Hivatalos: az Oakland Raiders Las Vegasba költözik

A liga csapatainak tulajdonosai 31-1 arányban szavazták meg a költözést, de a Raiders még két szezonra Oaklandben marad.

Az NFL-csapatok tulajdonosai az arizonai Phoenixben megszavazták az Oakland Raiders Las Vegasba költözését. Ezzel a Raiders a csapat történetében Los Angeles és Oakland után már a harmadik városba költözik. A csapat költözésé már hónapok óta téma volt, mivel az oaklandi városvezetés és a csapat vezetősége nem tudott megegyezni egy új stadion felépítésében, vagy a régi felújításában.

“Tudjuk, hogy nagyon sok szurkoló csalódott, esetleg mérges ránk.”

– mondta Mark Davis, a csapat tulajdonosa, aki azt reméli, hogy a szurkolók nem fogják a játékosokra és az edzőkre zúdítani a bánatukat, mert ők aztán tényleg nem tehetnek semmiről.

A költözés ellenére a csapat még két szezonig a jelenlegi otthonában, az Oakland–Alameda County Coliseumban marad, egészen addig, ameddig fel nem épül az új, Las Vegas-i stadion. A konkrét költözésig a csapat neve is Oakland Raiders marad, hivatalosan csak 2019-től lesznek Las Vegas Raiders.

Las Vegas ezzel már a második major sport csapatát kapja idén, hiszen a Las Vegas Knights jégkorongcsapata már októberben megkezdi a szereplését az NHL-ben.

(via NY Times)

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!