Meztelenül láncolták magukat az auschwitzi haláltábor főbejáratához

Az ukrán háború ellen tiltakozhattak, de a demonstrációból ez nem derült ki.

14 huszonéves férfi és nő megölt egy birkát, majd odaláncolták magukat az egykori auschwitzi koncentrációs tábor főbejáratának kapujához, ahhoz, ami a cinikus Arbeit macht frei (“A munka szabaddá tesz”) feliratot tartja – írja a Daily Mail. A résztvevők drónnal filmezték saját akciójukat.

A pénteki demonstráción lengyelek, németek és fehéroroszok vettek részt, a rendőrség előállította őket. A furcsa rituáléval az Ukrajnában zajló háború ellen tiltakoztak – írja az MTI. Bartosz Bartyzel, az auschwitzi emlékhely szóvivője elítélte az akciót, amelynek résztvevői az emlékhelyet akarták felhasználni arra, hogy felhívják magukra a figyelmet valamilyen célból, ami tulajdonképpen ki sem derült, mert a péntek délutáni demonstráció csak rövid ideig tartott.

A szóvivő azt is elmondta, a csoportot a múzeum őrei szólították fel, hogy öltözzenek vissza. A rendőrséget is ők hívták, átmenetileg az emlékhely is bezárt.

Marcin Makowski on Twitter

Szokujący incydent w Auschwitz. Grupa 11 osób rozebrała się przed bramą, zabiła owcę, wrzuciła petardę. Interweniowały służby porządkowe.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!