18

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Nem lelkisegély-szolgálat vagyok, hogy én adakozzak azért, hogy ő kiverhesse rám

Webcamező lányokkal beszélgettünk a munkájuk legjobb és legrosszabb részeiről.

Sokan félreértik a webcamező lányokat és egyszerűen kurváknak nevezik őket. Pedig

  • személyesen soha egy kuncsaftjukkal sem találkoznak, nincs fizikai kontaktus, hiszen egyedül ülnek egy szobában, miközben dolgoznak;
  • és saját magukon kívül senki nem ér hozzájuk.

Igen, a testükkel keresnek pénzt. Igen, olyan dolgokat csinálnak, amire egy átlagos lány soha nem lenne képes. Igen, exhibicionisták, hiszen kamera előtt vetkőznek élőben és csinálnak erotikus műsort, miközben férfiak (és nők) a világ különböző pontjain erre élveznek. De aki azt hiszi, hogy a chat-pornó olyan könnyű, és bárki meg tudná csinálni, annak elmesélünk néhány történetet abból a sokból, amit két, ma is aktív camgirl megosztott velünk. A lányok nevét kérésükre megváltoztattuk, mert egy rakás negatív sztereotípia él az emberekben velük kapcsolatban.

webcam1
Fotó: reset.hu (illusztráció)

Félreértés ne essék, ezek a nők egyáltalán nem csodálkoznak azon, hogy miket kénytelenek átélni, hiszen ők választották ezt a munkát, ők döntötték el, hogy a testükből akarnak élni, de attól a tény még tény marad: a napi munkájuk nem olyan fáklyásmenet, ahogy azt egy egyszeri polgár elképzeli. Egyrészről fizikai igénybevétel (ugye sejtik, miért), másrészt a kuncsaftok nem jönnek maguktól, és percek alatt kell vágyaikat, hajlamaikat kiismerni. Akár egy ügynöknek, be kell vonzani őket, és mindezt angol nyelven. Általában legalább napi 6-8 órában, legtöbbször étlen-szomjan, hiszen ha a camgirl passzív és időről-időre lelép, az érdeklődőből sosem lesz fizető vendég.

Ezek a lányok azzal keresik a pénzt, hogy csinosak, neadjisten szépek és mindenképpen bevállalósak. Hogy mindezt ruhában vagy ruha nélkül teszik, szerintük teljesen mellékes.

élő pornó, élő chat

A webcamezés jelentése jelen esetben élő szexkamera/élő pornó és a hozzá tartozó chat. A kuncsaftok pénzért kukkolnak, cserébe kérhetnek a lányoktól élő, személyre szabott szexshowt. A világ egyik legnagyobb ilyen oldala a Livejasmin, amit a magyar Gattyán György alapított 2001-ben.

Ez is munka

Lilla 29 éves. A magyar állam szerint megváltozott munkaképességű, és bár az átlagosnál magasabb az intelligenciaszintje, normális munkára nem alkalmazták, mivel mentális állapota olyan, hogy az utcára sem nagyon képes kitenni a lábát. A jelenlegi rendszer szerint nem hasznos tagja a társadalomnak. Ő viszont pénzszerzési lehetőségre vágyott, ezért kezdte el a webkamerázást.

Nem véletlen, hiszen a saját otthonában négy munkanap alatt kereshet annyit, amennyit egy normális állásban egy hónap alatt.

Korábban együtt élt egy fiúval, akivel közös kasszán voltak és akitől csak annyit kért, fizesse a számlákat. A szakítás után aztán kapott egy éves elszámolást, és kiderült, rengeteg a tartozása és nem elég, hogy egyedül maradt, összesen 2400 forintja volt a pénztárcájában. Ekkor kezdte el a webkamerázást, (mivel mint említettük, nem tudott elmenni még rendes fizikai munkát végezni sem). Úgy érezte, nincs más választása. Félretette a büszkeségét és az egóját, és nem mellesleg megpróbálta nem mások (elő)ítéletei alapján – prostituáltként – megítélni önmagát.

