Egy nappal az NB I tavaszi rajtja előtt még nem tudni, hogy hol játszik a Vasas

Ismét csodásan indul a magyar futballtavasz.

Kevesebb, mint harminc (30!!!) órával a Vasas – Haladás kezdését jelentő bírói sípszó előtt még mindig nem lehet tudni, hogy melyik stadionban rendezik magát a mérkőzést.

1. Ahol tuti nem

Az MLSZ hivatalos adatbankjában egyelőre az ősszel lebontott Illovszky stadion van megjelölve helyszínként:

mlszadatbank-vasas
Képernyőkép: MLSZ Adatbank, 2017. február 17. 10:00

2. Ahová a jegyeket árulják

A Vasas az ősz végén a kispesti Bozsik stadionban játszott, ám egyelőre úgy tűnik, a tavaszt az idő közben elkészült, felújított újpesti Szuszában képzelik el, ám a klub honlapja szerint:

Óráról órára folynak az egyeztetések a hétvégi Vasas-Haladás bajnoki mérkőzés Szusza Ferenc Stadionban való megrendezése kapcsán, továbbra is minden érintett fél nagyon segítőkészen és konstruktívan áll az ügyhöz.

A Vasas SC és a Vasas FC vezetése abban állapodott meg az MLSZ illetékeseivel, hogy a holnapi végső biztonságtechnikai ellenőrzés és pályahitelesítés után felmérik a gyepszőnyeg állapotát is, majd Michael Oenning vezetőedző és a szakmai stáb véleményét figyelembe véve közösen hoznak döntést arról, hogy alkalmas-e a talaj a mérkőzés megrendezésére.

Vagyis a felújított stadionban minden remek, csak épp még két nappal a bajnoki rajt előtt sem hitelesítette azt az MLSZ. Az pedig legyen külön vicc, amivel a Vasas közleménye zárul:

Ennek megfelelően már péntek délután véglegesen eldől, hogy lesz-e mérkőzés. A tervezhetőség szempontjából ez a csapatok és a szurkolók számára is optimális megoldás.

Tehát optimális, ha péntek délután dől el, hogy hol rendeznek szombat délután egy élvonalbeli, első osztályú magyar bajnoki mérkőzést.

jegymlsz-vasas
Képernyőkép: jegy.mlsz.hu, 2017. február 17. 10:00

3. Ha nincs más megoldás

Akkor a pletykák szerint a Vasas követheti az Újpestet Kecskemétre. Szerencsére sem a hazai csapat, sem az Újpest nem zavarna bele a rendezésbe, mert a KLC a hátsó műfüvesen játszik a saját U19-es csapata ellen délután kettőkor, az Újpest pedig a Videotonnál Felcsúton.

A jelenség amúgy nem új

Az előző bajnokság tavaszi idényében egy hétközi MTK-Kispest meccset sikerült úgy áttenni a Fáy utcai Illovszky stadionból (akkor épp ott játszott az MTK) a közeli Dunaújvárosba, hogy azt kevesebb, mint 24 órával a kezdés előtt döntötték el végleg az illetékesek. A dolgok jelen állása szerint – úgy látszik – egyáltalán nem formabontó megoldásról forgatott videónkat itt tekintheti meg.

A világ vicce

Az Újpest egyelőre Kecskemétre jelentette be magát tavaszra, és bár az MLSZ adatbankjában a saját, korábbi stadionja van megjelölve, Kecskeméten biztosra veszik, hogy a városban rendezik a derbit, vagyis az Újpest-Fradit március 4-én.

Miközben a Vasas az Újpest pályáján játszik (játszana).

Ki hol játszik?

  • saját pályáján // Bp. Honvéd, Debrecen, Gyirmót, FTC, Mezőkövesd, MTK, Paks
  • Kecskeméten // Újpest, Vasas?
  • Újpesten // Vasas?
  • Mezőkövesden // Diósgyőr (május elejéig, utána még kérdéses)
  • Sopron // Haladás
  • Felcsút // Videoton

FRISSÍTÉS! [14:30]

Az MLSZ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán volt a hatósági bejárás, amelyen apróbb hiányosságokat állapítottak meg, ezt péntekre sikerült pótolni, így a Megyeri úti létesítmény centerpályája megkapta a szükséges engedélyeket, melynek köszönhetően

a szövetség hitelesítette a pályát.

A pénteki pályabejáráson viszont az is kiderült, hogy jegesedés miatt

az újpesti pálya játékra alkalmatlan, ezért

az Illovszky Stadion felújítása miatt a hazai találkozóit a Szusza Ferenc Stadionban játszó Vasas az MLSZ versenybizottságához fordult, hogy járuljon hozzá a szombaton 15.30-ra kiírt Haladás elleni élvonalbeli meccs elhalasztásához. A testület elfogadta a kérést és

későbbi időpontban jelöli ki az összecsapás új időpontját.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!