A magyar sör a legjobb, az írek most megmondták

Nagydíjas a kőbányai, de ne ijedjen meg, nem AZ a Kőbányai.

A sörversenyeken az érmeket úgy dobálják a gyártók után, hogy a fémipar nyögi a másikat, elég csak a klasszikus Kőbányai címkéjére gondolni. Mondjuk Nagy Feró kedvence nem indulhatott el azon az ír versenyen, ahonnan Magyarország 23 díjat hozott el, tekintve hogy ezt a megmérettetést kisüzemi termékeknek írták ki. De ez még mind szinte semmi amellett, hogy

egy magyar sör nyerte el a Nagydíjat is, így, nagybetűvel.

horizont-saison-nagydijas
Fotó: Facebook/HorizontSorok

A kőbányai Horizont sörfőzde Saison Witbierje egy 6 alkoholszázalékos, a belga búzás vonalat képviselő citrusos frissítő a netes leírások szerint péntektől pedig már a 2017-es Dublin Craft Beer sörverseny nyertese is. Meg aranyérmes, csak hogy legyen némi metál is a buliban. A legszebben csillogó érmet még a Fűtőház sörfőzde 327-139 nevű söre érdemelte ki (ez egy stout), de még 7 ezüst és 14 bronzérem is a magyarok zsebében, nyakában, kezében landolt.

Amúgy összesen 370 sört neveztek be, Magyarországról 44-et, a malátaszörpöket pedig egy 28 fős nemzetközi zsűri pontozta.

Óriási gratula a készítőknek, mi pedig bepótoljuk azt a pöti hiányosságunkat, miszerint még nem kóstoltuk ezt a remekművet!

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!