is változik.

terem2
Fotó: Wikipedia

Segítség nélkül felesleges

Bár minden gépen rajta van, hogy kéne őket használni, azért érdemes élő embertől is tájékoztatást kérni. Az igazi az, ha van ismerős, aki szán rád időt rendszeresen, de akár egy vadidegen is szívesen segít, nyugodtan kérdezzünk meg bárkit, mi a helyes mozgás. Nem olyan baromi bonyolultak ezek a gépek, de azért fontos, hogy ne intézzünk magunknak gerincsérvet.

Ugyanazért van ott mindenki

Lehet itt magyarázni persze szteroidokról, de a valóság az, hogy egy edzőterembe mindenki azért megy, hogy eddzen. Felállhat a futópadokra, lehet súlyzózni, szórakozhat a gépekkel, de a lényeg ugyanaz: mozogni kell, és ezért szokás oda járni.

Megéri

Átlagosan egy havi BKV-bérletnél alig drágábban vehetünk bérletet, és alkalmakra bontva egy átlagos sörözés során több pénzt elversz. Csak amíg a sörözés után baromi rosszul leszel, addig edzés után még büszke is vagy magadra, az meg például a sörözést is jobbá teszi.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!