Örüljünk mindnyájan, nem lesz pulykahiány húsvétkor!

Nem lesz hiány pulykatermékekből húsvétkor – nyilatkozta az MTI-nek a szarvasi Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója. Erdélyi István kifejtette: a liba- és a kacsaágazattal szemben a pulykaágazatot közvetve érintette a madárinfluenza-járvány, amelyhez hasonló mértékű az elmúlt 12 évben nem alakult ki.

Cégüknél a tojásállományt, és a keltetőtelepeket nem érintette a járvány, csak kis létszámú állományt kellett megsemmisíteni azért, mert a megfigyelési és védőkörzetek elrendelése miatt nem tudták a telepekre betelepíteni a szárnyast. Emiatt azonban némileg csökkent a takarmánykeverő üzemük kihasználtsága.

Oszd meg a cikket

Stadler szentivánéji sikere

A szervezők szerint több mint 3 ezren látták a Tolvajlabirintust a Múzeumok Éjszakáján a Róth Miksa Emlékházban. A Reset aktív szakmai közreműködésével létrejött, a kis magyar vagyonellenes bűnhistóriát feldolgozó tárlat slágere Stadler József, akasztói nagyvállalkozó hitvallását kiemelő tabló volt.

Róth Miksa Emlékház / Roth Miksa Memorial House

Tegnap csaknem háromezeren jöttetek el megnézni a Tolvajlabirintus kis-szellem-vasutat és szabadulószobát: nagyon köszönjük! Fantasztikusak voltak az előadóink is: több mint ötszázan hallgatták végig…

 

Az eseményről bővebben is beszámolunk.

Oszd meg a cikket

Gyászos vasárnapi sétahajózás

Fedélzetén több mint 170 utassal elsüllyedt az El Almirante nevű sétahajó a Guatapei víztározón, az északnyugat-kolumbiai Medellíntől mintegy 70 kilométerre. A június 25-i balesetben kilencen életüket vesztették, huszonnyolcan eltűntek – adta hírül az MTI is.

Así se registro el trágico momento del naufragio de ‘El Almirante’ en Guatapé

Uploaded by Minuto30 .com on 2017-06-25.

 

Oszd meg a cikket

Élő adásban lőttek le egy venezuelai tüntetőt

A kormánypárti katonák által meglőtt férfi eltűnik a képből, de aztán azt lehet látni, ahogyan többen vonszolják a testét. A 22 éves David José Vallenilla a kórházban belehalt sérüléseibe. Vele együtt már 75-re emelkedett a venezuelai tüntetéssorozat összecsapásaiban elhunytak száma. Az áldozatok között vegyesen vannak a tüntetéseken és az azok utáni fosztogatások közben megölt emberek.

VIVOplay on Twitter

El momento preciso en que un GNB dispara contra joven manifestante #EnVIVOplay por: https://t.co/AyLxbCohdr https://t.co/M4MM5LS8S7

A venezuelai tüntetések azután kezdődtek, hogy az elnökhöz Nicolás Madurohoz hű legfelsőbb bíróság március 30-i döntésének értelmében megpróbálta minden hatalmától megfosztani az ellenzék által uralt parlamentet.

Oszd meg a cikket

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!