Három hétig kotlott a francia művész, kilenc kiscsibének adott életet

Abraham Poincheval francia performanszművész úgy döntött, egy rövid időre tyúkapó lesz és kikelt tíz tojást. Mivel egy művészről van szó, nem a tyúkólban, hanem egy múzeumban próbálkozott, így a látogatók is figyelhették a munkát.

Három hétig kotlott a tojásokon a Palais de Tokyo múzeum viváriumában, végül pedig

sikerült összesen kilenc csibének életet adnia.

Hogy a tojások minél közelebb legyenek a Művész Úr testéhez, azokat a kivágott szék aljához rögzítették. Poincheval meleg takaróval emelte a hőmérsékletet. Az étrendjét is úgy alakította ki, hogy minél több olyan ételt egyen (pl. gyömbért), ami segít emelni a testhőmérsékletét.

Performance : Abraham Poincheval en poule humaine à Paris

L’artiste français Abraham Poincheval qui a récemment passé une semaine enfermé dans un rocher commence une nouvelle performance : couver une douzaine d’œufs jusqu’à ce qu’ils éclosent. Durée: 01:02

A kiscsibékkel minden rendben, úton vannak egy tanyára.

A 44 éves művész nem először alkotott maradandót, töltött már két hetet egy kitömött medvében is és egyet egy tizenkét tonnás sziklatömbbe zárva is.

One hard act to follow – French artist Abraham Poincheval entombed in a rock for a week

You may think it is a cracking story, or the man at the centre of it is just cracked, but it is definitely one hard act to follow. French artist Abraham Poincheval has been entombed in a rock for a week. The stunt will see him try to use his body heat to hatch a dozen eggs.

Oszd meg a cikket

Szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Manchester United-Ajax Európa-liga-döntőn

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) információi szerint a szerdai, stockholmi Európa Liga-döntőt nem fenyegeti terrortámadás veszélye, ugyanakkor a szurkolóknak korán kell megérkezniük a stadionhoz az alapos átvizsgálások miatt.

Az UEFA a honlapján kedd délelőtt a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadásra reagálva adott ki közleményt, melyben az áll, hogy a szövetséget sokkolta a – jelenlegi adatok szerint – 22 halálos áldozatot követelő merénylet, egyúttal együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, illetve a sérülteknek.

A döntő egyik résztvevője éppen a Manchester United lesz, amely az Ajax Amsterdammal játszik.

“Jelenleg nincsen olyan hírszerzési információ, amely azt sugallná hogy az Európa-liga-döntő és az ahhoz kapcsolódó bármely esemény támadásnak lenne célpontja”

– olvasható a közleményben.

friendsarena-stockholm
A döntőt a stockholmi Friends Arenában rendezik (Fotó: Wikipédia)

Az UEFA hozzátette, hogy a svéd hatóságokkal hosszú ideje együttműködik az EL-döntő rendezésében, az áprilisi stockholmi merényletet követően pedig az eredeti biztonsági intézkedések mellé további szigorításokat vezettek be. A szövetség végezetül a szurkolók figyelmét hívta fel arra, hogy a beengedésnél csúszások várhatóak a fokozott ellenőrzések miatt, ezért kérik a nézőket, hogy a lehető legkorábban érkeznek meg a stadionhoz.

(via MTI)

Oszd meg a cikket

Családi tragédia miatt kilép a Justice League rendezője

Zack Snyder lánya márciusban öngyilkos lett, a rendező nem tudja folytatni a munkálatokat.

Váratlan krízis alakult ki az Igazság ligája forgatásán: Zack Snyder rendező lánya halála miatt otthagyta a projektet, helyét Joss Whedon, a Bosszúállók-filmek készítője veszi át.

A húszéves Autumn még márciusban lett öngyilkos, halála viszont nem volt sajtónyilvános. Snyder ezután úgy döntött, a munkába temetkezik, és befejezi az Igazság ligáját. Most kiderült, erre sajnos egyszerűen képtelen, a tegnapi napon felállt, és lemondott rendezői pozíciójáról. Snydernek Angliába kellett volna utazni az újraforgatások miatt, most viszont úgy látta, hogy családjának nagyobb szüksége van rá.

zack_snyder
Zack Snyder megpróbált a munkába temetkezni, de képtelen volt rá. (Fotó: Facebook)

A Warner Bros. felajánlotta neki, hogy eltolják a bemutató dátumát, de a rendező nem akarta, hogy a gyász megbélyegezze a film sorsát, úgyhogy inkább Whedonra bízta azt. A Bosszúállók apukáját maga Snyder választotta ki a feladatra, a Warner viszont hangsúlyozta, hogy a produkció ettől még nem kap új irányvonalat: Whedonnak elődje rendezési stílusához kell igazodnia, és a film ettől még Zack Snyderé marad, ennek szellemében kell befejezni.

Az Igazság ligája ennek fényében továbbra is a tervezett november 7-i dátumban kerül a mozikba.

Oszd meg a cikket

Szétesnek a riói olimpián kiosztott érmek

8 hónappal a játékok után már nem csak a brazil helyszínek pusztulnak.

A 2016-os riói olimpia végeztével a brazil állam és a szervezők jókora adósságot halmoztak fel és azóta több, direkt a játékokra felhúzott létesítmény is elindult a pusztulás útján. Ezen meglepődni sem tudunk, hiszen az elmúlt 120 évben számítások szerint mindössze három városnak érte meg megrendezni a világ legnagyobb sporteseményét, és nyilván nem a korrupciótól fulladozó brazil Rio de Janeiro lett a negyedik. A napokban a játékok szervezői szomorúan közölték, hogy

a kiosztott érmek 6-7 százaléka egyszerűen szétesett.

Rióban összesen 2021 érmet nyertek a sportolók, és az egyenként 500 grammos medálok gyártása során nem használtak higanyt, az ezüst- és bronzérmeket pedig harminc százalékban újrahasznosított anyagokból készítették, ahogy az érmek szalagjait is, amik egykor pet palackok voltak.

Mario Andrada, a játékok szóvivője azt mondja, hogy tudnak az éremproblémákról és a NOB-bal közösen már dolgoznak azon, hogy a darabjaira hulló érmeket minél előbb lecseréljék. Összesen körülbelül 160 sportoló érintett az ügyben, és állítólag a legtöbb probléma az ezüstérmekkel adódott. Néhányról a festék pattogott le csúnyán, de olyan esetről is tudnak, amikor az érem teljes külső burkolata megsemmisült.

Zsolobova, Valerija Koblova
Ez egy ezüstérem. Az orosz Valerija Koblova Zsolobova nyerte Rióban a női birkózók 58 kilogrammos súlycsoportjában (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

(via AFP)

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!