Szálloda előtti fán rekedt egy medvecsalád a Tátrában

És nem akarnak lejönni onnan.

Május 5-én, pénteken reggel Ótátrafüredre riasztották a környékbeli tűzoltókat, ahol a bejelentés szerint

egy medve két kölykével együtt felmászott a település központjában lévő egyik fenyőfára.

Správy RTVS

V Smokovci je na strome medvedica s mláďatami*** Aktualizácia 11:00, zvieratá sú na strome, situácia je stále rovnaká. Od rána je na strome medzi Starým a Novým Smokovcom medzi domami medvedica s dvoma mláďatami. Okolie uzatvorila polícia. Hasiči sa zvieratá snažili dostať na zem tak, že na ne striekali vodu.

Az Eperjesi Tűzoltóság regionális igazgatója profizmusról tett tanúbizonyságot, hiszen közölte, „az egység megérkezése után kollégáim megállapították, hogy a medve két kölykével együtt felmászott a kb. 20 méter magas fára”.

A tűzoltók kötéltechnika alkalmazásával az egyik közeli szállodaépület felé húzták a fát, majd nagynyomású vízsugárral próbálták meg a medvét megijeszteni, azt remélve, hogy ettől önszántából visszamászik a földre. De hamar belátták, ez nem túl jó ötlet, mivel nagy volt a kockázata annak, hogy ettől a kölykök a földre eshetnek.

A természetvédőkkel egyetértésben a városi rendőrség munkatársai folyamatos megfigyelés alatt tarják a helyszínt. Pavol Majko, a Tátrai Nemzeti Park Igazgatóság (Správa TANAPu) igazgatója szerint a nőstény két kölykével csütörtökről péntekre virradó éjszaka a Bilík menedékház közeléből húzódott le a településre.

Správy RTVS

Štáb RTVS nakrútil pri vysokohorskej Bilíkovej chate vo Vysokých Tatrách pozoruhodné obrázky medvedice. Podľa všetkého sa samica pokúša ochrániť mláďatá pred útokom samca. Ivana Ratkovska

„Jelenleg Ótátrafüred központjában, egy fa tetején ülnek, és valószínűleg nagyon ijedtek lehetnek. Kérjük a lakosságot és a turistákat, hogy szükségtelenül ne zavarjuk az ijedt állatokat”

– mondta az igazgató.

Reményeik szerint a kora esti órákban, amikor a helyzet kicsit megnyugszik, önszántukból lejönnek majd a fáról, és visszatérnek természetes élőhelyükre. A tátrai településeken sok gondot okoznak a lakott területre merészkedő medvék, bár legtöbbször csak a szeméttárolókat fosztogatják, de előfordul, hogy lakóingatlanokba is betörnek.

Frissítve:

Az anya délután három óra körül lemászott, a bocsok még maradtak.

(via magas-tatra.info)

Oszd meg a cikket

Az elmúlt évek egyik legjobban várt F1-es tesztjét rendezik a Hungaroringen

Lesz ugyanis egy neves visszatérő a mezőnyben.

A Magyar Nagydíj utáni kedden és szerdán a Hungaroring történetében először kerül sor szezonközi Forma-1-es tesztre a pályán, ahol természetesen minden csapat képviseltetni fogja magát.

Mivel a szabályok előírják, hogy az év során tartott négy tesztnapból kettőt fiatal pilótáknak kell teljesíteniük, ezért hemzsegni fognak a nagy lehetőség előtt álló ifjoncok a Ringen,

de Kimi Raikkönen, Felipe Massa, vagy éppen Max Verstappen marad a mogyoródi dombok között, egy nyári szünet előtti levezetésre.

A gyakorláson részt vesz azonban egy másik húzónév is: a Renault bejelentette, hogy Robert Kubica első ízben nálunk fogja kipróbálni a csapat idei autóját, az R.S. 17-est – mindezt annak érdekében, hogy felmérjék, vajon képes lenne megbirkózni a jelen Forma-1-ének kihívásaival.

A lengyel 2011 februárja, súlyos ralibalesete óta nem vezetett aktuális F1-es autót.

Oszd meg a cikket

Ennél diszkrétebb szponzormegjelenést talán még nem látott futballmeccs a világon

A meccset vezette: Ronald McDonald sporttárs.

Ahogy az utóbbi években szokás, az európai fociszünetben a nagy klubok mindenféle zsíroskenyér-túrákon vesznek részt Amerikában, Ázsiában, vagy bárhol, ahol kifizetik az eurómilliós nagyságrendű fellépti díjukat.

A Manchester City, a Barcelona, a Manchester United és a Real Madrid idén az Egyesült Államokat választotta, ahol a Bajnokok Nemzetközi Kupája fantázianevű rendezvényen szórakoztatják a közönséget felkészülési meccseikkel. Utóbbi kettő találkozóján például bemutatták, hogy milyen egy mindenféle diszkréciótól mentes szponzormegjelenés:

BigSport on Twitter

Manchester United and Real Madrid led out in a pre-season friendly by… .. Ronald McDonald 😂 https://t.co/FcOKIFagk1

Igen, jól látja, a bíróötös tagjaként egy Ronald McDonaldnak öltözött figura vezette ki a csapatokat.

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget, majd miután a Real Madridból négyen is hibáztak a tizenegyes-rúgásoknál, a csak három büntetőt kihagyó Manchester United nyert 2-1-re.

Real Madrid-Manchester United 1-1 – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Oszd meg a cikket

Örökre búcsúzhatunk a Windows egyik leghíresebb programjától

Az internet előtt ez volt a legjobb szórakozás a számítógépen, a Microsoft viszont meg akar válni tőle.

Eltűnhet a közeljövőben a Windowsos PC-kről kedvenc fapados rajzprogramunk, a Paint. Az ecsetes szoftver már bő 32 éve, a Windows 1.0 óta a rendszer részét képezi, de a Microsoft most gyakorlatilag halálra ítélte: felkerült a jövőben eltávolítandó szolgáltatások és alkalmazások listájára. Ez annyit jelent, hogy a Paint mostantól nem frissül, és egy közeli frissítésben kikerül a Windows 10 programok közül.

paintes
Mi egy szerény alkotással búcsúzunk a programtól

Teljesen azért nem marad Paint nélkül a rendszer, hiszen áprilisban megjelent a Paint 3D, ami az eredeti program alapfunkció közül is átvett párat, és nagy meglepetésre háromdimenziós képszerkesztésre is alkalmas. Ezt a jövőben is frissíti a Windows, szóval gyakorlatilag mondhatjuk, hogy a Paint nem vész el, csak átalakul.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!