Most már tudjuk, milyen pálinkát szeret a magyar

Abban van szinte teljes konszenzus, hogy nem lehet gyenge.

Az NRC felmérése szerint gyümölcsös aromájú pálinkát isznak szívesen a magyarok. Az ezer fő megkérdezésével készített kutatásban a válaszadók

  • 66 százaléka a gyümölcsös aromát tartotta legfontosabbnak
  • 24 százaléknak a lágy, harmonikus íz volt a legfontosabb
  • 23-23 százalék pedig a közepes és a magas alkoholtartalomra esküszik

Kiderült az is, hogy valamiért az emberek 18%-a azt szereti, ha a feles után egy darabig még jól ég az egész gyomra, és 17% szerint az a jó, ha kaparja a torkát. Egyedül az alacsony alkoholtartalom nem fér bele a képletbe a magyaroknál, mindössze 2 százalék esküszik ezekre a pálinkákra.

Oszd meg a cikket

Stadler szentivánéji sikere

A szervezők szerint több mint 3 ezren látták a Tolvajlabirintust a Múzeumok Éjszakáján a Róth Miksa Emlékházban. A Reset aktív szakmai közreműködésével létrejött, a kis magyar vagyonellenes bűnhistóriát feldolgozó tárlat slágere Stadler József, akasztói nagyvállalkozó hitvallását kiemelő tabló volt.

Róth Miksa Emlékház / Roth Miksa Memorial House

Tegnap csaknem háromezeren jöttetek el megnézni a Tolvajlabirintus kis-szellem-vasutat és szabadulószobát: nagyon köszönjük! Fantasztikusak voltak az előadóink is: több mint ötszázan hallgatták végig…

 

Az eseményről bővebben is beszámolunk.

Oszd meg a cikket

Gyászos vasárnapi sétahajózás

Fedélzetén több mint 170 utassal elsüllyedt az El Almirante nevű sétahajó a Guatapei víztározón, az északnyugat-kolumbiai Medellíntől mintegy 70 kilométerre. A június 25-i balesetben kilencen életüket vesztették, huszonnyolcan eltűntek – adta hírül az MTI is.

Así se registro el trágico momento del naufragio de ‘El Almirante’ en Guatapé

Uploaded by Minuto30 .com on 2017-06-25.

 

Oszd meg a cikket

Élő adásban lőttek le egy venezuelai tüntetőt

A kormánypárti katonák által meglőtt férfi eltűnik a képből, de aztán azt lehet látni, ahogyan többen vonszolják a testét. A 22 éves David José Vallenilla a kórházban belehalt sérüléseibe. Vele együtt már 75-re emelkedett a venezuelai tüntetéssorozat összecsapásaiban elhunytak száma. Az áldozatok között vegyesen vannak a tüntetéseken és az azok utáni fosztogatások közben megölt emberek.

VIVOplay on Twitter

El momento preciso en que un GNB dispara contra joven manifestante #EnVIVOplay por: https://t.co/AyLxbCohdr https://t.co/M4MM5LS8S7

A venezuelai tüntetések azután kezdődtek, hogy az elnökhöz Nicolás Madurohoz hű legfelsőbb bíróság március 30-i döntésének értelmében megpróbálta minden hatalmától megfosztani az ellenzék által uralt parlamentet.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!