Három hétig kotlott a francia művész, kilenc kiscsibének adott életet

Abraham Poincheval francia performanszművész úgy döntött, egy rövid időre tyúkapó lesz és kikelt tíz tojást. Mivel egy művészről van szó, nem a tyúkólban, hanem egy múzeumban próbálkozott, így a látogatók is figyelhették a munkát.

Három hétig kotlott a tojásokon a Palais de Tokyo múzeum viváriumában, végül pedig

sikerült összesen kilenc csibének életet adnia.

Hogy a tojások minél közelebb legyenek a Művész Úr testéhez, azokat a kivágott szék aljához rögzítették. Poincheval meleg takaróval emelte a hőmérsékletet. Az étrendjét is úgy alakította ki, hogy minél több olyan ételt egyen (pl. gyömbért), ami segít emelni a testhőmérsékletét.

Performance : Abraham Poincheval en poule humaine à Paris

L’artiste français Abraham Poincheval qui a récemment passé une semaine enfermé dans un rocher commence une nouvelle performance : couver une douzaine d’œufs jusqu’à ce qu’ils éclosent. Durée: 01:02

A kiscsibékkel minden rendben, úton vannak egy tanyára.

A 44 éves művész nem először alkotott maradandót, töltött már két hetet egy kitömött medvében is és egyet egy tizenkét tonnás sziklatömbbe zárva is.

One hard act to follow – French artist Abraham Poincheval entombed in a rock for a week

You may think it is a cracking story, or the man at the centre of it is just cracked, but it is definitely one hard act to follow. French artist Abraham Poincheval has been entombed in a rock for a week. The stunt will see him try to use his body heat to hatch a dozen eggs.

Oszd meg a cikket

BKK: a rendszer biztonságosan működik

A Budapesti Közlekedési Központ kérésének eleget téve közöljük az alábbiakat:

“A reset.hu oldalon A BKK szerint nincs nagyobb gáz a simán hamisítható mobilbérletekkel címmel megjelent cikkük kapcsán a BKK az alábbi reagálást küldi. A cikk címében tévesen állítják, hogy „simán hamisítható”-k a BKK online felületén vásárolható termékek.

Mivel a most bevezetett értékesítési csatornán az ellenőrzés alapvetően online rendszerben történik, vagyis az internetes felületen megjelenő QR kód, illetve – az okmány típusától függően – az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnal visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal. Ezáltal, valamint a beépített biztonsági elemek segítségével, az online értékesítés során kibocsájtott termékek hamisítása, illetve sokszorosítása jelentős nehézségekbe ütközik.

A rendszer biztonságosan működik, és az általa nyújtott szolgáltatások igénybevételére alkalmas”.

Oszd meg a cikket

Nagyon úgy tűnik, hogy megölte magát a Linkin Park énekese!

Pedig a Volton még nem látszott semmi.

Chester Bennington felakasztotta magát – adta hírül az Index a TMZ nyomán. A hírt azóta több, a még hihető kategóriába tartozó világhírügynökség is megerősítette. A Linkin Park énekesének holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles megyei Palos Verdes Estates nevű településen, egy magánlakásban. A 41 éves énekesnek hat gyereke volt két feleségtől.

Az együttes soproni debütálása kapcsán készült videós látleletünk innentől nekrológ!

Amikor Chester leveszi a felsőjét, kiráz a hideg

Oszd meg a cikket

Végre iható lesz a sör a Szigeten!

Elnézést kérünk, mert nyilván eddig is iható volt – a folyadékoknak van egy ilyen tulajdonsága –, de a minden pultban kapható standard malátakoktélból végre nem spórolják ki a komlót. Szerdán mutatták be a Sziget Sört egy sajtótájékoztatón, amelyre sajnos nem tudtunk elmenni, de egy kémünk szerint a Dreher sörgyár terméke „a klasszikus Drehernél határozottan jobb, a Hidegkomlósnál kevésbé intenzívebb”.

Márpedig a Hidegkomlós Dreher a Soproni IPA mellett a magyar nagyüzemi gyártás értékelhető dobása, és ha ez a sör erre hasonlít, az már nem jelent rosszat. A komlósabb  tömegtermékek nagymértékű fogyasztása kevésbé terheli a számlaegyenlegünket, mintha kisüzemiket innánk, miközben a sörivás élményéből nem csak a savanyú szájíz marad. A fesztiválokon vásárolt világos sörök  szinte minden fesztiválozó szerint olyan „különleges” főzetek, amelyek tartalma valahogy elmarad a palackozott termékekétől, de ezen összeesküvéseket sajnos még nem sikerült leleplezni. Amit viszont tudni lehet a Sziget Sörről:

  • kreatív névválasztás
  • Centennial komlóval készül, aromás, virágos ízt érezhetünk a nyelvünkkel
  • 4,5 százalékos alkoholtartalom segíti a hidratációt és a hangversenyre látogató közönség józanságát megőrizni
  • 700 forintba kerül majd egy korsó belőle

És a végén mutatunk egy remek infografikát is, jó egészséggel fogyasztjuk!

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!