Egyezség született a Csíki Sör és a Heineken között

Véget ért a Kárpát-medence legbolondosabb sörháborúja, amit már valószínűleg senki nem értett.

A lényeg nagyon röviden annyi, hogy a Csíki Sör gyárthat sört Romániában, a Heinekenről pedig leszáll a magyar kormány.

Ha jól értjük a dolgot.

A balhé abból indult ki, hogy a Heineken nem szerette volna, hogy Csíki néven más is sört áruljon a környéken, a román bíróság pedig a Heineken mellett döntött.

A Csíkinek be kellett zúznia az összes termékét, és elkezdtek Tiltott Sör néven sört árulni.

Aztán a szórványos fölháborodást látva a magyar kormány is beleszállt az ügybe, hogy ők bizony megvédik a magyar termékeket.

Lázár János legutóbb arról beszélt, hogy ő ugyan még az életében nem ivott sört, de most elmegy a Csíki Sör gyártóihoz, és iszik egyet.

Ivott.

A kormány közben azzal fenyegette a Heinekent, hogy még nem tudják, mit, de valamit kitalálnak ellene, ha máshogy nem, a vörös csillagért betiltják őket.

A dolog annyira értelmetlen volt, hogy még az Egyesült Államokból is rácsodálkoztak.

A közös nyilatkozat:

“A Csíki Sör Manufaktúra (Lixid Project SRL) és a Heineken Románia bejelenti, hogy konstruktív tárgyalások után mindkét fél érdekévé vált, hogy a Csíki Sör márkanév körüli vita barátságos úton rendeződjék.

A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.

A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan néz a jövőbe és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítéséhez.

Meg szeretnénk köszönni minden támogatónknak, fogyasztóinknak, a helyi közösségünknek és nem utolsó sorban Magyarország Kormányának az önzetlen segítséget. Nélkületek nem sikerült volna! Köszönjük! És köszönjük Hódmezővásárhely!”

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!