Az avokádós pirítós őrülete szintet lépett: nyitnak az avokádó éttermek

A babérfélék családjába tartozó aligátorkörte világhódítása újabb stációjához érkezett.

Bár magát a világ legelső avokádó éttermeként reklámozza az április 10-én Brooklynban megnyílt Avocaderia, a közép-amerikai indiánok által évezredek óta termesztett babérféle termésének gasztronómiai kiaknázását az Avocado Show nevű hely már korábban megkezdte Amszterdamban.

A kulináris világsajtó szerint az Avocaderiának egyébként sem ment zökkenőmentesen a nyitás. Az első napon három óra alatt elfogyott a 200 darab érett avokádóból álló készletük. Az amerikai étterem neten is elérhető menüjét tanulmányozva ráadásul túl sok kreativitás sem szorult a jenkikbe. Hasonló recepteket százszámra találhatunk az Instagramon és a Pinteresten. A kommersz feta sajtos, paradicsomos, lazacos, fodros keles, tojásos variációkat tunningolják egyiptomi dukkahval, japán sichimivel. Átlagosan 10 dollár tételenként ez még New Yorkban is drágának számít.

SalmonToast
A brooklyni verzió

 

A hollandok ennél nagyságrendekkel többet hoznak ki a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó, aligátorkörtének is nevezett termés húsából.

Az Avocado Show séfjei a prezentációban is über profik. Olyan gyönyörűen tálalnak, hogy legszívesebben neki se rontanánk az alkotásaiknak.

Náluk mindent megtalálunk egy lájkmágnes Instagram-poszthoz.

Még a legegyszerűbb hamburgerükbe sem holmi mellékszereplőként van bekenve a zöld krém két buci közé, hanem a két szelet avokádó között találjuk a marhahúspogácsát.

Heya little beauty! Our Avo Bun by @cityguysnl 😋🥑🙌🏽 #theavocadoshow #amsterdam #avocadolovers

2,164 Likes, 49 Comments – The Avocado Show 🥑 (@theavocadoshow) on Instagram: “Heya little beauty! Our Avo Bun by @cityguysnl 😋🥑🙌🏽 #theavocadoshow #amsterdam #avocadolovers”

De rendelhetünk avokádó kertet is, amelynek már a vizuális összhatása is megér 15 eurót. (Mert azért Amszterdamban is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk az avokádó-élményért.)

A két étterem azt a nemzetközi divatot követi, hogy egyetlen alapanyagra húzzák fel étlapjukat, megpróbálva a lehető legtöbbet kihozni az ízpárosításokból és a tálalásból is.

A koncepció korántsem friss, (tudjuk, nincs új a nap alatt). És az sem lephet meg senkit, hogy ebben is a franciák viszik a prímet.

A tojás szerelmeseinek kitalált párizsi Eggs and Co., vagy az exkluzívabb, ráadásul 1932 óta dübörgő Maison de la Truffle, ahol mint az elnevezés is mutatja, a szarvasgomba iránti vágyainkat elégíthetjük ki. A szintén párizsi Pomze és a londoni Madd nevű helyek pedig az alma, illetve a mangó rajongóira alapoznak.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!