Értelmet kioltó üstökösként csapódik az ember agyába a Halálos iramban 8

A Halálos iramban 8 a sorozat legdebellább darabja, pedig a korábbiak sem szégyenkezhettek.

A Halálos iramban sorozatot lehet szeretni és nem szeretni, mindkettőre bőven van oka az embernek. Én büszkén bevallom, hogy az előbbibe tartozom: abban a pillanatban, amint az ember úgy tekint a látottakra, mint egy 200 millió dolláros epic fail-videóra, véget ér az idegeskedés, és kezdődik a szórakozás. A nyolcadik rész benyomja a nitrót a kreténkartban, és olyan szintekig viszi a totális agybajt, amilyet még Vin Dieseléktől sem szoktunk meg. Az írásban lehetnek minimális spoilerek, de ha megnézik a legutóbbi előzetest, úgyis tudni fognak mindent.

Halálos iramban 8 – új, magyar nyelvű előzetes

Országos bemutató: 2017. április 13. A 2015-ös Halálos iramban 7 minden idők hatodik legnagyobb kasszasikerévé vált. 2017-ben pedig jön a folytatás. Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni.

Íme tehát a nyolcadik rész megérdemelt díjai:

A legnagyobb tömegkatasztrófa

Korábbi győztes: Halálos iramban 5 – széfrablás

A Halálos iramban ötödik része elég magasra tette a lécet közterületrongálásban, hiszen a film utolsó 25 percében egy kétszáz tonnás óriásszéfet húznak végig a városon, közben persze letarolva mindent és mindenkit. A nyolcadik részben most egy New York-i kerület összes távvezérelt autója ellenük fordul, majd az egyik jelenetnél konkrét AUTÓESŐT láthatunk, amit az alatta lévők egyébként valahogy túlélnek, hiába robban fel rajtuk negyven kocsi.

A legkiszámíthatóbb fordulat

Korábbi győztes: Halálos iramban 6 – Letty

A hatodik rész óriási rejtélye volt a halálból visszatérő Letty, aki valamiért gonosz lett, és emiatt elvileg izgulnunk kellett volna, hogy visszatér-e a CSALÁDhoz, de az első pertől egyértelmű volt, hogy az amnéziája úgy fog elmúlni, mint a megfázás. [SPOILER] A nyolcadik részben  az előző részben még gonoszként szereplő Deckard Shawt lelövik, de persze az utolsó pillanatban hat kilométer távolságra vált a kamera. Lehet tippelni, visszajön-e. [SPOILER VÉGE]

A legőszintébb köpés a fizikára

Korábbi győztes: Halálos iramban 7 – az egész film

A hetedik rész olyan szinten ment már szembe a földi realitással, hogy már tudatmódosítóként is nyugodtan hivatkozhatunk rá. Elég csak a felhőkarcolók közt ugráló sportkocsikra, vagy a sérülés nélkül megúszott frontális ütközésekre gondolni. Ezen a téren nem éreztem tetézhetőnek az elődöt. Abban a pillanatban, amikor Dwayne Johnson a kocsijából kihajolva, a jégen csúszva, puszta kézzel térít új pályára egy száguldó torpedót, tudtam, hogy tévedtem.

A legböszmébb színészi játék

Korábbi győztes: Az összes rész

Ameddig Vin Diesel a Halálos iramban sorozat arca, ez a díj filmről-filmre megújíthatja magát, hiszen Domot és csapatát még lehetetlenebb helyzetbe kell keverni, a pocakos akciósztárt pedig egyre nagyobb csapások érik. Először azt hittem, nem lehet kínosabb annál, mikor Vin Diesel elfojtott érzéseket akar ábrázolni: az arca kísértetiesen arra emlékeztet, amikor valaki épp a szíve mélyéről akar fingani. Aztán jött egy drámai fordulat, és olyan krokodilkönnyek szöktek Diesel szemébe, amik egy szegényebb afrikai ország vízellátását szolgálhatnák ki.

A legrajzfilmesebb pillanat

Korábbi győztes: Halálos iramban 7 – ejtőernyőző autók

Az előző rész egyik csúcspontját gyorsan túlszárnyalta a film, hiszen már az első húsz percben egy bontógolyóval bowlingoznak az ellenséges autók közt, és söprik őket el. Mivel a CSALÁD tagjai mind személyiségükhöz illő kocsiban ülnek, az egész a híres Flúgos futam rajzfilmsorozatra emlékeztet. Vin Diesel egy öreg pimpjárgányban van, ami persze ÖTEZER lóerős, a hangos fekete rikító Lamborghiniben ül, Dwayne Johnson pedig terepszínű dzsipben vereti. Ja, és ez egy olyan jelenetben van, amikor megpróbálnak elvegyülni.

A legműbb konfliktus

Korábbi győztes: Halálos iramban 5 – Dom és Hobbs

Dwayne Johnson másodjára kell műbalhét csináljon a sorozat egyik főszereplőjével, csak ezúttal nem Vin Diesellel kell szemezőbajnokságot tartson, hanem Jason Stathammel szájkaratézni. Johnson persze az egész film alatt úgy izzad, mint egy ló, de akkor érezni igazi testszagot a teremben, amikor öt perc alatt harmadjára feszülnek egymásnak, és olyanokat vágnak a másik fejéhez, hogy “úgy elpüföllek, hogy kitérsz a téridő kontinuumból, visszarepülsz a múltba és meggátolod a saját születésedet”. Olyanok ezek a részek, mintha Johnson és Statham Showder klub egyperceseket adna elő, mindenki döntse el, hogy erre vevőnek érzi-e magát.

A fentiek tudatában érdemes beülni, vagy nem beülni a Halálos iramban 8-ra: csak az menjen el rá, aki eddig is odáig volt érte, vagy aki jót tud nevetni azon, ha egy film minden kritériumot szándékosan felrúg a holdra, és ott is hagyja őket.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!