Három hétig kotlott a francia művész, kilenc kiscsibének adott életet

Abraham Poincheval francia performanszművész úgy döntött, egy rövid időre tyúkapó lesz és kikelt tíz tojást. Mivel egy művészről van szó, nem a tyúkólban, hanem egy múzeumban próbálkozott, így a látogatók is figyelhették a munkát.

Három hétig kotlott a tojásokon a Palais de Tokyo múzeum viváriumában, végül pedig

sikerült összesen kilenc csibének életet adnia.

Hogy a tojások minél közelebb legyenek a Művész Úr testéhez, azokat a kivágott szék aljához rögzítették. Poincheval meleg takaróval emelte a hőmérsékletet. Az étrendjét is úgy alakította ki, hogy minél több olyan ételt egyen (pl. gyömbért), ami segít emelni a testhőmérsékletét.

Performance : Abraham Poincheval en poule humaine à Paris

L’artiste français Abraham Poincheval qui a récemment passé une semaine enfermé dans un rocher commence une nouvelle performance : couver une douzaine d’œufs jusqu’à ce qu’ils éclosent. Durée: 01:02

A kiscsibékkel minden rendben, úton vannak egy tanyára.

A 44 éves művész nem először alkotott maradandót, töltött már két hetet egy kitömött medvében is és egyet egy tizenkét tonnás sziklatömbbe zárva is.

One hard act to follow – French artist Abraham Poincheval entombed in a rock for a week

You may think it is a cracking story, or the man at the centre of it is just cracked, but it is definitely one hard act to follow. French artist Abraham Poincheval has been entombed in a rock for a week. The stunt will see him try to use his body heat to hatch a dozen eggs.

Oszd meg a cikket

300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót a vonat Mendénél

Összeütközött egy vasúti átjáróban egy vonat és egy személyautó Mende-Pusztaszentistván állomásnál szombaton, az autó mindkét utasa a helyszínen életét vesztette – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a személyautót a vonat az átjárótól még 300 méteren keresztül tolta maga előtt, a jármű mindkét utasa meghalt, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött.

Vonat és személyautó ütközött Mendénél
MTI Fotó: Lakatos Péter

Oszd meg a cikket

Rejtélyes, gonosz erők szállták meg a Videoton csatárát

A bajnoki címről döntő Honvéd-Videoton meccs 55. percében történt, hogy a fehérvári Danko Lazovic kapott egy rúgást a hazai Ikenne-Kingtől. Ekkor még 0-0 volt az állás, ami a Honvéd bajnoki címét jelentette volna (Eppel góljával végül meg is nyerték a rangadót, 24 év után ünnepelhetnek újra bajnoki címet), így érthető, hogy Lazovic szeretett volna kiharcolni az ellenfélnek egy piros lapot. De ennyire?

Streamable – free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Oszd meg a cikket

Nyolc órán keresztül olvasnak fel a Bibliából Sárospatakon

Ötszáz perces biblia-felolvasást tartanak a sárospataki református gyülekezet tagjai vasárnap, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után.

A reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából meghirdetett eseményen a helyi református közösség ötven tagja olvas fel a szentírásból – közölte az MTI-vel Mátyás Péter főgondnok. Az istentisztelet után a gyülekezet átvonul a várudvarra, ahol megkezdik a felolvasást. A résztvevők előre megkapták az általuk tolmácsolandó igeszakaszt Fodor Ferenc lelkipásztortól. A főgondnok elmondta: a felolvasás este fél nyolcig tart, akkor az esemény a debreceni Őrálló együttes koncertjével folytatódik a Makovecz-téren. A zenei program egy rövid időre megszakad, amikor az ifjúsági evangelizáció keretében a résztvevők meghallgatják Pál László tápiószőlősi lelkipásztor igehirdetését.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!