Nagyon szép látványt nyújt a behavazott Kékes, csak az a baj, hogy április közepe van

A héten fokozatosan érkezik a hideg, hétfő délután a Kékestetőn már hózápor is volt. A Youtube-on élőben is figyelheti, milyen idő van a Kékesen, bár nekünk az egész héttől elvette a kedvünket az alábbi látvány:

Kékestető – magasan a legjobb! Élő webkamera #3

Uploaded by bwstream on 2016-11-16.

Napozni ezen a héten valószínűleg nem fogunk sokat fogunk. Kedden egy újabb hidegfront érkezik, mely többfelé hoz záporokat, helyenként – elsősorban északon – akár az ég is megdörrenhet. A szél sok helyen megélénkülhet, északnyugaton erős északnyugati széllökések is lehetnek. Délután 9-14 fokot mérhetünk.

Ez a hidegfront térségünk felett hullámot vet, így jelentősen meghatározza a hét közepének időjárását. Szerdán országszerte csapadékos idő lesz a jellemző, a Dunától keletre eső tájakon jelentős mennyiségű eső várható. Ugyanakkor a magasban egyre jobban lehűl a levegő, így átmenetileg a magasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is előfordulhat. Szeles lesz az idő, sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet, a Dunántúl magasabb tájain akár 80 km/h körüli lökések is előfordulhatnak. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a hideg hajnalt követően napközben mindössze csak 2-9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön is számíthatunk még csapadékra, de már kisebb mennyiségre, mint szerdán, ugyanakkor ezen a napon is előfordulhat átmenetileg a hegycsúcsainkon havas eső, havazás. Még szeles lesz az idő, és továbbra is kimondottan hűvös lesz, csak 5-9 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken már szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még erős lehet az északias szél. Valamelyest fokozódik a nappali felmelegedés, de még mindig hűvös időre kell készülnünk.

(via Időkép)

Oszd meg a cikket

Stadler szentivánéji sikere

A szervezők szerint több mint 3 ezren látták a Tolvajlabirintust a Múzeumok Éjszakáján a Róth Miksa Emlékházban. A Reset aktív szakmai közreműködésével létrejött, a kis magyar vagyonellenes bűnhistóriát feldolgozó tárlat slágere Stadler József, akasztói nagyvállalkozó hitvallását kiemelő tabló volt.

Róth Miksa Emlékház / Roth Miksa Memorial House

Tegnap csaknem háromezeren jöttetek el megnézni a Tolvajlabirintus kis-szellem-vasutat és szabadulószobát: nagyon köszönjük! Fantasztikusak voltak az előadóink is: több mint ötszázan hallgatták végig…

 

Az eseményről bővebben is beszámolunk.

Oszd meg a cikket

Gyászos vasárnapi sétahajózás

Fedélzetén több mint 170 utassal elsüllyedt az El Almirante nevű sétahajó a Guatapei víztározón, az északnyugat-kolumbiai Medellíntől mintegy 70 kilométerre. A június 25-i balesetben kilencen életüket vesztették, huszonnyolcan eltűntek – adta hírül az MTI is.

Así se registro el trágico momento del naufragio de ‘El Almirante’ en Guatapé

Uploaded by Minuto30 .com on 2017-06-25.

 

Oszd meg a cikket

Élő adásban lőttek le egy venezuelai tüntetőt

A kormánypárti katonák által meglőtt férfi eltűnik a képből, de aztán azt lehet látni, ahogyan többen vonszolják a testét. A 22 éves David José Vallenilla a kórházban belehalt sérüléseibe. Vele együtt már 75-re emelkedett a venezuelai tüntetéssorozat összecsapásaiban elhunytak száma. Az áldozatok között vegyesen vannak a tüntetéseken és az azok utáni fosztogatások közben megölt emberek.

VIVOplay on Twitter

El momento preciso en que un GNB dispara contra joven manifestante #EnVIVOplay por: https://t.co/AyLxbCohdr https://t.co/M4MM5LS8S7

A venezuelai tüntetések azután kezdődtek, hogy az elnökhöz Nicolás Madurohoz hű legfelsőbb bíróság március 30-i döntésének értelmében megpróbálta minden hatalmától megfosztani az ellenzék által uralt parlamentet.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!