Luxusautókat teszteltek a kerekesszékes szépségverseny döntősei

Elektromos autóval és terepjáróval száguldozhattak az április 8-i megmérettetésre készülve.

2012-ben indult el Magyarországon az első kerekesszékeseknek szánt szépségkirálynő-választás. Legutóbb 2014-ben szervezték meg, most pedig két év kihagyás után új névvel, Miss Spinner címmel tér vissza az esemény, de a lényeg nem nagyon változott. Jelentkezni januártól lehetett, és olyan nevek is biztatták a mozgáskorlátozottakat az indulásra, mint Till Attila és Orosz Barbara.

“Lányok nem kell félni. Nagyon jó buli lesz :) Till Attila bíztatja a kerekesszékes lányokat.

Uploaded by Spinnerszék on 2017-01-30.

Orosz Barbara és a tomboló női energiák :) Mutasd meg Te is!

Orosz Barbara lelkesen buzdítja kerekesszékes hölgyeket a Miss Spinner 2017 – kerekesszékes szépségkirálynő választásra való jelentkezésre. Minket minden szava igazán lázba hozott. Ha te is bátorságot szereztél és szeretnél egy csodálatos kaland részese lenni. Ne habozz! Légy bátor! Jelentkezz most! www.spinnerszek.hu/miss-spinner

Az előválogatások és az első fordulók már véget értek, a lányok április harmadikától egyhetes felkészítő-táborozáson vesznek részt, ahol a szépségversenyek bejáratott metodikája szerint önbizalom-tréner is foglalkozik velük. A programba persze belefér a hajókirándulás vagy az offroad autózás is.

KED9782
(Fotó: Kecskeméti Dávid)

Utóbbi volt a tábor első lazító programja, amire a Reset is meghívást kapott. A zsámbéki Driving Camp elsőként a Tesla némán száguldó S modelljébe ültette a lányokat. (Elektromos kocsival egyébként már mi is tettünk egy próbát, több-kevesebb sikerrel.)

Magyarországon még nagy dolog egy húszmilliós csodakocsiban ülni: nem is az ár, inkább a technológia miatt más az érzés, mint a hagyományos robbanómotoros. A lányok úgy húzatták Elon Musk környezettudatos luxusszörnyét, hogy egy ponton még a féket is sikerült elégetni, várni is kellett a folytatásra.

KED4458
(Fotó: Kecskeméti Dávid)

Ezután jött a tesztelés izgibb része. Egy 600 lóerős G-osztályú Mercedes terepjáró, amivel offroad terepre vitték a lányokat, alaposan meghajtva a a dombokon a verdát. A szépségversenyzők – akik közül többüknek van jogosítványa, és vezetni is szeretnek – saját bevallásuk szerint imádták a tesztutakat, mivel elektromos autóban és terepjáróban is először ültek.

KED9884
Klubert Szilvia és Parti Angéla az offroad kocsikázás közben (Fotó: Kecskeméti Dávid)

“A gyomrom a hátsó ülésen landolt, de jó volt!”

– idézte fel a tesztautózást Parti Angéla, az egyik döntős, aki mopedezni szokott és hamarosan újra szeretne a volán mögé ülni, de átalakított autót eddig még nem használt.

KED9822
Hadarag Paula és Parti Angéla(Fotó: Kecskeméti Dávid)

Egy másik jelölt, Csillik-Klubert Szilvia viszont mai napig kocsival megy mindenhova, ezzel furikázza a családot is.

Rajtuk kívül még a 2014-ben is induló erdélyi Hadarag Paulának van jogosítványa. A Resetnek elmondta, hogy a verseny sokat fejlődött 2014 óta, ennek azonban az az árnyoldala, hogy a koreográfia is nehezebb lett. Nagy előnyének érzi, hogy nem először indul, ő már automatikusan el fog kerülni bizonyos hibákat, amikbe a kezdők beleeshetnek. (A hibalehetőségekről bővebben azonban nem beszélt.)

KED4492
(Fotó: Kecskeméti Dávid)

A szépségkirálynőt április 8-án este választják a budai Larus rendezvényközpontban: az eseményen mi is ott leszünk, és a győztest is biztosan viszont látják még az oldalon.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!