Megépítették a világ leggyorsabb dodzsemét: 160 km/h-val száguld

Egy hagyományos, elektromosan működő dodzsem átlagsebessége nagyjából 8 km/h lehet, ám a Top Gear című autós műsorban arra voltak kíváncsiak, hogy ebből a lassú járműből lehet-e valami nagyon gyorsat építeni és a brit Colin Furze vállalta is a kihívást.

A férfi próbálkozását siker koronázta, és a 600 köbcentis Honda motorral felszerelt dodzsemét a Top Gear profi versenyzője, Stig egészen

161.476 km/h-s sebességig hajtotta.

Ezzel Furze bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ leggyorsabb dodzsemének megalkotója.

Bravó!

World’s Fastest Bumper Car – 600cc 100bhp But how FAST? – Colin Furze Top Gear Project

It’s finished and it’s FAST….so fast its the worlds fastest as approved by Guinness World Records This 600cc monster is the work of hours of shed time working out how to squeeze a sports bike and so wheels into a dodgem shell without making a death trap, but surprisingly in a straight line it’s actually quite a solid ride, even when reaching 3 figure speeds.

Oszd meg a cikket

28 évvel a Hillsborough-tragédia után vádoltak meg hat embert

Emberölés vádjával kerül bíróság elé hat ember, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tevőlegesen közük volt az 1989. április 15-én Sheffieldben történt Hillsborough-tragédiához. A Liverpool-Nottingham Forest FA Kupa-elődöntő elején 96 szurkolót nyomtak agyon vagy tapostak halálra.

A vádlottak között van David Duckenfield korábbi dél-yorkshire-i rendőrkapitány is, aki a mérkőzés biztosítását vezette. Mindegyik vádlottat 95 ember elleni gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják (a 96. áldozat ugyan a tragédia következtében, de négy évvel később hunyt el).

Hillsborough Disaster: How it happened in 1989

Ninety-six Liverpool football fans lost their lives when they went to watch a game on 15th April 1989. Report by Lydia Batham.

23 gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség és végül hat ember ellen emeltek vádat. Az angol futball legszörnyűbb tragédiája a rendőrség súlyos hibái miatt következett be – állapította meg a bíróság.

A mérkőzésre érkező liverpooli szurkolókat annak idején fokozatosan engedték be a nekik elkülönített, állóhelyes szektorokba. Két szektor fél órával a mérkőzés kezdete előtt már tömve volt, de a bejárati forgókapuknál kialakult tumultus feloldása érdekében a rendőrség megnyitott egy újabb bejáratot, amely azonban szintén a már teljesen megtelt két szektorba vezetett. Az újonnan érkező mintegy kétezer ember a zsúfolt helyekre próbált benyomakodni. A már bent lévők a korlátoknak szorultak, és akinek nem sikerült az üres szektorokba vagy a játéktérre menekülni, azt a tömegben halálra taposták, vagy a kerítéseknek szorulva megfulladt.

A vizsgálatok 1991-ben arra jutottak, hogy a halálesetek véletlenül következtek be, akkor senkit sem vádoltak meg. Az elhunytak családtagjainak jogi harca következtében azonban már két éve kiderült, hogy a rendőrség korábban hazudott. A bíróság tavaly áprilisban mondta ki, hogy a tragédiáért nem a Liverpool szurkolói a hibásak. Ekkor indult újabb nyomozás, ez fejeződött be most vádemeléssel. Akkor a bíróság megállapította, hogy súlyos rendőri gondatlanság vezetett a tragédiához, az intézkedő tisztek is súlyos mulasztást követtek el, valamint a katasztrófa-elhárítási alakulatok és a mentők is késve érkeztek.

(via BBC)

Oszd meg a cikket

Az év első hőhulláma meghozta az év nyilatkozatát is

“Meg van az, amit én szoktam csinálni…”

Embertelen meleg volt, van és lesz is az elkövetkezendő napokban, az RTL Klub Híradója pedig a hőhullámmal kapcsolatban riportanyagot készített és arra voltak kíváncsiak, ki hogyan védekezik a kánikulával szemben. Egy budapesti férfi el is magyarázza, mit tesz azért, hogy ne bolonduljon meg a dögmelegben:

Itt az év első hőhulláma – három liter sört, tüskével!

RTL Klub Híradó – Itt az év első hőhulláma

„Van az észszerű védekezés, amikor az ember UV-szemüveget hord, meg kalapot, mint ő, meg szalmakalapot, meg van az, amit én szoktam csinálni, hogy megiszom három liter sört. Tüskével.”

– mondja az úr, aki előtt megemeljük a szalmakalapunkat!

És még egyszer, a lényeg:

három liter sört, tüskével!

három liter sört, tüskével! – Coub – GIFs with sound by Sasha Medveczky

Oszd meg a cikket

Iskolatársai arra kényszerítették a fiút, hogy szart egyen

Felkavaró képek, csak erős idegzetűeknek.

A kínai közösségi média kegyetlenebb, mint bármi, de a múlt héten egy olyan videó tűnt fel és terjedt vírusként, amiről talán jobb lenne nem is beszélni. A felvételeken ugyanis Jancsing megyei iskolások arra kényszerítik egy társukat, hogy egy pottyantós vécéből ürüléket egyen.

Nem volt elég csak megkóstolnia, kegyetlen iskolatársai még a széklettel borított ujjait is megnyalatták vele. Először azt hittük, hogy ez csak egy vicc vagy valami átverős videó, de a Shanghai Daily szerint az ügyben a rendőrség is vizsgálódik, mivel a fiút a 7 társa megzsarolta és 100 jüant (4000 forintot) sikerült is belőle kiszedniük. Ráadásul a hírek szerint rendszeresen verték is az egyébként járványos gyermekbénulásban szenvedő srácot.

Az iskola már kiosztotta büntetését: a 7-ből 5 diák (ők 16 éven aluliak) súlyos, írásbeli megrovást kapott és a nyári szünetüknek is lőttek, míg a maradék kettő, 14 év alatti tanulót nem büntették meg, nekük csak a szüleik haragjával kellett szembenézni.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!