Az Adidas érzéketlen levélben gratulált a bostoni maratont teljesítőknek

Azóta persze bocsánatot kértek, de tényleg figyelhettek volna egy kicsit jobban.

A hét elején 120. alkalommal rendezték meg a bostoni maratont, a verseny főszponzorának számító Adidas pedig tett is róla, hogy mindenki erről beszéljen. A sportszergyártócég ugyanis e-mailben gratulált a versenyt teljesítő futóknak, csak épp az email szövegére nem figyeltek annyira:

“Gratulálunk, túlélted a bostoni maratont!”

– írták a levélben, csak épp arról feledkeztek meg, hogy ez a szöveg a 2013-as bostoni robbantások után enyhén szólva érzéketlen. A futók persze azonnal szétszedték a céget, hiszen a 4 évvel ezelőtti terrortámadás után tényleg nem túl szerencsés a túlélni szót használni a bostoni versenyre.

Többen a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek az üzenettel kapcsolatban, amire kis idő elteltével az Adidas is kénytelen volt reagálni, és hogy, hogy nem mindenkinek küldött egy bocsánatkérő emailt.

adidas on Twitter

adidas on Twitter

https://t.co/cdBKixwSqT

Ezt szerencsére már nem rontották el, de minden bocsánatkérésük ellenére a Twitteren továbbra is az elhibázott gratulálólevél pörög a legnagyobbat.

2013-ban a bostoni maratonon történt robbantásokban 3 ember vesztette életét és további 260 ember sérült meg. A Boston Globe információi szerint az idei versenyen két túlélő is indult, akik ugyanígy megkapták az Adidas levelét.

(via Washington Post)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!