Vélhetően a börtönbe csempészett drogtól halt meg egy rab Budapesten

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett.

Négy cellatárs lett rosszul február 7-én az egyik fővárosi börtönben, egyikük, a lopás miatt elítélt 38 éves R. János eszméletét is elvesztette, majd hiába próbálták ellátni a mentők, az életét már nem tudták megmenteni. A TV2 úgy tudja, hogy könnyen lehet, a négy férfi valamilyen drogot fogyaszthatott. A rendőrség előzetes vizsgálata egyelőre kizárja az idegenkezűséget.

A Blikk cikkéből kiderül, hogy komoly probléma a börtönökben a drogfogyasztás. A látogatók és hozzátartozók a legkörmönfontabb módszerekkel próbálják bejuttatni a kábítószereket az intézményekben fogva tartottakhoz:

  • a leggyakoribb, hogy cigarettába keverik, de
  • nem ritka, hogy papírlapokat itatnak át vele.

A büntetés-végrehajtás hiába próbál alapos munkát végezni, a sok drogféleség közül nem mindegyiket lehet egyértelműen beazonosítani, megtalálni, ráadásul a szintetikus, vagy dizájnertermékek nem is feltétlen keltik a klasszikus drogok hatását.

A reménytelennek tűnő küzdelmet jól érzékelteti, hogy a jól elrejtett drogféléknél legalább néhány nagyságrenddel nagyobb méretű, illegálisan becsempészett mobiltelefonokból is több százat koboznak el a börtönökben.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!