17 napja tart a hajtóvadászat Olaszországban egy magyar származású férfi után

Fehér Norbertet ezer rendőr keresi kettős gyilkosság miatt.

Jelenleg egy magyar férfi az első számú közellenség Olaszországban. A magyar származású, de szerb állampolgárságú, negyvenéves Fehér Norbert április 1-jén megölte a bevételért egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit, majd menekülés közven megtámadott egy önkéntes mezőőrt, a 62 éves Valerio Verrit, aki a helyszínen életét vesztette. Fehér az őr társát szintén súlyosan megsebezte, de ő végül túlélte a támadást – írja a Bors.

Olasz lapinformációkra hivatkozva azt írják, a férfi könyörtelen, hidegvérű gyilkos. Bűntársai és közvetlen környezete csak úgy ismeri:

Igor, az orosz.

Fehér Norbert a múltja miatt kezdett új életet Olaszországban Igor Vaclavics néven. Üzletemberimázsát gondosan felépítette, miközben rablásokból tartotta el magát. Társaival főleg hétvégi házakra utaztak, többször is ült börtönben, 2007-ben jó magaviselete miatt csaknem két évvel korábban szabadult. Valódi személyazonosságát cellatársainak sem adta ki, mindenki csak az Oroszként ismerte, de az Interpol azonosította.

A kocsmárossal történt dulakodás közben Fehér maga is megsérült, és hagyott némi vért a helyszínen. A sebesülten menekülő férfit kettő gyilkosság miatt keresik, a Bors azt írja,

ezer kommandós van a nyomában, tizenhét napja folyik ellene hajtóvadászat,

Bolognát, Ferrarát és Ravennát is átkutatták már, de egyelőre nem akadtak a nyomára. Húsvét hétvégéjén szinte állandóan esett az eső, ami visszavetette a nyomozást.

Volt bűntársai, akikkel 2007 és 2016 között több házat is kirabolt, azt állítják a férfiról, hogy

különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben abból, amit ott talál.

Elvan burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, nagyon jól tűri a szélsőséges körülményeket, bár azt állította magáról, hogy nem volt katona.

A nyomozók kiderítették, hogy a menekülés során is használ telefont, több SIM-kártyája van, mindegyik más névre. Utoljára egy április 9-i hívást rögzítettek.

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!