Szálloda előtti fán rekedt egy medvecsalád a Tátrában

És nem akarnak lejönni onnan.

Május 5-én, pénteken reggel Ótátrafüredre riasztották a környékbeli tűzoltókat, ahol a bejelentés szerint

egy medve két kölykével együtt felmászott a település központjában lévő egyik fenyőfára.

Správy RTVS

V Smokovci je na strome medvedica s mláďatami*** Aktualizácia 11:00, zvieratá sú na strome, situácia je stále rovnaká. Od rána je na strome medzi Starým a Novým Smokovcom medzi domami medvedica s dvoma mláďatami. Okolie uzatvorila polícia. Hasiči sa zvieratá snažili dostať na zem tak, že na ne striekali vodu.

Az Eperjesi Tűzoltóság regionális igazgatója profizmusról tett tanúbizonyságot, hiszen közölte, „az egység megérkezése után kollégáim megállapították, hogy a medve két kölykével együtt felmászott a kb. 20 méter magas fára”.

A tűzoltók kötéltechnika alkalmazásával az egyik közeli szállodaépület felé húzták a fát, majd nagynyomású vízsugárral próbálták meg a medvét megijeszteni, azt remélve, hogy ettől önszántából visszamászik a földre. De hamar belátták, ez nem túl jó ötlet, mivel nagy volt a kockázata annak, hogy ettől a kölykök a földre eshetnek.

A természetvédőkkel egyetértésben a városi rendőrség munkatársai folyamatos megfigyelés alatt tarják a helyszínt. Pavol Majko, a Tátrai Nemzeti Park Igazgatóság (Správa TANAPu) igazgatója szerint a nőstény két kölykével csütörtökről péntekre virradó éjszaka a Bilík menedékház közeléből húzódott le a településre.

Správy RTVS

Štáb RTVS nakrútil pri vysokohorskej Bilíkovej chate vo Vysokých Tatrách pozoruhodné obrázky medvedice. Podľa všetkého sa samica pokúša ochrániť mláďatá pred útokom samca. Ivana Ratkovska

„Jelenleg Ótátrafüred központjában, egy fa tetején ülnek, és valószínűleg nagyon ijedtek lehetnek. Kérjük a lakosságot és a turistákat, hogy szükségtelenül ne zavarjuk az ijedt állatokat”

– mondta az igazgató.

Reményeik szerint a kora esti órákban, amikor a helyzet kicsit megnyugszik, önszántukból lejönnek majd a fáról, és visszatérnek természetes élőhelyükre. A tátrai településeken sok gondot okoznak a lakott területre merészkedő medvék, bár legtöbbször csak a szeméttárolókat fosztogatják, de előfordul, hogy lakóingatlanokba is betörnek.

Frissítve:

Az anya délután három óra körül lemászott, a bocsok még maradtak.

(via magas-tatra.info)

Oszd meg a cikket

Úristen, Palvin Barbara MAJDNEM elesett

de aztán csak megbotlott, és kicsit nevetett magán a magyar modell, aki mint minden valamirevaló ember, épp Cannes-ban parádézik. Az esetről videó is készült, őrület az egész.

The beautiful Barbara Palvin on the red carpet for the 70th Anniversary of the Cannes Film Festival.

We spotted The beautiful Barbara Palvin on the red carpet for the 70th Anniversary of the Cannes Film Festival. Tuesday 23, May 2017 – Cannes, France More amazing celebrity videos : http://www.youtube.com/user/StormShadowCrew

Oszd meg a cikket

Féltékenységből Molotov-koktélt dobott a házra

Egy 53 éves asszony két éve elhagyta monostori élettársát, és hozzáment a győri az 53 éves B. Tamáshoz. Kapcsolatuk azonban megromlott, a férfi többször megverte feleségét, egyszer a bordáit is eltörte, ezért április közepén megelégelve a helyzetet elhagyta a férfit, és egy almásfüzítői munkásszállóra költözött. Innen látogatta meg volt élettársát, és pont ott volt akkor is, amikor B. Tamás felhívta, és bár nem akarta neki elárulni, hol van pontosan, mivel elfelejtette bontani a hívást, a férfi kikövetkezette, hogy egy másik férfinél tartózkodik Monostoron.

molotovflakon
kép forrása: police.hu

“Útközben egy benzinkútnál egy félliteres műanyag flakont megtöltött benzinnel. Amikor este a házhoz ért, becsöngetett, de nem engedték be. Először belöttyintett egy kis benzint a kertbe, és meggyújtotta, azonban hamar elégett, és semmi sem történt. Ekkor zsebkendőt tömött a flakonba, majd a kilógó részét meggyújtotta, és a ház ablaka felé dobta. Szerencsére egy tuja eltérítette a flakont, így az nem törte az üveget. Az ablak alatt ugyanis egy gázkonvektor van, az egész épület pillanatok alatt felrobbanhatott volna” – vázolta fel a történetet Götz Tamás százados.

Az ittas férfi a kihallgatáson először azt állította, senkit sem akart bántani, és kárt sem akart okozni. Később azonban elszólta magát: fel akarta gyújtani a házat.

(forrás: police.hu)

Oszd meg a cikket

Elhunyt Roger Moore

89 éves korában rövid rákbetegséggel folytatott küzdelem után elhunyt Roger Moore, legendás színész, sokak szerint a történelem legjobb James Bondja.

“A legfájóbb szívvel vagyunk kénytelenek közölni ezt a szörnyű hírt: meghalt édesapánk, Sir Roger Moore. Mélységesen megrázott minket.”

– szólt a család rövid közleménye.

Moore-t svájci otthonában érte a vég, a tervek szerint még idén is forgatott volna.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!