Elképesztően agyament dolgokat találhatunk egy háromszintes képregényboltban

Star Trek barkácskönyv, Hugrabug tornazsák: bekukkantottunk Európa egyik legnagyobb képregényboltjába.

TaH pagh taHbe – talán elsőre nem ismeri fel, de ez valójában a Hamlet híres mondata, a Lenni, vagy nem lenni. Ja, csak klingon nyelven. Merthogy a Hamlet például klingonul is megvásárolható a legnagyobb képregényüzletekben, annak ellenére, hogy a nyelvet a jelenlegi becslések szerint csak 20-30 ember beszéli folyékonyan világszerte.

 

Ehhez hasonló tárgyak tömkelegével találkozhatunk Európa egyik legnagyobb képregényes szaküzletében, a nürnbergi Ultra Comixban. A háromszintes üzletben kismillió füzet és figura található, de ez csak a jéghegy csúcsa, és a játékkiállításról már szinte minden olyat megmutattunk, amit érdemes látni. Itt viszont egy csomó olyan terméket is találunk, ami már olyan embereknek van kitalálva, akik az életvitelükbe is bele akarják csempészni a kockaságokat.

Itt van mindjárt a Star Trek RUHAKATALÓGUS, hogy ha valaki nem a Háendem kirakatára, hanem inkább az Enterprise legénységére akar hasonlítani. Szüzesség megőrzésére is kiválóan alkalmas öltözetek vannak benne, szóval érdemes átnyálazni!

Ennél azért nyilván sokkal trendibbek a Harry Potter-rajongók. Mi megnéznénk, ahogy valaki büszkén mutatja majd a haveroknak, hogy neki bizony megvan az Egyesült Államok Mágiaminisztériumának hivatalos sapkája. Nagyon irigykednénk.

Biztosan nem lesz kiközösítés áldozata az a kisgyerek sem, aki ezt a szép Hugrabugos tornazsákot választja. De most komolyan: KINEK A KEDVENCE A HUGRABUG?

Az igazán nagy Star Trekesek (vagy ahogy magukat nevezik Trekkiek) valószínűleg orgazmus közeli állapotba kerülnek ettől a fotelhuzattól, ami az eredeti pilótaszéket idézi a sorozatból. A gond csak az, hogy egy ilyen közel húszezer forintba kerül. De volt, akinek ez bőven megérte, mert másnap már nem találtuk.

Aztán itt van még a Star Trek barkácskönyv is, azoknak, akik nem elégszenek meg a hivatalos felhozatallal, és saját maguknak akarnak zoknibábokat és egyéb “relikviákat” összeállítani.

És itt van a legnagyobb kedvenc, mindennek a teteje: el nem tudom képzelni, pontosan kik lehetnek a World of Warcraft szakácskönyv célközönsége, de létezik. Még egyszer mondom:

WORLD OF WARCRAFT SZAKÁCSKÖNYV.

A könyvben olyan ínyenc falatokat találunk, mint a sárkánycsók chili, vagy a Vaskohó ellátmány.

Ezek viszont tényleg csak a boltban kapható legsúlyosabb dolgok, az Ultra Comix amúgy egy kockaparadicsom, ahol garantáltan minden pénzét otthagyja az, akihez kicsit is közel áll ez a kultúra. A lázadók mamuszát például már nekem is nagyon nehéz volt visszatennem a polcra. Majd legközelebb.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!