Ennek ellenére az első időszakban gyűlölte saját magát és annyira kikészült, hogy ezt kell csinálnia, hogy a stressztől kezdett fekélyesedni a gyomra és 41 kilóra fogyott. Más választás híján azonban folytatta. A webkamerás pályafutását a MyFreeCams nevű szolgáltatónál indította, eztán jött a LiveJasmin, és végül a Streamate-en kötött ki, ahol azóta is dolgozik. Itt már csak az szólhat a lányokhoz, aki bankkártyával regisztrált profilt. Ez is csak némi biztonságot ad, mert még egy ilyen szűrőn keresztül is átjuthatnak az átlagnál is aberráltabb zaklatók. Neki nemrégiben egy dán férfival gyűlt meg a baja. A “rajongó” csak a Streamate-en 500 ezer forint körüli összeget költött el rá, amiből ugye 30 százalék Lilláé, de a PayPalon is megtámogatta nagyjából 150 ezerrel.

„Annyira a megszállottam lett, hogy az Amazon.comos kívánságlistám alapján lenyomozta a lakcímemet és kéretlenül mindenféle ajándékokat (szexi fehérneműk, latexruhák, szexuális segédeszközök, intelligens gésagolyó) küldözget. De ami a rosszabb, hogy a betegességével már elűzte a vendégeim egy részét, hiszen, ha valaki szeretne elvinni privát vagy exkluzív show-ra, ő rálicitál, még több pénzt ad, így kénytelen vagyok neki műsorozni.”

webcam2
Fotó: reset.hu (illusztráció)

A szóban forgó hódolóval kapcsolatban Lilla csak egyetlen, a korhatárosnál is korhatárosabb történetet mesélt el nekünk:

„Arra kért, hogy üljek le és hallgassam végig a történetét. Cuckold (a pár jelenlétében megcsalás) fétise volt, és elkezdte mesélni, hogy egy menyegzőt képzelt el, ahol a feleségét megdugta egy csomó néger a templomban. Az unokatestvére is ott volt, akire kiverte, de ezért bosszúból nyilvánosan kiherélték és meg kellett ennie a saját heréjét. Majd hoztak egy bikát is, ami megbaszta a feleségét, a felesége terhes lett, mert nem csak a bika, hanem a négerek is megbaszták. A szülésnél ott voltak a négerek és amikor megszült, a néger csecsemőt és a frissen szült feleségét is megdugták. Arra ment, hogy az oldal magatartási kódexét felrúgja, hiszen mindenféle tiltott dologról írt, de ezt tudtam, ezért nem reagáltam semmit, majd elkezdtem a számat rúzsozni. Ki is lépett nagyjából fél óra után, mert nem akadtam ki rá.”

Nagyon valószínű, hogy az eset után a férfit törölték az oldalról, de ez sem állította meg, és azóta kamuprofilokkal játssza ki a rendszert. Ezt Lilla onnan tudja, hogy már a szövegeiből felismeri, de ennél többet egyelőre nem tud tenni ellene.

Nem mindenki szexre vágyik

Sokan csak beszélgetni mennek a lányok chat-szobájába, illetve ahol megtehetik, freeloaderként nem fizetnek, csak nézik a műsort, amíg megtehetik ingyen. Le lehet tiltani a magyar IP-címeket, azonban ez a tiltás egész könnyen megkerülhető, ezért gyakran előfordul, hogy magyarok abuzálják őket verbálisan, miközben a lányok az erre szánt idejükben pénzt szeretnének keresni. Kata szerint a magyar ember egyébként is furcsa, mindig tud miért hőbörögni:

„Gyakran azzal találnak be, hogy te miért kerülsz ennyibe, miért ennyi a percdíjad? Erre azt szoktam mondani, hogy a boltban is megkérdezed, hogy miért ennyibe kerül a kenyér?”

Szerinte rengeteg az ingyenélő, vagy aki kedvezményt akar, csak azért, mert magyar, vagy mert többet jattol. De ez nem így működik, ez nem piac. Egyébként a lányok 30%-át kapják meg annak, amit keresnek, 100 dollárból 70 a szolgáltatóé, és csak 30 az övék, ezért kénytelenek felvinni az áraikat, hogy egy percért minimum egy dollárt kapjanak. A fizetés egyébként percalapon történik.

