Heti négyszer mattrészegre itta magát, mégis NFL-játékos lett belőle

Aztán persze lecsúszott, de végül jó útra tért. Szokásos Tanulságos Történet egy eltévelyedett amerikai sportolóról.

Montee Ball, a Denver Broncos és a New England Patriots egykori futójátékosa lassan két éve az NFL közelében sincs, azonban egy jól időzített vallomással mégis vissza tudott térni a mindenkinek járó negyedórás hírnév idejére:

Ball bevallotta, hogy 2011 környékén, az egyetemi évei alatt akár heti négyszer is leitta magát, miközben amerikaifocizott, és az NFL-csapatoknak komoly tervei voltak vele.

A Wisconsin Egyetem csapatának egyik edzője volt, hogy kiszagolta rajta a piát, és hiába figyelmeztették, Ball tett az egészre és ivott tovább.

A Broncos még így is elvitte, bár vélhetően nem tudták, hogy keményen piál. Két éven át szolgálta a denverieket, azonban a második évben már alig lépett pályára, így rövid úton lapátra is tették. A Patriotshoz került, ahol azonban képtelen volt beverekedni magát a csapat keretébe, ezért onnan is repült. Azóta nincs csapata.

Montee Ball on Twitter

Almost there #BroncoNation. Only “28” days til preseason! #BALLsoHARD #UnitedInOrange

Közben a Broncos behúzta a 2015-ös bajnokságot, azonban

Ball mindezt a sittről nézhette végig, mert a barátnője ráhívta a rendőrséget némi családon belüli erőszak miatt.

Miután kiengedték, ivott tovább, egészen addig, amíg saját bevallása szerint el nem érte a mélypontot, és egy whitewateri bárban letartóztatták, mert megsértette a feltételes szabadlábra helyezés szabályait, vagyis hogy nem ihat.

Közben megszületett a fia, Maverick, és Ball rájött, hogy az élete újratervezést igényel. Leállt a piával, visszatért az egyetemre, és ahogy az lenni szokott hamarosan jön a könyv az életéről, valamint beszáll a fiatal sportolók felkészítésébe is az életre, és elmeséli nekik a történetét.

Ballhoz kapcsolódó érdekesség, hogy az idei, simán minden idők legjobbjának kikiáltott döntője, tehát a Super Bowl egyik, ha nem a legnagyobb hőse, az a három TD-t szerző James White volt, aki Montee Ball mögött csak padozott az egyetemen.

(via The Denver Post)

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!