Heteken át tyúk lesz a francia művész, aki korábban két hetet töltött egy kitömött medvében

Abraham Poincheval tojásokat akar kikelteni testének melegével.

Abraham Poincheval francia performanszművész úgy döntött, egy rövid időre tyúk lesz, és kikelt tíz tojást. Mivel egy művészről van szó, nem a tyúkólban, hanem egy múzeumban próbálkozik, így a látogatók is figyelhetik a munkát.

French performance artist attempts egg hatching

Hatching eggs can be a difficult process especially if you are not a bird… but that’s not putting off French performance artist Abraham Poincheval. He’s attempting it and reckons it will take him from 21-26 days. #bbc French artist turns chicken for three-week egg hatching: Abraham Poincheval is sitting…

A 44 éves Poincheval szerdán költözött a Palais de Tokyo múzeum viváriumába, ahol egy speciális széken ülve próbálja meg kikelteni a tíz tyúktojást. Az akciót 21-26 naposra tervezi.

Hogy a tojások minél közelebb legyenek a Művész Úr testéhez, azokat a kivágott szék aljához rögzítették. Poincheval meleg takaróval szeretné emelni a hőmérsékletet. Látszik, hogy nem viccel, mert mindössze napi félóra szünetet engedélyez magának. Ezalatt kell ennie és elvégezni a dolgát is, utóbbit kizárólag ülve, egy dobozba. Az étrendjét is úgy alakította ki, hogy minél több olyan ételt egyen (pl. gyömbért), ami segít emelni a testhőmérsékletét.

Antonio Poincheval nem először próbál meg maradandót alkotni, töltött már két hetet egy kitömött medvében is.

Artist Spends 13 Days Inside a Bear

The latest work of Abraham Poincheval, a French performance artist, involves him living inside of a bear carcass for 13 days. The latest work of Abraham Poincheval, a French performance artist, involves him living inside of a bear carcass for 13 days.

(via Quartz)

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!