Ezek azok a játékok, amiket a gyerek maximum öszetörni tudna

A világ legnagyobb játékkiállításán jártunk Nürnbergben. Elfoglalták a drónok, de mindenki talált magának látnivalót.

Idén hatvanhetedik alkalommal rendezték meg az éves nürnbergi Spielwarenmesse kiállítást, amiről csak azt kell tudni, hogy a világ legnagyobb játékkiállítása, ahol gyakorlatilag

mindenki talál magának valamit, ha egy picit is szeret játszani.

Az óriási, egy nap alatt gyakorlatilag bejárhatatlan németországi kiállításra 16 év alatti gyerek be sem teheti a lábát, és jobb is ez így: ember nem lenne, aki lefog ezen a helyen egy óvodást.

Játékkiállítás Nürnbergben | reset.hu

Ez majd újraindít! www.reset.hu

A Spielwarenmesse hatvan ország kiállítóit látja vendégül, akik több mint 75 ezer új játékot mutatnak be a nyálcsorgató látogatóknak. Az ember öt-hat óra alatt már szinte el is fárad a sok csodálkozástól, de az az egyetlen szerencsénk, hogy megvenni semmit nem tudunk. Ha ez nem így lenne, a szervezők

gyakorlatilag óriási tüzet rakhatnának a kiállítás közepére, amibe a pénzünket dobálhatjuk.

Nagyjából ötpercenként láttam valamit, amit – ha a pénzem engedné – megvennék, pedig kifejezetten távol áll már tőlem a figuravásárolgatás. De az a helyzet, hogy a Spielwarenmessén tényleg minden van: ha csak simán a filmekért rajong az ember, már megőrül a felhozataltól.

Persze a figuráknak és a gyűjtői szobroknak továbbra is a képregényrajongók jelentik a legnagyobb közönséget, úgyhogy szuperhősökből van a legszélesebb felhozatal. Michelle Pfeiffer macskanőjének óriási szobra volt az első olyan figura életemben, amivel lefeküdtem volna.

Aztán ott vannak a modellek, te jó ég! A vasúti-, háborús- és egyéb modelleknek gyakorlatilag önmagában jut akkora rész a kiállításon, mint a fenti figuráknak, és a gyerekjátékoknak együttesen. Pedig ezek azok a termékek, amiket a gyerek maximum összetörni tudna. Egészen elképesztő látni, hogy darabra lehet venni az apró téglát és a csempét a házakhoz, amit utána mi építünk fel.

Aztán nyilván ott vannak a drónok, amelyek öt év alatt letarolták a kiállítást. Külön képgalériát csak azért nem kaptak, mert az apró drónok fotón sokkal kevésbé látványosak, mint mozgásban. Nehéz volt olyan helyre menni, ahol nem futunk bele legalább egy repkedő robotkopterbe, tényleg millió variáció volt belőle kint.

Ezelőtt is untam már a drón-őrületet, de a Spielwarenmessén egyenesen rosszul lettem tőle.

Minimális jelenlétet a LEGO is tanúsított: sok standnál megtalálhatók voltak az ő termékeik is, de saját helyükön semmi bámészkodni való nem volt: hozzájuk külön időpont kellett, és csak zárt ajtók mögött fogadtak egy-egy embert. Persze nekik ez nem szint, ők feljebb vannak a világ összes játékgyártójánál, ezt egyszerűen nem lehet elvitatni.

LEGO ide vagy oda, a Spielwarenmessére tényleg érdemes legalább egyszer kilátogatnia annak, akit vonz a hagyományos játékok világa. Meg persze, ha úgy szeretne vasútmodelleket nézegetni, hogy közben nem hallja fél méterre egy bömbölő csecsemő dobhártyarengető visítását.

Kövessen minket Facebookon!

Ossza meg a cikket

Ne maradjon le, kövessen minket YouTube-on is!

Hozzászólások

Videók

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!