„Nem lelki segélyszolgálat vagyok, hogy én adakozom azért, hogy ő kiverhesse rám.”

– mondja Lilla.

Fétis egyszeregy

Lillának van például sonkafétises kuncsaftja. Ő arra izgul, ha a lány szeletelt sonkát pakol magára, vagy úgy szopja a dildót, hogy közben rá van tekerve a felvágott, de van, hogy elég csak falatozgatnia belőle. Egy másik vendége előtt el kell játszania, hogy meghal, de ő egyben lábfétises is, tehát a kamerát úgy kell elhelyeznie, hogy látszódjon a lába. Tehát először megfeszíti a testét, majd ellazul, mintha meghalt volna – vigyázva eközben, hogy képben maradjon ugye a lába. Katának szép számmal vannak „poharasai”, akik egy pohárba ejakulálnak és ezt mutogatják neki büszkén, de akadt már be nála findom férfi is, aki kényszeresen fizetni akar nőknek. Mivel személyesen nem találkozik kuncsaftokkal és escortot sem vállal, ezért nem tudott vele mit kezdeni. Mindkettőjüknél rendszeresen előfordulnak olyan kuncsaftok, akik utasításokat várnak miközben önkielégítenek. Mint mondják, talán ez a legáltalánosabb. A lufifétis is létező jelenség: van aki arra gerjed, hogy tűsarkú cipővel ráléptesse a lányt egy lufira. Ugyanez pepitában, amikor azt kéri, hogy közösüljön a luftballonnal, vagy durrantsa ki azt ráülve, illetve szimplán túlfújva.

Ezt is tanulni kell, és fejleszteni magadat

Lilla fiúsabb lány, míg Kata jelenleg is aktmodellkedik, egy valódi nőcis nő. Eltérő karakterük miatt teljesen más embereket vonzanak be. Más a tűréshatáruk is. Lilla könnyebben kezeli a bizarr fétiseket, persze a pisi-kaki, az állat, a megalázás, az erőszak, illetve az apa-lánya téma nála is tabu. Katának viszont még az is nehézséget okozott az elején, ha valakivel csúnyán kellett beszélni. Erre azt találta ki anno, hogy előre megírt különböző káromkodásokat és bár nem nézett ki jól, de a monitor mellől papírról olvasta fel őket. A kis pénisz alázás (small penis humiliation, vagyis amikor a kis farkú férfi arra izgul, ha megalázzák) sem megy neki, míg Lilla ezeket nevetve képes végrehajtani.

„Mérges vagyok rájuk azért, amit csinálnak velem, ezért ez kurva jól megy. Visszatérő vendégem egy fickó, aki mindig úgy lép be, hogy közli: most ment el a feleségem zuhanyozni. Ekkor már tudom mit kell csinálni: “A feleséged zuhanyzik, te meg itt vered a faszod, te szar? Inkább rám költöd a pénzed, mint a feleségedre? Le merem fogadni, hogy egy dagadt állat az asszony és jó tág a pinája.” Erre már ő mondogatja, hogy igen, nagyon ronda a feleségem és tág a pinája, innentől pedig abban a pár percben már azt csinálok vele, amit akarok, mert úgy jattol, mint a kis angyal.”

Nagyon sok camgirl nem csak egy oldalon szerepel, hanem több helyen is futtatja magát, valamint Lilla többek között különböző szexklipeket is forgat magáról, hogy aztán ezeket az erre szakosodott oldalakon szintén pénzért eladja az erre fogékonyaknak. Ilyenek márpedig  jó páran vannak. Sokan a kamerás, tízperces műsoraikat is rögzítik, hogy aztán azokat külön is értékesítsék.

