Valószínűleg nem is hallott a nap legfontosabb születésnapjáról

2017. április 10. fontos nap a filmvilág életében.

A mai napon, 2017. április 10-én aktiválták Leon Kowalskit, a Szárnyas fejvadász N6MAC41717-es számú replikánsát – legalábbis a film története szerint.

A Brion James által alakított replikáns egyike volt a film gonoszainak, akik azért jöttek a Földre, hogy élettartamukat kitolják. James 1999-ben halt meg szívrohamban, de 18 évvel később mégis őt ünnepli az internet, hiszen a karaktere örökké él a kultfilmnek hála. James egyik utolsó szerepe egyébként az Ötödik elem volt, amiben ő játszotta az örök vesztes Munro ezredest.

Azért sem szabad elmenni e fontos szülinap mellett, hiszen a folytatást Magyarországon forgatták, a budapestiek hónapokon át vadászhattak Harrison Fordra, és a folytatásban nagy szerepet kapó Ryan Goslingra.

Kerékpárbolt Nella

Eljött a búcsú ideje…:-) #HarrisonFord #Trek Trek Magyarország TREK Csapat Kerékpárbolt Nella

A folytatásra Gosling miatt sok újonc tinédzserlány is be fog fizetni, úgyhogy segítünk nekik felzárkózni: az eredeti film az 1980-as évek egyik legjobb sci-fije. A történet központi alakjai az embereket felváltó mesterséges lények, a replikánsok, akiket a mi fajunk mintájára készítettek, de kizárólag szolgamunkára, és gyors halálra tervezve.

Ridley Scott második sci-fije méltatlanul nagyot bukott a mozikban, de az elkövetkező 20 évben a világ legjobb filmjei közé emelték. Egy évtizedes próbálkozás után idén végre mozikba kerül a folytatás is, szóval aki október 6-án igazán élvezni szeretné a Szárnyas fejvadász 2049-et, annak itt a kiváló alkalom az előd pótlására.

Szárnyas Fejvadász

Blade Runner…

Boldog születésnapot aktivációs napot kívánunk Leon Kowalskynak!

 

 

 

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!