Nem tudtuk, mi hiányzott: hát a cseppfolyósított egyszarvúak!

A globális unikornisláz már a kávézókat is megfertőzte.

A már Arisztotelész és Plinius által is emlegetett mitikus csodalény az ókor után a középkori lovagvilág, később a különféle ezoterikus és/vagy alkimista mozgalmak kedvelt figurája volt, aztán oly sok korabeli szimbólumhoz hasonlóan a gyerekmesék birodalmában húzta meg magát. Az elmúlt félévszázad popkultúrája azonban újra nagykorúsította, a csodaló pedig – osztódással szaporodva – elszabadult. Mint korábban beszámoltunk róla, a legújabb őrület az egyszarvút formázó cukrásztermék – a macarontól a fánkig mindenféle verzióban.

A cukisági trend mehetett a Starbucks italrészlegén melózó kreatívok agyára.

A kávézó-multi egységeiben – egyelőre még csak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban – április utolsó negyedében „UNICORN FRAPPUCCINO” néven kínálnak cukrozott italokat. Olyan tejszínes innivalót, amelyet rózsaszín – a szívószálas kavargatás révén egyre élénkebbé váló – ételfestékkel és tejszínhabbal turbósítanak. A habra lila és nem mellesleg savanykás ízhatást produkáló csillámpor, valamint émelygésig édes mangó szirup kerül. A vattacukorra hasonlító innivaló szigorúan kávémentes – nehogy megártson.

A méregdrága ízesített tejeskávéiról ismert cég marketingesei óvatos duhajok, elsőre limitált kiadásban kóstolgatják csak a vásárlói igényeket. A Starbucks egyébként folyamatosan próbálkozik új ízek bevezetésével, amelyek aztán rövid időn belül lekerülnek az itallapról – vélhetően a cseppet sem finomkodó kritikák miatt. Gyanúnk szerint az unikornis frappuccino is erre a sorsra jut. Bár az Instagramra dolgozó, popgasztróban utazó bloggerek imádják.

Unicorn frappuccino by @starbucks repost @nonstopeats I am in love!!! Its magical 😍😍😍😍😍 #frappucino #manguo #fruit #chocolate #chocolat #blue #sprinkles # #pink #unicornio #pastel #starbuck #summer #unicorn #creme #macaron #meringue #eclair #cupcake #cupcakes #donuts #food #foodporn #cake #starbuckdrink #bakery #pastry #patisserie #amourducake #photooftheday

5,846 Likes, 77 Comments – AmourDuCake (@amourducake) on Instagram: “Unicorn frappuccino by @starbucks repost @nonstopeats I am in love!!! Its magical 😍😍😍😍😍 #frappucino…”

 

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!