Júniustól Kazahsztán fővárosába is repülhetünk fapadossal

Ami tök jó hír, Asztana ugyanis nem egy utolsó úti cél.

Kazahsztán fővárosába, Asztanába is indít júniustól járatot a Wizzair Budapestről, hogy a tekintélyuralmi rendszerek rajongói most egy újabb, egyébként kiváló országba utazhatnak el.

Váradi József, a Wizzair vezetője hétfőn, azaz április harmadikán azt mondta, már évek óta dolgoztak azon, hogy elindíthassák a kazah járatot, amihez komoly állami segítség kellett, ugyanis ehhez új kétoldalú légügyi megállapodást kellett kötni, és azt el kellett fogadtatni az Európai Unióval.

Varga Mihály
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója (b2), Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (k) és Nurbah Rusztemov, Kazahsztán budapesti nagykövete (j2) az Intercontinental Budapest szállóban tartott sajtótájékoztatón 2017. április 3-án. A légitársaság Asztanába, Kazahsztán fővárosába indít járatokat júniustól (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Az asztanai járat hetente kétszer indul majd, a tervek szerint pedig piaci alapon működik, vagyis például pár délszláv járattal ellentétben nem lesz majd állami támogatásra szüksége ahhoz, hogy gazdaságos legyen.

(via Index)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!