Számítógép helyett egy doboz téglát küldött az Év Tényleg Legpofátlanabb Magyar Csalója

Pedig azt hittük, a processzor helyett fadarabot küldőnél nem lesz már súlyosabb.

A hajdúnánási rendőrök elfogtak egy Cs. Zsolt Attila nevű hajdúnánási illetőt, aki – ahogy a rendőrség a lehető legelegánsabban fogalmaz – olyan dolgokat árult az interneten, amikkel nem rendelkezett.

Egy 18 éves nőt egy zárt Facebook-csoportban vert át, nőnek adtak ki magát neki és egy pár sportcipőt hirdetett eladásra. A sértett átutalta a vételárat a megadott bankszámlára, de nem kapott semmit sem.

A 21 éves Cs. Zsolt Attiláról aztán a kihallgatásán derült ki, hogy négy hasonlóan tróger bűncselekménnyel is gyanúsítható. Volt olyan, hogy álnéven árult számítógépet és

miután a vevő átutalta neki a pénzt, cserébe egy doboz téglát kapott.

A férfit kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Cs. Zsolt Attila ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Számítógépért fizetett, téglákat kapott

A hajdúnánási rendőrök lefogták a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint olyan dolgokat adott el az interneten, amikkel nem is rendelkezett.

Idén már nem ez az első hasonló eset, egy egri lakos január közepén becsomagolt fadarabot kapott processzor helyett. Érdemes újra feleleveníteni a rendőrség tanácsait, ha internetről akar rendelni:

  • Magánszemélytől történő vásárlások alkalmával a konkrét megrendelés előtt a hirdetést és az eladóval folytatott levelezést mentsék el a számítógépükre, mivel később – amikor az áru megérkezik és a „csomagban” nem az van, ami az ajánlatban szerepelt, könnyebb annak bizonyítása, hogy mire fizették ki az adott vételárat.
  • A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék. Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utalják el a vételárat, vagy annak egy részét előre!
  • Kétkedve kezeljék az olyan internetes eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek meglepően alacsony áron kínálják a termékeiket, esetleg nem valódi címmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!