Egy svéd politikus bevezetné a fizetett munkahelyi szexszünetet

Szerinte a párok a rohanó világban nem tudnak elég időt egymással tölteni.

Svédország mindig is élen járt az előremutató munka- és életkörülmények biztosításában, januárban például a göteborgi nővéreknél bevezették a hatórás munkanapot és a kísérlet eredményeképp jelentősen javult a betegellátás az érintett intézményekben. 2015-ös adatok szerint a svédek a finnek és a franciák után átlagban a harmadik legkevesebb időt töltik munkával, nekik összesen évi 1685 órát kell gályázniuk.

Övertorneå városi tanácsosa, Per-Erik Muskos most azt vetette fel, hogy

egy órás fizetett szexszünetet kellene bevezetni a munkahelyeken, hogy a szerelmeseknek minden nap legyen idejük hazamenni és lezavarni egy menetet.

Muskos szerint a mai társadalom túlságosan pörög és az embereknek nincs elég idejük egymásra, de ha a törvényjavaslata átmenne a rostán, garantáltan minőségi javulás állna be a svéd párkapcsolatokban. Amit mond, annak bizony van alapja, az Egyesült Államokban például egy kutatás szerint minden negyedik házaspár annyira túlterhelt a mindennapokban, és annyit aggódnak az anyagi dolgokon, hogy a napok végére egyszerűen túl fáradtak a szexhez.

A politikus úgy gondolja, az egyetlen hátulütője a tervezetnek az lehet, hogy az alkalmazottakat lehetetlen lenne ellenőrizni, hogy fizetett munkahelyi szexszünet alatt valóban a párjukhoz mennek-e haza, vagy megcsalják partnereiket.

Egyébként semmilyen akadályát nem látja a törvény bevezetésének.

(via The Local)

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!