Újra koncertezik a nyirokcsomórákból felépült Karel Gott

Karel Gott, a csehek csalogánya, aki tavaly súlyos betegségen esett át, visszatér a színpadra és újra koncertezni fog. Első nyilvános fellépésére május 31-én Prágában, a Hybernia zenei színházban kerül sor – közölte Aneta Stolzová, az énekes szóvivője pénteken Prágában.

A Karel Gott still aLIVE elnevezésű prágai koncertet továbbiak fogják követni, amelyekről az énekes hivatalos Facebook-profilján közölnek tájékoztatást.

“Az egészségügyi problémáim által kikényszerített szünet után újra a startvonalon érzem magam. Visszatérek a színpadra rajongóim közé”

– idézte a szóvivő Gott nyilatkozatát. Az énekes elmondta: betegsége után óvatos volt, és semmit sem szeretett volna elsietni. Most azonban már jól érzi magát, és érzi, hogy eljött a visszatérés ideje.

Karel Gott nyirokcsomórákban szenvedett, majd februárban életmentő műtéten esett át, de orvosai szerint mára már teljesen felgyógyult.

A 77 éves Gott évtizedek óta a legnépszerűbb cseh énekes, de nagy népszerűségnek örvend Németországban és Ausztriában is. A zenész 2009-ban magas állami kitüntetést kapott Václav Klaus cseh államfőtől. Eladott lemezeinek száma mintegy 20 millió.

(MTI)

Oszd meg a cikket

BKK: a rendszer biztonságosan működik

A Budapesti Közlekedési Központ kérésének eleget téve közöljük az alábbiakat:

“A reset.hu oldalon A BKK szerint nincs nagyobb gáz a simán hamisítható mobilbérletekkel címmel megjelent cikkük kapcsán a BKK az alábbi reagálást küldi. A cikk címében tévesen állítják, hogy „simán hamisítható”-k a BKK online felületén vásárolható termékek.

Mivel a most bevezetett értékesítési csatornán az ellenőrzés alapvetően online rendszerben történik, vagyis az internetes felületen megjelenő QR kód, illetve – az okmány típusától függően – az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnal visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal. Ezáltal, valamint a beépített biztonsági elemek segítségével, az online értékesítés során kibocsájtott termékek hamisítása, illetve sokszorosítása jelentős nehézségekbe ütközik.

A rendszer biztonságosan működik, és az általa nyújtott szolgáltatások igénybevételére alkalmas”.

Oszd meg a cikket

Nagyon úgy tűnik, hogy megölte magát a Linkin Park énekese!

Pedig a Volton még nem látszott semmi.

Chester Bennington felakasztotta magát – adta hírül az Index a TMZ nyomán. A hírt azóta több, a még hihető kategóriába tartozó világhírügynökség is megerősítette. A Linkin Park énekesének holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles megyei Palos Verdes Estates nevű településen, egy magánlakásban. A 41 éves énekesnek hat gyereke volt két feleségtől.

Az együttes soproni debütálása kapcsán készült videós látleletünk innentől nekrológ!

Amikor Chester leveszi a felsőjét, kiráz a hideg

Oszd meg a cikket

Végre iható lesz a sör a Szigeten!

Elnézést kérünk, mert nyilván eddig is iható volt – a folyadékoknak van egy ilyen tulajdonsága –, de a minden pultban kapható standard malátakoktélból végre nem spórolják ki a komlót. Szerdán mutatták be a Sziget Sört egy sajtótájékoztatón, amelyre sajnos nem tudtunk elmenni, de egy kémünk szerint a Dreher sörgyár terméke „a klasszikus Drehernél határozottan jobb, a Hidegkomlósnál kevésbé intenzívebb”.

Márpedig a Hidegkomlós Dreher a Soproni IPA mellett a magyar nagyüzemi gyártás értékelhető dobása, és ha ez a sör erre hasonlít, az már nem jelent rosszat. A komlósabb  tömegtermékek nagymértékű fogyasztása kevésbé terheli a számlaegyenlegünket, mintha kisüzemiket innánk, miközben a sörivás élményéből nem csak a savanyú szájíz marad. A fesztiválokon vásárolt világos sörök  szinte minden fesztiválozó szerint olyan „különleges” főzetek, amelyek tartalma valahogy elmarad a palackozott termékekétől, de ezen összeesküvéseket sajnos még nem sikerült leleplezni. Amit viszont tudni lehet a Sziget Sörről:

  • kreatív névválasztás
  • Centennial komlóval készül, aromás, virágos ízt érezhetünk a nyelvünkkel
  • 4,5 százalékos alkoholtartalom segíti a hidratációt és a hangversenyre látogató közönség józanságát megőrizni
  • 700 forintba kerül majd egy korsó belőle

És a végén mutatunk egy remek infografikát is, jó egészséggel fogyasztjuk!

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!