Kata  az MLM-ügynökökéhez hasonlítja munkáját. Neki is folyamatosan több platformon kell jelen lenni, szondázva az igényeket, közösségi oldalakon promózva magát oda és vissza, hogy a potenciális fizető vendégei mindig tudják, mikor dolgozik éppen. A legtöbb lány külföldön is napi két-háromszor “körhirdet”, így menedzseli saját magát és a szolgáltatását. Ha valaki képes rászánni az időt és az energiát, elképesztő pénzeket képes keresni, ha pedig akad a technikai dolgokban segítő társa is, (például az új perspektívát nyújtó “kis videók” készítésében), akkor még szélesebb vevőkörhöz lehet eljutni. Tudatos munkával felépíthető egy kifejezetten magas nívójú egzisztenciát biztosító karrier. Más kérdés, hogy a magyar társadalom így is kiveti magából az ilyen lányokat.

webcam3
Fotó: reset.hu (illusztráció)

Vagy titkolod, vagy megvetnek érte

Rengeteg webcamező lánynál nem is tudják otthon, hogy miből él. Tartós párkapcsolatban élnek, vagy férjnél vannak évek óta, és a párjuk nem is tudja, hogy valóban mit csinálnak. A nő azt mondja otthon, hogy irodában dolgozik, közben heti x napot egy webcam-stúdióban tölt vagy délelőtt vagy délután, és még a szilveszteri munkát is meg tudja magyarázni azzal, hogy túlórázott. Ilyen kapcsolatok is léteznek a Földön, de Lilla és Kata minden ismerőse, rokona és családtagja tudja, hogy mivel foglalkoznak. Nem is titkolhatták volna, mivel a semmiből hirtelen lett viszonylag sok pénzük.

„Előfordult, hogy egy privát show közben dildóval a seggemben egy paraván mögött a gépnél éppen üvöltöttem, hogy “fuck my ass, fuck my ass”, a pasim meg két méterre tőlem éppen playstationözött.”

De nem mindenki teheti meg, hogy őszinte legyen. Nagyon sokan éveken keresztül élnek együtt egy ilyen súlyos titokkal. Ám, ha valaki még nyíltan vállalja is, hogy webcamezik, azonnal bekerül egy olyan skatulyába, amiből egy élet sem elég, hogy kimásszon. Általános magyar felfogás, hogy minden, amihez a szexnek köze van, megvetendő. Amihez pedig nincs, az példaértékű polgári dolog.

„Bárcás kurvák celebként tetszelegnek, holott nagyjából mindenki tudja róluk mivel keresik a pénzt. Minket pedig úgy vetnek meg, hogy hozzánk férfi nem ér. Ha egy színésznő ágyjelenet forgat, csókolózik másokkal egy szerep kedvéért, akkor ő lehet példakép, és nem veti meg ezért senki. Nyilván nem hasonlítom magunkat hozzájuk, de csúnya szereptévesztésben vannak az emberek úgy alapjában véve a meztelenséggel kapcsolatban.

Miközben a tévékből ömlik a szexualitás a valóságshow-kból, minket, akik egy külön szférában élünk a testünktől, egy életre megbélyegeznek.

Buták vagyunk, nem tudunk főzni, mind-mind idióta bélyegek rajtunk. Azt, hogy feladjuk az elveinket, és leülünk, és csináljuk, amit csinálunk, szerintem egyáltalán nem buta gondolkodás. Vannak buta lányok ebben a szakmában is, akik egy dollárért a seggükből a puncijukba tolják a műfaszt, de az egész szcénára nem lehet általánosítani az ostobaságot. Pont úgy, ahogy nem minden focista zsúrpubi, és nem minden gyúrós szteroidozik”

− fakadt ki a Resetnek Kata.

Ő nem fogadja el, hogy munkája miatt stigmatizálják.  Ez munkájára is rányomja a bélyegét. Ő Lillával ellentétben képtelen akkor camezni, ha a párja is a házban tartózkodik. Bár a fiúja teljesen elfogadja amit csinál, mégis leblokkol, ha tudja, hogy ő is a közelben van. Még akkor is, ha tisztában van azzal, hogy csak szerepet játszik a webkamera előtt. (A nyugati világban adult performernek, vagyis felnőtt előadóaknak nevezik az efféle tevékenységet végzőket.)

 

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!